"Tina" <wunjo(snabel-a)webspeed.dk> wrote in message
news:3ff88ec7$0$9831$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "S@ndman" <sandman@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> news:bta1ge$2tkg$1@news.cybercity.dk...
> > Hejsa,
> >
> > Jeg skal lave frugtsalat til 8 pers., nogen som har en god
> > opskrift.
> >
> > På forhånd tak.
> >
> > Jimmy
>
> Her er min bedste opskrift på frugtsalat. Lav dobblet portion, så er der
til
> 8 mennesker.
>
>
>
> Frugtsalat:
> Lav først en lage af 2 dl. sukker og 4 dl vand. Sukkeret røres ud i
vandet
> til det er opløst.
>
> a.. 2-3 gode æbler
> b.. 2 appelsiner
> c.. 2 bananer
> d.. 4-5 ringe ananas fra dåse. Evt. frisk ananas, hvis du har lyst til
> dét.
> Og så ellers, hvad du kan finde på af frugt, det kan fx være:
>
> a.. Vindruer
> b.. Kiwi
> c.. Jordbær
> d.. Hindbær
> e.. Meloner. Vandmelon, honningmelon, og hvad de ellers hedder.
> f.. En dåse mandariner
> g.. Mango
> Æblerne deles i både, skrælles og kernehuset fjernes. Skæres ud på
langs,
> så det bliver til tynde bådformede fileter. De lægges direkte i lagen.
> Citron er IKKE nødvendig. Blot det at æblerne (og bananerne) ligger i en
> lage standser den iltningsproces der gør, at de bliver brune.
>
> Appelsinerne fileteres på følgende måde: Skær top og bund af appelsinen.
> Stil den på et skærebræt, og skær forsigtigt skrællen og det hvide af, ved
> at starte for oven og skære forsigtigt ned langs appelsinen. Drej
> appelsinen, så den til sidst er helt fri for skal og hinder. Tag nu
> appelsinen op i hånden. Skær forsigtigt fileterne fri af hinderne, ved at
> skære ned på hver side af fileten. Gør det ind over skålen med frugtsalat,
> det sviner lidt. Når du er færdig, presser du resten af appelsinen ned i
> lagen.
>
> Bananen skæres i tynde skiver. Husk at fjerne "trevlerne", de er ikke
rare
> at få i munden.
>
> Ananas skæres i mundrette bidder. Bruger du ananas fra dåse, som kom
noget
> af lagen i frugtsalaten.
>
> Vindruer skæres i halve, og evt. sten fjernes.
>
> Kiwi skæres i fileter.
>
> Melonerne skæres ud i mundrette bidder, eller med et kuglejern.
Ligeledes
> med mangoen.
>
> Jordbær og hindbær skal først i lige før serveringen, da de ellers
bliver
> smattede.
>
> Det hele blandes sammen. Alt skal være dækket af lage, så er der for
meget
> frugt i forhold til lage, må du lave noget mere lage.
>
> Serveres med råcreme* der serveres for sig. Ikke noget med at blande
> frugtsalaten sammen med flødeskum og chokolade.
>
> Holdbarhed: 2-3 dage i køleskab. Smager godt, når det har trukket lidt,
og
> æblerne er blevet lidt bløde. Lagen smager skønt, når frugten er spist.
>
> *Råcreme:
>
> a.. 2 æggeblommer
> b.. 2 spsk sukker
> c.. 2 dl piskefløde
> d.. Vanille
> Æggeblommer og sukker røres hvidt og luftigt, sammen med vanille.
>
> Piskefløden piskes til skum i en skål for sig.
>
> Flødeskummet vendes FORSIGTIGT i æg-sukkerblandingen. Ikke noget med
at
> piske, og ikke æggemassen over i flødeskummet.
>
> Serveres straks.
>
> Er det lavet rigtigt, kan det godt holde sig på køl uden at skille.
>
Helt kanon - tusinde tak, det lyder vildt lækkert....
Jimmy