Tue, 30 Dec 2003 20:26:08 +0100, Peter Græbe <graebe_fjern@webspeed.dk>
skrev:
> Flemming Kold skrev i
> <news:3ff16491$0$69975$edfadb0f@dread12.news.tele.dk>
>
>> Hvis du har en Føtex, med slagterafdeling, kan jeg da kun anbefale et
>> par
>> oksemørbrad bøffer. 250 - 300 g pr.person.
>
> Wow! 300 g kød pr. person. De bliver uden tvivl mætte og sikkert også
> trætte af at tygge. Mon ikke det halve kan gøre det?
Hvis det er en ordentlig ko/kalv - og Føtex har ofte gode kalvemørbrad - så
er 300 gram slet ikke for meget. Heller ikke til min viv!
Og et forslag: Lad nu være med at stege som 'enkeltbøffer' - det oser og
skal times på minuttet, ellers er det synd for koen.
Tag i stedet den halve mørbrad, som det ca. er: Brun på alle sider på en
pande - og så i et fad i ovnen: 150 grader - ca. 30-40-50 minutter,
afhængig af vindretning.
Det er ikke så 'sart' overfor stegetid - og så kan du servere ved at skære
_tynde_ skiver, anrettet på varme tallerkener.
Skær fra begge ender, i alt godt halvdelen - så sætter du resten tilbage i
den lune ovn, evt. m/staniol - og så er 2. servering også varm. Serverer du
en 300 grams bufas på een gang, så bliver det koldt og kedeligt, inden I
kommer igennem.
>> Og lige for en god ordens skyld: Bearnaise sauce
>
> Hm. Bearnaise og Hasselbach-kartofler?
> Er det ikke nok med lidt smeltet, klaret smør til bøfferne og kartoflerne
> sammen med ærter eller måske pea pods?
>
> Hvis forholdet kun har spiret i en måned, er der da ikke grund til at
> ridderen skal mase med en helvedes besværlig sovs.
Enig - glem bearnaisen - lidt smørsovs. Det passer osse bedre, hvis nu
mademoiselle gerne vil have lidt frisk salat til - evt. iblandet en smule
ruccola.
Vin: Det bedste af det bedste: Gammel bourgogne. Men en Pinot Noir fra
Australien/NZ kan nu fint gå, og til en helt anden pris. Se evt. efter
'Plantagenet'.
--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl