Således skrev "karsten jørgensen" <aknot@dadlnet.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Tue, 17 Apr 2001 17:07:33 +0200:
>Hej
>
>Jeg har tænkt mig at lave paella til 10 gæster på fredag. Engang fik jeg en
>god opskrift her i gruppen, men jeg har forlist den. Er der nogen der kan
>hjælpe?
Kan det være denne, som blev postet herinde den 22. juni 1999 af
Mariann Jensen i msg-id <news:7knrhi$a8c$1@news.inet.tele.dk> ?
>( I en kogebog af Anne Wilson som hedder " fisk og skaldyr " findes der en
>super opskrift på Paella.
>Bogen koster 20 kr. - 3 for 50 i de fleste boghandlere. )
>
>PAELLA.
>
>4 personer.
>
>Forberedelsestid: 30 min. + 2 timer iblødsætning, koge/ stege tid 45 min.
>
>12 blåmuslinger
>1 1/4 dl. hvidvin
>1 hakket lille rødløg
>1 1/4 dl. olivenolie
>1 lille kyllingebrystfilet, skåret i tern
>275 gr. rå mellemstore rejer ( pillede og rensede )
>100 gr. renset blæksprutte skåret i ringe
>( eller 100 gr. skaldyrsmix, frost )
>100 gr. hvid fisk uden ben, skåret i tern
>½ lille rødløg, ekstra fint hakket
>1 skive bacon, fint hakket
>4 fed hvidløg, pressede
>1 lille rød peberfrugt, finthakket
>1 tomat, flået og hakket
>1 1/4 dl. ærter
>90 gr. chorizo- eller peperonipølse, i tynde skiver
>salt og peber fra kværn
>1 knsp. cayenne
>2½ dl. ukogte langkornede ris
>1/4 tsk. sdt. safran
>5 dl. hønsebouillon, varm
>2 ss. finthakket persille
>
>De rensede muslinger lægges i koldt vand i 2 timer.
>Åbne muslinger eller beskadigede kasseres.
>Vin og løg varmes i en stor gryde.
>Tilsæt muslinger, læg låg på og damp dem 3 - 5 min. for kraftig varme, idet
>gryden rystes jævnligt.
>Efter 3 min. kan man begynde at tage de åbnede muslinger op.
>Efter 5 min. kasseres alle muslinger der ikke har åbnet sig.
>
>Gem kogelage.
>
>Halvdelen af olien varmes på en stor pande.
>Kyllingekød duppes tørt med køkkenrulle og steges gyldentbrunt i 5 min.
>Tages op og sættes til side.
>Kom rejer, blæksprutteringe og fisk i gryden og steg dem 1 min; tages op og
>sættes til side.
>
>Resten af olien opvarmes i en gryde.
>Ekstra løg, bacon, hvidløg og peberfrugt svitses 5 min, eller til løget er
>blødt.
>Tilsæt tomat, ærter, pølse, salt og peber samt cayenne.
>Den gemte kogelage hældes ved.
>Ris kommes i og det røres godt sammen.
>
>Safran røres ud i 1 1/4 dl. hønsebouillon.
>Kom dette og resten af bouillonen i gryden og rør det godt sammen.
>Bringes langsomt i kog.
>Varmen dæmpes, og risene simrer uden låg og uden omrøring i 15 min.
>
>Læg kylling, rejer, blæksprutte og fisk øverst på risene og vend dem i risen
>med en grydeske.
>Læg låg på og kog videre for svag varme i 10 - 15 min. eller til risen er
>mør, og fisk + skaldyr er gennem kogte.
>Er risen ikke mør, tilsættes en smule ekstra bouillon, og den koges
>yderligere et par min.
>Serveres i skåle eller stort fad, garneret med muslinger og persille.
>
>Det er en god idé at købe nogle ekstra muslinger, idet der som regel vil
>være nogle der ikke åbner sig.
>Både blåmuslinger og grønne muslinger kan anvendes i denne opskrift.
>
>Så er der vist kun at sige : VELBEKOMME
Knud
--
A witty saying proves nothing.
-- Voltaire
|