"Tina Susanne Johansson" <tina_johansson@NOSPAMyahoo.com> skrev i en
meddelelse news:3fc7a353$0$29359$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> I de gode gamle dage når min mormor bagte chokoladekage, blev den altid
helt
> speciel efter at blive dækket med en glasur som jeg aldrig har set andre
> anvende. Jeg er ret sikker på at den består af andet end blot flormelis og
> varmt vand. Der var tilsat kakao eller chokolade så den fik samme farve
som
> kagen og så tilsatte min mormor kokos som i toppingen til Klassens Time
> kage. Forskellen er bare at denne glasur bliver ved med at være meget
> flydende i konsistens og smager helt himmelsk af chokoladekokos. Er der
> nogen der har et godt forslag til hvad min kogekonemormor har haft af
> hemmeligheder - eller er der måske ligefrem nogen der har den helt rigtige
> opskrift?
>
> Mvh Tina - der stadig kan smage chokoladekokosglasur - selvom det er 12-13
> år siden jeg sidst har fået det
> --
>
http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/sl.php?id=257
>
www.gizzemissen.dk
>
>
Denne glasur har jeg brugt i mange år på en lys bradepandekage.Du skal
muligvis bruge lidt mere kaffe,end jeg har opgivet.
200 g flormelis
1 stor spsk kaffe (kold og stærk)
2 spsk kakao
3 spsk smør
pynt kokosmel
Alle ingredienserne røres sammen (brug elpisker) til en tyk glasur,som en
creme, og fordeles over kagen der stadig er let lun. Drys med godt med
kokos.
Glasuren har farve som blød nougat lige når den er rørt sammen,men når den
kommer på den let lune kage bliver den mørk.
mvh Jette