Mange tak for de gode forslag,de vil afgjort være med i mine overvejelser.
go' jul
Mogens
"Else Holm" <holm_49@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3fda437e$0$25795$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> "Rikke Mors" <rikke.mors@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> news:3fda2977$0$17595$ba624c82@nntp05.dk.telia.net
> > Marberg wrote:
> >> Er der ikke nogen der kan komme med et forslag til en lille lun
> ret.
> >
> > Hvad med at lave svinemørbrad i fad.
> >
> <snip>
>
> De kan også laves på en anden måde:
> Her er en opskrift fra et ugeblad fra først i 70'erne:
>
> "Alt i et fad" er den helt rigtige ret for værtinden, der skal have
> gæster, men ikke har hjælp i køkkenet.
> Mørbrad udskæres i små koteletter, der steges i smør på panden og
> lægges over i et stort ildfast fad.
> Panden koges af, og skyen hældes over koteletterne.
> Herover lægges krabbekød fra dåse - husk at fjerne alle "stiverne".
> Der laves en bechamelsovs, som kommes over krabbekødet.
> Derefter sprøjtes kartoffelmos hele vejen rundt og kartoffelrosetter
> på kanten, og i hver af disse anbringes en lille osteterning.
> Sættes ind i en varm ovn til retten er gennemvarm, og kartoffelmosen
> er gylden.
> Retten er inspireret af den fornemme: Kalvefilét a la Oscar, som
> serveres på nogle af Stockholms bedste restauranter. Hertil er brugt
> kalvefilet og hummer, men mørbrad og krabbe er betydeligt billigere og
> smager aldeles glimrende.
>
> - og jeg kan varmt anbefale den. Den smager utroligt godt!
>
> --
> Else
>