|
| Saltning af sild - hjælp Fra : Kurt & Connie |
Dato : 25-11-03 13:54 |
|
Jeg har saltet sild en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til bidesild
og til stegt salt sild. Det lykkes som regel vældig godt.
Det gør det derimod ikke når jeg marinerer silden. Jeg lægger de udvandede
sildefileter i en helt normal marinade bestående af eddike, sukker og vand,
der koges op, og der tilsættes snittede løg og peberkorn. Når marinaden er
kold lægges sildefileterne i, og de trækker ca 1 døgn. Allerede på det
tidspunkt er fileterne begyndt at blive stive og tørre, hvilket i øvrigt
tiltager i løbet af de næste dage.
Er der nogen, der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert
| |
Aske (25-11-2003)
| Kommentar Fra : Aske |
Dato : 25-11-03 14:47 |
|
Bruger I at tilsætte sukker når I nedsalter Jeres sild?
jeg bruger at tilsætte 50 gr. melis pr 1000 gr salt, netop for at undgå at
de marinerede sild bliver hårde, et andet råd er at udvande spegesildene i
sødmælk, det skulle efter sigende være godt, altså 3 hold vand og derefter
eet hold sødmælk.
Velbekomme @ske
"Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc350eb$0$24864$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Jeg har saltet sild en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til bidesild
> og til stegt salt sild. Det lykkes som regel vældig godt.
>
> Det gør det derimod ikke når jeg marinerer silden. Jeg lægger de udvandede
> sildefileter i en helt normal marinade bestående af eddike, sukker og
vand,
> der koges op, og der tilsættes snittede løg og peberkorn. Når marinaden er
> kold lægges sildefileterne i, og de trækker ca 1 døgn. Allerede på det
> tidspunkt er fileterne begyndt at blive stive og tørre, hvilket i øvrigt
> tiltager i løbet af de næste dage.
>
> Er der nogen, der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert
>
>
| |
Kurt & Connie (25-11-2003)
| Kommentar Fra : Kurt & Connie |
Dato : 25-11-03 17:54 |
|
Vi har ikke tidligere brugt sukker i forbindelse med saltningen. Det vil vi
så gøre næste gang. Med hensyn til udvandingen skriver du 3 hold vand og til
sidst eet hold sødmælk. Det vil vi straks prøve. Men vil du ikke forklare
dig lidt nærmere. Er det sildene eller fileterne du udvander? Putter du fx
10 sild i en spand vand, skifter vandet 2 gange, hvorefter sildene lægges i
sødmælk? Hvor lang tid bruges, er det fx 1 eller 2 døgn?
"Aske" <arne.jensen@newmail.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc35ce2$0$29349$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Bruger I at tilsætte sukker når I nedsalter Jeres sild?
> jeg bruger at tilsætte 50 gr. melis pr 1000 gr salt, netop for at undgå at
> de marinerede sild bliver hårde, et andet råd er at udvande spegesildene i
> sødmælk, det skulle efter sigende være godt, altså 3 hold vand og derefter
> eet hold sødmælk.
> Velbekomme @ske
>
>
>
>
> "Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> news:3fc350eb$0$24864$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> > Jeg har saltet sild en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til
bidesild
> > og til stegt salt sild. Det lykkes som regel vældig godt.
> >
> > Det gør det derimod ikke når jeg marinerer silden. Jeg lægger de
udvandede
> > sildefileter i en helt normal marinade bestående af eddike, sukker og
> vand,
> > der koges op, og der tilsættes snittede løg og peberkorn. Når marinaden
er
> > kold lægges sildefileterne i, og de trækker ca 1 døgn. Allerede på det
> > tidspunkt er fileterne begyndt at blive stive og tørre, hvilket i øvrigt
> > tiltager i løbet af de næste dage.
> >
> > Er der nogen, der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert
> >
> >
>
>
| |
Aske (26-11-2003)
| Kommentar Fra : Aske |
Dato : 26-11-03 01:26 |
|
Hej igen jeg tager sædvanligvis 10 sild op af saltlagen og filerer og flår
dem, hvorefter jeg udvander filetterne i et vaskefad. 3 x 1 time i koldt
vand og 1 time i sødmælk.
prøvesmag ! hvis I synes sildene er for salte efter 3 gange koldt vand, så
giv dem bare 1 time mere eller 2
bon appetit @ske
"Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc38922$0$25815$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Vi har ikke tidligere brugt sukker i forbindelse med saltningen. Det vil
vi
> så gøre næste gang. Med hensyn til udvandingen skriver du 3 hold vand og
til
> sidst eet hold sødmælk. Det vil vi straks prøve. Men vil du ikke forklare
> dig lidt nærmere. Er det sildene eller fileterne du udvander? Putter du fx
> 10 sild i en spand vand, skifter vandet 2 gange, hvorefter sildene lægges
i
> sødmælk? Hvor lang tid bruges, er det fx 1 eller 2 døgn?
>
> "Aske" <arne.jensen@newmail.dk> skrev i en meddelelse
> news:3fc35ce2$0$29349$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> > Bruger I at tilsætte sukker når I nedsalter Jeres sild?
> > jeg bruger at tilsætte 50 gr. melis pr 1000 gr salt, netop for at undgå
at
> > de marinerede sild bliver hårde, et andet råd er at udvande spegesildene
i
> > sødmælk, det skulle efter sigende være godt, altså 3 hold vand og
derefter
> > eet hold sødmælk.
> > Velbekomme @ske
> >
> >
> >
> >
> > "Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3fc350eb$0$24864$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> > > Jeg har saltet sild en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til
> bidesild
> > > og til stegt salt sild. Det lykkes som regel vældig godt.
> > >
> > > Det gør det derimod ikke når jeg marinerer silden. Jeg lægger de
> udvandede
> > > sildefileter i en helt normal marinade bestående af eddike, sukker og
> > vand,
> > > der koges op, og der tilsættes snittede løg og peberkorn. Når
marinaden
> er
> > > kold lægges sildefileterne i, og de trækker ca 1 døgn. Allerede på det
> > > tidspunkt er fileterne begyndt at blive stive og tørre, hvilket i
øvrigt
> > > tiltager i løbet af de næste dage.
> > >
> > > Er der nogen, der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør forkert
> > >
> > >
> >
> >
>
>
| |
Kurt & Connie (26-11-2003)
| Kommentar Fra : Kurt & Connie |
Dato : 26-11-03 12:03 |
|
Tak for hjælpen - "Aske"
"Aske" <arne.jensen@newmail.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc3f2b3$0$29382$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hej igen jeg tager sædvanligvis 10 sild op af saltlagen og filerer og flår
> dem, hvorefter jeg udvander filetterne i et vaskefad. 3 x 1 time i koldt
> vand og 1 time i sødmælk.
> prøvesmag ! hvis I synes sildene er for salte efter 3 gange koldt vand, så
> giv dem bare 1 time mere eller 2
> bon appetit @ske
>
>
> "Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> news:3fc38922$0$25815$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> > Vi har ikke tidligere brugt sukker i forbindelse med saltningen. Det vil
> vi
> > så gøre næste gang. Med hensyn til udvandingen skriver du 3 hold vand og
> til
> > sidst eet hold sødmælk. Det vil vi straks prøve. Men vil du ikke
forklare
> > dig lidt nærmere. Er det sildene eller fileterne du udvander? Putter du
fx
> > 10 sild i en spand vand, skifter vandet 2 gange, hvorefter sildene
lægges
> i
> > sødmælk? Hvor lang tid bruges, er det fx 1 eller 2 døgn?
> >
> > "Aske" <arne.jensen@newmail.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3fc35ce2$0$29349$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> > > Bruger I at tilsætte sukker når I nedsalter Jeres sild?
> > > jeg bruger at tilsætte 50 gr. melis pr 1000 gr salt, netop for at
undgå
> at
> > > de marinerede sild bliver hårde, et andet råd er at udvande
spegesildene
> i
> > > sødmælk, det skulle efter sigende være godt, altså 3 hold vand og
> derefter
> > > eet hold sødmælk.
> > > Velbekomme @ske
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > "Kurt & Connie" <arnakhus"Fjernmig"@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> > > news:3fc350eb$0$24864$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> > > > Jeg har saltet sild en 3-4 år. Efter udvanding bruger jeg dem til
> > bidesild
> > > > og til stegt salt sild. Det lykkes som regel vældig godt.
> > > >
> > > > Det gør det derimod ikke når jeg marinerer silden. Jeg lægger de
> > udvandede
> > > > sildefileter i en helt normal marinade bestående af eddike, sukker
og
> > > vand,
> > > > der koges op, og der tilsættes snittede løg og peberkorn. Når
> marinaden
> > er
> > > > kold lægges sildefileterne i, og de trækker ca 1 døgn. Allerede på
det
> > > > tidspunkt er fileterne begyndt at blive stive og tørre, hvilket i
> øvrigt
> > > > tiltager i løbet af de næste dage.
> > > >
> > > > Er der nogen, der kan hjælpe mig og forklare, hvad jeg evt gør
forkert
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
| |
|
|