/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Flødekartofler?
Fra : Anders Houmark


Dato : 02-12-03 17:47

Hejsa..

Jeg skal til julefrokost med de gamle klassekamerater her på fredag.. For at
gøre det nemt har vi alle år skulle medbringe mad, en person står måske for
rugbrød, leverpostej og bacon/shampignon, en anden for flæskesteg osv.. Jeg
er så blevet sat til at lave flødekartofler, og det er ikke noget som bliver
lavet særlig tit herhjemme.. Jeg vil jo gerne lave "den bedste" så jeg
kiggede lidt på google efter opskrifter..

Der ligger jo flere hundrede opskrifter, nogle siger at man ikke skal koge
kartoflerne på forhånd, andre siger at man skal, nogle siger at man skal
bruge 3/4kg og andre 2½ kg.. nogle nævner mælk og mel, andre fløde.. og
sådan bliver det ved med at komme med forskellige opskrifter.. Så jeg har
altså et problem med hvordan det skal laves, så jeg ville høre om der er
nogle af jer som har en knaldgo' opskrift?

Et andet spørgsmål er om hvor meget I tror jeg skal lave? Vi bliver 15
personer, og der er også en anden person som skal medbringe flødekartofler..
Vi er unge mennesker på ca. 20 år, alle mænd...

På forhånd mange tak, mvh
--
Anders Houmark
www.AndersH.dk




 
 
Padmé Amidala (02-12-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 02-12-03 18:09

Personlig erfaring gør, at jeg vil anbefale dig at lave det med fløde og med
rå kartofler. Jeg har selv forsøgt mig med diverse varianter, og det er uden
tvivl med fløde og rå kartofler, at det bliver bedst.

Jeg vil foreslå dig, at du laver en bradepande fuld.
Til det skal du bruge ca. 3 kg kartofler i skiver.
Ca. 3/4 liter fløde (evt. mere, hvis du vil have alle kartoflerne dækket af
fløde)
Salt og peber
Evt. hvidløg (hvis I er til det, i så fald ca. 4 fed)

Alle ingredienserne blandes sammen og fordeles i bradepanden. Kommes i en
forvarmet ovn ved 200 grader.
Læg staniol over i den første halve time, ellers bliver det hurtigt brændt.
Giv det derefter en halv time mere, uden staniol.

VH
Padmé



Arni Danielsen (01-12-2003)
Kommentar
Fra : Arni Danielsen


Dato : 01-12-03 18:20

Sådan plejer jeg også at lave den,Men jeg tilsætter også løg ringe...


"Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
news:3fccc71a$0$168$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Personlig erfaring gør, at jeg vil anbefale dig at lave det med fløde og
med
> rå kartofler. Jeg har selv forsøgt mig med diverse varianter, og det er
uden
> tvivl med fløde og rå kartofler, at det bliver bedst.
>
> Jeg vil foreslå dig, at du laver en bradepande fuld.
> Til det skal du bruge ca. 3 kg kartofler i skiver.
> Ca. 3/4 liter fløde (evt. mere, hvis du vil have alle kartoflerne dækket
af
> fløde)
> Salt og peber
> Evt. hvidløg (hvis I er til det, i så fald ca. 4 fed)
>
> Alle ingredienserne blandes sammen og fordeles i bradepanden. Kommes i en
> forvarmet ovn ved 200 grader.
> Læg staniol over i den første halve time, ellers bliver det hurtigt
brændt.
> Giv det derefter en halv time mere, uden staniol.
>
> VH
> Padmé
>
>



-V- (02-12-2003)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 02-12-03 18:25

Padmé Amidala wrote:
> Personlig erfaring gør, at jeg vil anbefale dig at lave det med fløde
> og med rå kartofler. Jeg har selv forsøgt mig med diverse varianter,
> og det er uden tvivl med fløde og rå kartofler, at det bliver bedst.
>
> Jeg vil foreslå dig, at du laver en bradepande fuld.
> Til det skal du bruge ca. 3 kg kartofler i skiver.
> Ca. 3/4 liter fløde (evt. mere, hvis du vil have alle kartoflerne
> dækket af fløde)
> Salt og peber
> Evt. hvidløg (hvis I er til det, i så fald ca. 4 fed)
>
> Alle ingredienserne blandes sammen og fordeles i bradepanden. Kommes
> i en forvarmet ovn ved 200 grader.
> Læg staniol over i den første halve time, ellers bliver det hurtigt
> brændt. Giv det derefter en halv time mere, uden staniol.

Hvor er løgene?
Hvor er den revne muskatnød?
Hvor er osten?



-V-



Padmé Amidala (02-12-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 02-12-03 20:35


"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote in message
> Hvor er løgene?
> Hvor er den revne muskatnød?
> Hvor er osten?
>
>

Kan ikke lide løg og muskat...derfor
Ang. osten..jo, det manglede jeg ...

VH
Padmé




Ronni Heuckendorff H~ (03-12-2003)
Kommentar
Fra : Ronni Heuckendorff H~


Dato : 03-12-03 16:00

On Tue, 2 Dec 2003 18:08:44 +0100, "Padmé Amidala"
<gsagae@geagnhwo.com> wrote:

>Til det skal du bruge ca. 3 kg kartofler i skiver.
>Ca. 3/4 liter fløde (evt. mere, hvis du vil have alle kartoflerne dækket af
>fløde)
>Salt og peber
>Evt. hvidløg (hvis I er til det, i så fald ca. 4 fed)

Herudover bruger jeg også løg og soltørrede tomater. Sidstnævnte giver
en dejlig rund smag, uden at overdøve.

R.
--
"I never found a companion that was so companionable as solitude"
- Henry David Thoreau

3140 Bagdad Bob (02-12-2003)
Kommentar
Fra : 3140 Bagdad Bob


Dato : 02-12-03 21:55

"Anders Houmark" <anders@andersh.fjerndette.dk> skrev i en meddelelse
news:Lh3zb.50490> Der ligger jo flere hundrede opskrifter, nogle siger at
man ikke skal koge
> kartoflerne på forhånd, andre siger at man skal, nogle siger at man skal
> bruge 3/4kg og andre 2½ kg.. nogle nævner mælk og mel, andre fløde.. og
> sådan bliver det ved med at komme med forskellige opskrifter.. Så jeg har
> altså et problem med hvordan det skal laves, så jeg ville høre om der er
> nogle af jer som har en knaldgo' opskrift?
>
> Et andet spørgsmål er om hvor meget I tror jeg skal lave? Vi bliver 15
> personer, og der er også en anden person som skal medbringe
flødekartofler..
> Vi er unge mennesker på ca. 20 år, alle mænd...
>

4 kg kartofler (der bliver nemlig spist flest af dine kartofler)
porrer (2 store eller 3 mindre)
1½ dl boullion
½ liter piskefløde
½ liter mornay sauce
Revet muskat,
Salt + Peber
Frisk hakket chili (2-3 stykker mellemstærke)

Kartofler skrælles og skæres i skiver, porrerne snittes og hældes i et
passende stort fad.
Muskatnød rives over, og salt + peber + hakket chili tilsættes
Fløde og Mornay sauce hældes over
I kold ovn og bager ved cirka 200 grader i en god times tid (til kartoflerne
er møre)
Hvis du er i rigtigt festhumør skader det ikke at rive lidt parmesan ost
over før du tilsætter fløde og Mornay sauce



Abildgaard 3140 (03-12-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 03-12-03 17:18


"Anders Houmark" savlede:

> Så jeg har
> altså et problem med hvordan det skal laves, så jeg ville høre om der er
> nogle af jer som har en knaldgo' opskrift?
>

Nordkystends kolestorolbombe:

Fyld en bradepande med kartofler i skiver eller stave. Gerne med en stak
skivede gulerødder blandet i.

De behøves ikke være skrællede. Vasket er ok. Men det tæller, at de skal
skylles godt i vand, når de først er parteret - for at få stivelsen vasket
af.

Hæld olie, timian, salt og peber over og vend godt.

Steges ved 200 grader. Vendes i hvert tyvende minut. Indtil de er sprøde.
Mindst halvanden time. Eventuelt ekstra olie på.

Når du ikke kan stå for dem længere, pladrer du fløde over, vender, og lader
dem søbe i ovnen yderligere en halv time.

Det tager kegler.

Mængde: Dobbelt så meget som du tror. Men I er jo unge og kan tåle det og
skal også have lidt til efterbooze . . .

Krydringen kan selvsagt varieres.

--
Torben



Renate Jacobsen (03-12-2003)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 03-12-03 18:11


"Anders Houmark" <anders@andersh.fjerndette.dk> skrev i en meddelelse
news:Lh3zb.50490$jf4.2761142@news000.worldonline.dk...
<snip>
>
Så jeg har
> altså et problem med hvordan det skal laves, så jeg ville høre om der er
> nogle af jer som har en knaldgo' opskrift?
>
> Et andet spørgsmål er om hvor meget I tror jeg skal lave? Vi bliver 15
> personer, og der er også en anden person som skal medbringe
flødekartofler..
> Vi er unge mennesker på ca. 20 år, alle mænd...
>
> På forhånd mange tak, mvh
> --
> Anders Houmark
> www.AndersH.dk

Hej Anders,

Nu har du fået alverdens opskrifter på "flødekartofler". Måske jeg skulle
anbefale dem med chokolade og kanel, så bliver de i det mindste lidt julet.
Nej - du spurgte efter *fløde*-kartofler. Flødekartofler, skal efter min
ringe mening ikke indeholde gulerødder, chili, ost eller andre lækkerier.
Skræl en bradepande fuld kartofler og kom evt. lidt hakkede løg i, hvis du
ikke kan lade være. Salt og peber skal der til og masser af fløde. Ingen
dikkedarer her. Netop til et sammenskudsgilde, er det en smule "farligt" at
lave noget med så mange forskellige ingredienser i. Det kan være svært, at
få det til at passe med resten.
Jeg forslår, at du bager kartoflerne i min. 1 time og ved max. 180 grader.
Jo laver temperatur jo mindre chance er der for, at skidtet brænder på.

Mvh. Renate



Jørgen Hess (03-12-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 03-12-03 23:46


"Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> skrev i en meddelelse
news:3fce1940$0$30080$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Anders Houmark" <anders@andersh.fjerndette.dk> skrev i en
meddelelse
> news:Lh3zb.50490$jf4.2761142@news000.worldonline.dk...
> <snip>
> >
> Så jeg har
> > altså et problem med hvordan det skal laves, så jeg ville høre om
der er
> > nogle af jer som har en knaldgo' opskrift?
> >
> > Et andet spørgsmål er om hvor meget I tror jeg skal lave? Vi
bliver 15
> > personer, og der er også en anden person som skal medbringe
> flødekartofler..
> > Vi er unge mennesker på ca. 20 år, alle mænd...
> >
> > På forhånd mange tak, mvh
> > --
> > Anders Houmark
> > www.AndersH.dk
>
> Hej Anders,
>
> Nu har du fået alverdens opskrifter på "flødekartofler". Måske jeg
skulle
> anbefale dem med chokolade og kanel, så bliver de i det mindste lidt
julet.
> Nej - du spurgte efter *fløde*-kartofler. Flødekartofler, skal
efter min
> ringe mening ikke indeholde gulerødder, chili, ost eller andre
lækkerier.
> Skræl en bradepande fuld kartofler og kom evt. lidt hakkede løg i,
hvis du
> ikke kan lade være. Salt og peber skal der til og masser af fløde.
Ingen
> dikkedarer her. Netop til et sammenskudsgilde, er det en smule
"farligt" at
> lave noget med så mange forskellige ingredienser i. Det kan være
svært, at
> få det til at passe med resten.
> Jeg forslår, at du bager kartoflerne i min. 1 time og ved max. 180
grader.
> Jo laver temperatur jo mindre chance er der for, at skidtet brænder
på.
>
> Mvh. Renate
>
>
HØRT!!!
mvh
Jørgen



Rasmus (06-12-2003)
Kommentar
Fra : Rasmus


Dato : 06-12-03 13:51


"Anders Houmark" <anders@andersh.fjerndette.dk> skrev i en meddelelse
news:Lh3zb.50490$jf4.2761142@news000.worldonline.dk...
> Hejsa..
>
...
>
> Der ligger jo flere hundrede opskrifter, nogle siger at man ikke skal koge
> kartoflerne på forhånd, andre siger at man skal, nogle siger at man skal
> bruge 3/4kg og andre 2½ kg.. nogle nævner mælk og mel, andre fløde.. og
> sådan bliver det ved med at komme med forskellige opskrifter.. Så jeg har
> altså et problem med hvordan det skal laves, så jeg ville høre om der er
> nogle af jer som har en knaldgo' opskrift?

Her: http://www3.mistral.co.uk/apbw/france2.htm

Google is your friend.
ras



Anders Houmark (07-12-2003)
Kommentar
Fra : Anders Houmark


Dato : 07-12-03 03:49

Rasmus wrote:

>
> Her: http://www3.mistral.co.uk/apbw/france2.htm
>
> Google is your friend.
Taktak.. Men jeg havde brugt google, det stod der også i første indlæg..

Tak til alle for de gode råd, jeg lavede det som Padmé foreslog og det blev
vildt godt :)
Må prøve de lidt mere "alternative" en dag hvor jeg ved at der ikke er nogle
kræsne personer imellem..


--
Anders Houmark
www.AndersH.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste