/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Glasur-efterlysning
Fra : Tina Susanne Johanss~


Dato : 28-11-03 20:35

I de gode gamle dage når min mormor bagte chokoladekage, blev den altid helt
speciel efter at blive dækket med en glasur som jeg aldrig har set andre
anvende. Jeg er ret sikker på at den består af andet end blot flormelis og
varmt vand. Der var tilsat kakao eller chokolade så den fik samme farve som
kagen og så tilsatte min mormor kokos som i toppingen til Klassens Time
kage. Forskellen er bare at denne glasur bliver ved med at være meget
flydende i konsistens og smager helt himmelsk af chokoladekokos. Er der
nogen der har et godt forslag til hvad min kogekonemormor har haft af
hemmeligheder - eller er der måske ligefrem nogen der har den helt rigtige
opskrift?

Mvh Tina - der stadig kan smage chokoladekokosglasur - selvom det er 12-13
år siden jeg sidst har fået det
--
http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/sl.php?id=257
www.gizzemissen.dk



 
 
Klaus Alexander Seis~ (29-11-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 29-11-03 08:58

Tina Susanne Johansson skrev:

> Er der nogen der har et godt forslag til hvad min kogekone-
> mormor har haft af hemmeligheder

Jeg kender ganske vist ikke opskriften, men en australsk dame jeg
kendte lavede tit en smørbaseret glasur til sine kager - det smagte
forrygende. Måske var din kogekonemormors glasur osse baseret på
smør?


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

dias (29-11-2003)
Kommentar
Fra : dias


Dato : 29-11-03 20:15

Kan det ikke være når man kommer glasur på kagen mens den endnu er varm, så
tror jeg nemlig ikke den stivner?????


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc8518a-bb3c7108-7c9b-49b1-bd4d-4818a7e7ecc2@news.szn.dk...
> Tina Susanne Johansson skrev:
>
> > Er der nogen der har et godt forslag til hvad min kogekone-
> > mormor har haft af hemmeligheder
>
> Jeg kender ganske vist ikke opskriften, men en australsk dame jeg
> kendte lavede tit en smørbaseret glasur til sine kager - det smagte
> forrygende. Måske var din kogekonemormors glasur osse baseret på
> smør?
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> unselfish actions pay back better



Mads Thorning Peders~ (29-11-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 29-11-03 01:17


"Tina Susanne Johansson" <tina_johansson@NOSPAMyahoo.com> skrev i en
meddelelse news:3fc7a353$0$29359$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> I de gode gamle dage når min mormor bagte chokoladekage, blev den altid
helt
> speciel efter at blive dækket med en glasur som jeg aldrig har set andre
> anvende. Jeg er ret sikker på at den består af andet end blot flormelis og

Kan det have været smeltet chokolade tilsat smør/fløde?

Mvh Mads



Torkil Halvorsen (30-11-2003)
Kommentar
Fra : Torkil Halvorsen


Dato : 30-11-03 10:02


"Tina Susanne Johansson" <tina_johansson@NOSPAMyahoo.com>
skrev i en meddelelse news:3fc7a353$0$29359$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
og så tilsatte min mormor kokos som i toppingen til Klassens Time
> kage. Forskellen er bare at denne glasur bliver ved med at være meget
> flydende i konsistens og smager helt himmelsk af chokoladekokos. Er der
>
> Mvh Tina - der stadig kan smage chokoladekokosglasur - selvom det er 12-13
> år siden jeg sidst har fået det
> --
> http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/sl.php?id=257
> www.gizzemissen.dk
>
> Hej.
Hvis man rører glasuren op med mælk eller fløde, - enten helt eller delvis,
tørrer den næsten ikke ind, men bliver ved med at være dejlig levende.
mvh
Torkil



Jette Mogensen (30-11-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 30-11-03 11:17


"Tina Susanne Johansson" <tina_johansson@NOSPAMyahoo.com> skrev i en
meddelelse news:3fc7a353$0$29359$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> I de gode gamle dage når min mormor bagte chokoladekage, blev den altid
helt
> speciel efter at blive dækket med en glasur som jeg aldrig har set andre
> anvende. Jeg er ret sikker på at den består af andet end blot flormelis og
> varmt vand. Der var tilsat kakao eller chokolade så den fik samme farve
som
> kagen og så tilsatte min mormor kokos som i toppingen til Klassens Time
> kage. Forskellen er bare at denne glasur bliver ved med at være meget
> flydende i konsistens og smager helt himmelsk af chokoladekokos. Er der
> nogen der har et godt forslag til hvad min kogekonemormor har haft af
> hemmeligheder - eller er der måske ligefrem nogen der har den helt rigtige
> opskrift?
>
> Mvh Tina - der stadig kan smage chokoladekokosglasur - selvom det er 12-13
> år siden jeg sidst har fået det
> --
> http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/sl.php?id=257
> www.gizzemissen.dk
>
>
Denne glasur har jeg brugt i mange år på en lys bradepandekage.Du skal
muligvis bruge lidt mere kaffe,end jeg har opgivet.

200 g flormelis
1 stor spsk kaffe (kold og stærk)
2 spsk kakao
3 spsk smør

pynt kokosmel

Alle ingredienserne røres sammen (brug elpisker) til en tyk glasur,som en
creme, og fordeles over kagen der stadig er let lun. Drys med godt med
kokos.

Glasuren har farve som blød nougat lige når den er rørt sammen,men når den
kommer på den let lune kage bliver den mørk.

mvh Jette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste