|
| En god olivenolie? Fra : Carina |
Dato : 01-01-04 18:26 |
|
Hej
Hvad kendetegner en god olivenolie? Hvad er det jeg skal kigge efter, når
jeg er ude at købe olivenolie?
Jeg bruger det primært til stegning, salat og marinader.
Prisen garanterer vel ikke nødvendigvis for kvalitet?
VH
..Carina
| |
Marco (01-01-2004)
| Kommentar Fra : Marco |
Dato : 01-01-04 18:57 |
|
"Carina" <carwina@hotmail.com> skrev:
> Hvad kendetegner en god olivenolie? Hvad er det jeg skal kigge efter, når
> jeg er ude at købe olivenolie?
>
En god olivenolie er en smagssag, som det er med så meget andet - rødvin
f.eks.
Ergo må du smage dig frem til din favorit - uanset farve, og
voksested/oprindelse.
Gå først efter koldpresset "jomfruolivenolie" og smag dig frem.
--
Hilsen Marco
www.Kolonihaveportal.dk
| |
Jan Bøgh (01-01-2004)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 01-01-04 19:56 |
|
"Carina" <carwina@hotmail.com> wrote in message
news:3ff45a11$0$9729$edfadb0f@dread14.news.tele.dk
> Hvad kendetegner en god olivenolie? Hvad er det jeg skal kigge efter,
> når jeg er ude at købe olivenolie?
>
> Jeg bruger det primært til stegning, salat og marinader.
Så vil du ikke nødvendigvis have én olie - den jeg bruger til salat kunne
jeg aldrig finde på at stege i.
Men prøv at smage på olierne. Nogle foretrækker at dybbe lidt brød, jeg
dypper en finger og fører den hen over gummerne, når jeg skal smage.
De rigtigt gode jomfruolier smager temmelig kraftigt urteagtigt, men ikke
bitre. Til gengæld synes jeg ofte at ringere jomfruolier har noget bitterhed
over sig.
vh
Jan
| |
Anders H. Andersen (03-01-2004)
| Kommentar Fra : Anders H. Andersen |
Dato : 03-01-04 01:24 |
|
On Thu, 1 Jan 2004 19:56:23 +0100, "Jan Bøgh"
<janboegh@vucnet.spamblok.dk> wrote:
>Men prøv at smage på olierne. Nogle foretrækker at dybbe lidt brød, jeg
>dypper en finger og fører den hen over gummerne, når jeg skal smage.
>De rigtigt gode jomfruolier smager temmelig kraftigt urteagtigt, men ikke
>bitre. Til gengæld synes jeg ofte at ringere jomfruolier har noget bitterhed
>over sig.
Bitterheden kan vist nok komme af at der har været orm i de oliven
olien er blevet presset af.
Der var en udsendelse om Pizza Margarita i TV. Der fortaltet de bla.
om oliven olie og der blev nævnt at olien kunne få en bitter smag hvis
der har været orm i olivene. Om det er rigtig ved jeg ikke helt, det
lød lidt som om at ham der sagde det stod og svinede olie som af en
eller anden grund smage mere bitter men det passer selvfølglig meget
godt med prisdiffrencen.
mvh
Anders
| |
Spangkuk (02-01-2004)
| Kommentar Fra : Spangkuk |
Dato : 02-01-04 20:27 |
|
> Jeg bruger det primært til stegning
....ehhm, er der ikke noget med at det er temmeligt
"dumt" ?
Simpel Rapsolie el. Majsolie er at foretrække, da
disse olier kan klare væsentlig højere temperaturer
uden at ryge/afgive brændt bi-smag.
Spang
| |
Klaus Alexander Seis~ (02-01-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 02-01-04 20:47 |
|
Spangkuk skrev:
> Simpel Rapsolie el. Majsolie er at foretrække, da
> disse olier kan klare væsentlig højere temperaturer
> uden at ryge/afgive brændt bi-smag.
Synes du? Jeg synes at rapsolie er noget af det ækleste at
varme op, da det får sådan en grim smag. Desuden indeholder
rapsolie flere polyumættede fedtsyrer end fx olivenolie, og
harskner derfor lettere.
Jeg foretrækker at stege i en blanding af smør og olivenolie,
eller i smør alene (gerne rullesmørret fra Føtex, det har en
fantastisk aroma).
--
Klaus Alexander Seistrup, Copenhagen, Denmark.
http://www.seistrup.dk/ · http://www.pnx.dk/
| |
Rene' Hjorth (02-01-2004)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 02-01-04 21:44 |
|
[Spangkuk | Fri, 2 Jan 2004 20:26:58 +0100]
>Simpel Rapsolie el. Majsolie er at foretrække, da
>disse olier kan klare væsentlig højere temperaturer
>uden at ryge/afgive brændt bi-smag.
Overhovedet ikke enig - Rapsolie får efter min mening den mest
modbydelige smag ved høj opvarmning som man kan tænke sig; smager
vitterligt af rigtigt gammel friture.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Ebbe Kristensen (02-01-2004)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 02-01-04 21:53 |
|
"Spangkuk" <hrmmmfkekgh@tieyskt.æø> wrote in message
news:bt4gjk$21r4$1@news.cybercity.dk...
> Simpel Rapsolie el. Majsolie er at foretrække, da
> disse olier kan klare væsentlig højere temperaturer
> uden at ryge/afgive brændt bi-smag.
Hvis det er olie der kan tåle høj temperatur man er efter, er
vindruekerneolie det eneste rigtige.
Ebbe
| |
Klaus Alexander Seis~ (02-01-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 02-01-04 21:59 |
|
Ebbe Kristensen skrev:
> Hvis det er olie der kan tåle høj temperatur man er efter,
> er vindruekerneolie det eneste rigtige.
Er det nu rigtigt? Vindruekerneolie har et meget højt indhold
af polyumættede fedtsyrer (små 70 %, hvis jeg ikke husker galt)
og harskner derfor let ved høje temperaturer.
Jordnøddeolie vil efter min mening være et langt bedre bud på
en vegetabilsk olie der kan tåle høje temperaturer.
--
Klaus Alexander Seistrup, Copenhagen, Denmark.
http://www.seistrup.dk/ · http://www.pnx.dk/
| |
|
|