"Kodekarl" <kodekarl@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3fdddbca$0$24837$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
> Til kryddersild/Christiansø sild
>
>
http://www.hedebogaard.dk/opskrifter.asp
>
Hmmm..
Nu kender jeg ikke noget til fiske- / kødprodukter, men i ost tilsætter man
salpeter ( KaliumNitrat, KNO3 ).. Nitraten nedbrydes til Nitrit via et
enzym.. Nitrit er giftigt for bla. smørsyrebakterier (
clostridie-familien ), som ellers kan danne en ret ubehagelig smag og en
underlig hulsætning i osten ( tænk på lugten af sure sokker )..
Til din lage kunne man forestille sig at nitrit-saltet har en konserverende
virkning.. Jeg tror godt du kan lave den uden, men hvis du bliver dårlig af
det vil jeg ikke tage ansvaret
En anden foranstaltning du kunne tage er god hygiejne.. F.eks kunne du
skolde alt hvad der kommer i kontakt med sild og lage....
/peter