|
| Tal mig fra det her... Fra : Jesper |
Dato : 10-01-04 17:20 |
|
Hørte en dag denne opskrift på p1 :
Koplevs Køkken - Kyllingelever
Kyllingerlever svitses i ganske kort tid sammen med hvidløg, løg og
frisk timian. Tages derefter af panden, som så koges af med tør sherry,
fløde og dijonsennep. Leveren kommes tilbage i sausen og koges mør - kun
lige mør, den må ikke tørstege. Anrettes på et fad med saucen omkring
sig. En god håndfuld frisk timian fordeles over og imens varmes lidt
snaps i en gryde, antændes og hældes over leveren og den friske timian.
Når den er brændt af fjernes timian - og voila man har en hovedret for
omkring 5 kroner pr. person. Server straks med godt brød - eller en en
god kartoffelmos - til.
Jeg har ikke noget frisk timian, ikke noget sherry, ingen dijonsennep og
ikke noget snaps.
Til gengæld har jeg gin. I stedet vil jeg stege kyllingeleveren i
hvidløg, krydre med tørret rosmarin og enebær og så i stedet for snaps
forsøge mig med lidt brændende gin?
Nogen der har tilstrækkelig køkkentæft til at de kan komme med et
kvalificeret bud på resultatet?
/Jesper
| |
Harry Lund (10-01-2004)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 10-01-04 18:46 |
|
Jeg skal prøve. Giv leveren til katten og drik gin dertil.
| |
Jesper (11-01-2004)
| Kommentar Fra : Jesper |
Dato : 11-01-04 00:26 |
|
Harry Lund skrev:
> Jeg skal prøve. Giv leveren til katten og drik gin dertil.
>
Det vil jeg gøre næste gang. Tilbød den en slurk gin i stedet. Den bliv
stiktosset!
| |
aes (10-01-2004)
| Kommentar Fra : aes |
Dato : 10-01-04 22:26 |
|
Ok-jeg vil prøve.
Lad være med at spise lever det er dyrets AFFALDSORGAN - svarer lidt til at
hvis du skulle spise bondegård så valgte du gylletanken eller husets lokum!
"Jesper" <Ingen@mail.dk> wrote in message
news:40002625$0$30086$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hørte en dag denne opskrift på p1 :
>
> Koplevs Køkken - Kyllingelever
> Kyllingerlever svitses i ganske kort tid sammen med hvidløg, løg og
> frisk timian. Tages derefter af panden, som så koges af med tør sherry,
> fløde og dijonsennep. Leveren kommes tilbage i sausen og koges mør - kun
> lige mør, den må ikke tørstege. Anrettes på et fad med saucen omkring
> sig. En god håndfuld frisk timian fordeles over og imens varmes lidt
> snaps i en gryde, antændes og hældes over leveren og den friske timian.
> Når den er brændt af fjernes timian - og voila man har en hovedret for
> omkring 5 kroner pr. person. Server straks med godt brød - eller en en
> god kartoffelmos - til.
>
> Jeg har ikke noget frisk timian, ikke noget sherry, ingen dijonsennep og
> ikke noget snaps.
>
> Til gengæld har jeg gin. I stedet vil jeg stege kyllingeleveren i
> hvidløg, krydre med tørret rosmarin og enebær og så i stedet for snaps
> forsøge mig med lidt brændende gin?
> Nogen der har tilstrækkelig køkkentæft til at de kan komme med et
> kvalificeret bud på resultatet?
>
> /Jesper
>
| |
Jesper (11-01-2004)
| Kommentar Fra : Jesper |
Dato : 11-01-04 00:25 |
|
aes skrev:
> Ok-jeg vil prøve.
> Lad være med at spise lever det er dyrets AFFALDSORGAN - svarer lidt til at
> hvis du skulle spise bondegård så valgte du gylletanken eller husets lokum!
Nu er jeg glad for at jeg fik det steriliseret med lidt gin Men jo
nu du siger det. Det smagte faktisk af lort...
/Jesper
| |
Knud Winckelmann (11-01-2004)
| Kommentar Fra : Knud Winckelmann |
Dato : 11-01-04 00:50 |
|
Således skrev Jesper <Ingen@mail.dk> i dk.kultur.mad+drikke Sun, 11
Jan 2004 00:24:43 +0100:
>> Ok-jeg vil prøve.
>> Lad være med at spise lever det er dyrets AFFALDSORGAN - svarer lidt til at
>> hvis du skulle spise bondegård så valgte du gylletanken eller husets lokum!
>
>Nu er jeg glad for at jeg fik det steriliseret med lidt gin Men jo
>nu du siger det. Det smagte faktisk af lort...
Du overlevede, kan jeg se...
Mon ikke det var enebæren, der var for meget af det gode? (Gæt selv
hvad jeg ikke er meget for..)
Jeg kan også forestille mig at manglen på dijonsennep har medvirket
til det, man kan skjule meget med så'n en god skarp fætter.
Knud
--
I like winter. I like the cold. I like the sound of flowers dying.
| |
Knud Winckelmann (11-01-2004)
| Kommentar Fra : Knud Winckelmann |
Dato : 11-01-04 00:47 |
|
Således skrev Jesper <Ingen@mail.dk> i dk.kultur.mad+drikke Sat, 10
Jan 2004 17:19:47 +0100:
>Til gengæld har jeg gin. I stedet vil jeg stege kyllingeleveren i
>hvidløg, krydre med tørret rosmarin og enebær og så i stedet for snaps
>forsøge mig med lidt brændende gin?
>Nogen der har tilstrækkelig køkkentæft til at de kan komme med et
>kvalificeret bud på resultatet?
Jeg ville nok droppe ginen. Da du i forvejen krydrer med enebær, vil
det nok blive for meget af det gode.
Alternativ skær ned på enebæren, så du alligevel får den brændte
rosmaringsmag, der vel er ideen med at flambere de friske urter.
På den anden side, jeg ved ikke hvordan brændt tørret rosmarin kommer
til at smage?
Om ikke andet, hvis du ikke har fået brændt hele køkkenet af, så husk
endelig at fortælle om resultatet.
Knud
--
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
| |
|
|