> Snarere vil jeg gerne have eksempler på jeres bedste wokopskrift ? Kan
> næsten ikke vente med at komme i gang.
For mig skal wok-mad være nem, hurtig, frisk og velsmagende mad. Man kan
helt sikkert lave nogle vældigt avancerede retter i en wok, men jeg
foretrækker det NEMT.
I dag blev den fx brugt på følgende måde (ja, jeg hører til det arbejdende
8-17 folk, så lange marineringer osv bliver det altså ikke til
(til 2 pers.) - (forberedelse + tilberedning: ~15 minutter)
* 2 fed hvidløg hakket fint
* Et stykke frisk ingefær hakket fint
* 2 stk. kyllingebryst skåret i tynde strimlet
* Et stort løg i tynde, halve ringe
* 2 peberfrugter i tynde strimler
* 2 "brikker"/"klodser" (hvad hedder de i grunden?) nudler udblødes i varmt
vand.
* Wok'en varmes op til den er rygende varm. Olie kommes i.
* Kyllingestrimler steges til de er gyldne og skubbes så op på wok'ens
sider.
* Hvidløg, ingefær og et drys tørrede chiliflager ristes af i bunden af
wok'en.
* Løget smides i og der blandes godt med kødet.
* Peberfrugterne smides i og der blandes og steges ydeligere.
* God soya (mængde efter smag) hældes over og "steger" med.
* Nudlerne afdryppes i en sigte, og deles såfremt nogle stadig skulle hænge
sammen.
* Nudler kommes op i wok'en sammen med resten. Steger med et par minutter
til de får lidt farve.
Slut. Spis. Vær glad.
--
mvh
Kim Jensen
// NewsCaster.dk // R2DVD.com // Port80.biz //