Min datter kom 2 juledag fra Hjørring og som gave fra mormoderen, havde hun
hjemmelavet sylte med.
Den var brun og ikke rød og i det hele taget helt anderledes end den, jeg
hele december har spist fra Aldi, Netto og Fakta, og som jeg idag vil
hamstre ti pakker af, for de har det jo kun i julen.
Nougat skal jeg også forsyne mig med. Fabrikkerne tjener mere på de dyre
færdig-sager, men respekterer at i julen har mange danskere tradition for
selv at lave deres families type marcipan-konfekt
- og spise det billige maskinudbenede grisehovedkød og grisetær og hvad der
ellers er i sylten(?)
Sidste jul havde en Fakta-butik her på Nørrebro store poser med tørrede
(af-hårede) griseører - men det var vist ment som hundefoder, selvom
friturestegning gjorde dem så lækre som flæskesvær og fedtegrever
Skinkesandswich i toasteren, discount-style, lavede jeg sidste vinter med
sylte og ost, og uden den dyre skiveskårne kogte skinke mellem de to
sandwitch-franskbrød. Gammelt bagerfranskbrød og youghurtbrød smager meget
bedre end det tyndt skiveskårne hvide firkantede brød..
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com