"Gert Krabsen" <krabsen@krabsenfjernes.dk> skrev i en meddelelse
news
r00h7etd76ggyl@news.sunsite.auc.dk...
> Tue, 30 Dec 2003 21:52:36 +0100, S@ndman <sandman@ofir.dk> skrev:
>
> >
> > "Gert Krabsen" <krabsen@krabsenfjernes.dk> skrev i en meddelelse
> > news
r00hbxr276ggyl@news.sunsite.auc.dk...
> >> Næh, det lyder da meget fornuftigt. En 'langtidsstegning' ved
> >> forholdsvis
> >> lav varme beholder stort set al saften hvor den bør være.
> >>
> >> Jeg ville nok stege den lidt længere og så hvile lidt mindre (10-15
> >> min.).
> >> Mest for at sikre, at den stadig er varm, når den serveres. Jeg gider
> >> ikke
> >> spise kold bøf..
> >> Men det er en smags sag..
> >>
> >> Og hvis du serverer på varme tallerkener* og så kun udskærer det, der
> >> bruges til første ombæring, men sætter resten ind i den endnu lune oven
> >> m/staniol om, så bliver det nok ikke værst.
> >>
> >> mvh
> >> Krabsen
> >>
> >> * sæt tallerkenerne i ovnen til eftervarmen fra dyret, mens det hviler.
> >> eller miniovn - 125 grader - 20 minutter.
> >>
> >> Tue, 30 Dec 2003 20:34:38 +0000 (UTC), Jørn Ibsen <ji@iteration.dk>
> >> skrev:
> >>
> >> > Jeg har indkøbt en ordentlig mother... af en oksetyndsteg til
> >> > nytårsaften, som skal være hovedret med lidt god sauce og lækre
> >> grøntsager.
> >> >
> >> > Men... hvordan er den helt absolut bedste måde at lave en
oksetyndsteg
> >> > på? Jeg ville brune den hele vejen rundt på en (stor) pande, og
> >> derefter
> >> > smide den i ovnen ved 160 gr. indtil centrum er 65 gr., og derefter
> >> > pakke den ind og lade den stå en halv times tid.
> >> >
> >> > Er det dumt?
> > -----------------------
> > Jeg har også indkøbt en ordentlig mother......, den vejer 3 kg:
> >
> > 1) hvor lang tid ca. skal den have (til den er 65 gr.)
> >
> > 2) kan man med fordel skære den over, hvis man mener den er
> > for lang og skal brune den i en pande.
> >
> > 3) er det ikke en god ide at gnide den i hvidløg eller?? Hvad kan
> > man ellers gøre for at øge smagsoplevelsen.
> >
> > Godt nytår til alle i gruppen.
> >
> > Jimmy
>
> Hvidløg er en smags sag - det kommer ikke i brug i mit køkken (selvom min
> viv har italienske aner!), hvis jeg er i rummet.
>
> Filet på tre kilo - jeg vil tro en time til halvanden ved 150-160 Check
> efter en time! Heldigvis er fileten ikke sart, så fem minutter fra eller
> til er ikke katastrofalt.
>
> Evt. kan man jo tage første ombæring fra 'enderne', der har fået lidt
mere -
> og så lade midterstykket stå i ovnen til anden runde.
> Min erfaring er, at ved langtidsstegning v/lav varme er 'hviletiden' ikke
> så afgørende - saften bliver i kødet alligevel..
>
> /Krabsen
------------------
Tak for hurtigt svar.....
Godt nytår
Jimmy