|
| Søger en god opskrift på boller Fra : My |
Dato : 11-11-03 10:09 |
|
Jeg har haft en opskrift på boller, hvor der var havregryn i, men nu er den
væk. Er der nogen der har en opskrift de vil dele
My
| |
Loke (11-11-2003)
| Kommentar Fra : Loke |
Dato : 11-11-03 21:34 |
|
On Tue, 11 Nov 2003 10:08:50 +0100, "My" <min@duer.ikke> wrote:
>Jeg har haft en opskrift på boller, hvor der var havregryn i, men nu er den
>væk. Er der nogen der har en opskrift de vil dele
>
>My
>
Mel, vand, havregryn, gær og salt!
Jeg bruger altid vandet som indikator for hvor meget jeg producerer og
bruger en liter til to bageplader; mel doseres indtil dejen har en
tilpas konsistens.
Men helt ærligt havregrynsboller er sgu lidt kedeligt, langtidshæv dem
i det mindste.
- sjovere bliver det hvis du sjasker nogle revne gulerødder og nogle
hasselnødder i, gulerødderne kræver så bare noget mere salt, de er
generelt ret søde. Man kan også fede den op med lidt surmælk og noget
olie.
Jeg syntes generelt ikke havregryn er specielt interessante, meget
fixere er kogte ris, ikke bare giver de en mere fugtholdende krumme de
bidrager også fint smagsmæssigt.
Og husk brødet er ikke færdigt før der er 5 minutter til det har fået
for meget.
| |
Mimi (11-11-2003)
| Kommentar Fra : Mimi |
Dato : 11-11-03 22:18 |
|
"Loke" <[baijxz at mailme dot dk]ignore@this.com> wrote
> Jeg syntes generelt ikke havregryn er specielt interessante
Ernæringsmæssigt er havregryn interessante pga jernindholdet, de giver en
god mæthedsfornemmelse og prismæssigt er de da heller ikke at kimse af. Så
jeg synes, det er uretfærdigt at dømme dem ude.
Jeg kommer gerne et par håndfulde havregryn i bolledejen - sammen med revne
gulerødder (som overflødiggør sukker og kræver ekstra salt) og enten noget
flerkornsblanding, solsikkekerner eller knækkede hvedekerner efter humør.
Mvh Mimi
| |
Mads Thorning Peders~ (11-11-2003)
| Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 11-11-03 23:08 |
|
"Mimi" <mimi@NoMail.com> skrev i en meddelelse
news:3fb15107$0$27438$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Jeg kommer gerne et par håndfulde havregryn i bolledejen - sammen med
revne
> gulerødder (som overflødiggør sukker og kræver ekstra salt) og enten noget
> flerkornsblanding, solsikkekerner eller knækkede hvedekerner efter humør.
Jamen når nu tråden så småt er i gang med at dreje over på hvad man kan
komme i brød/boller vil jeg da gerne give mit besyv med mht hvad jeg har
eksperimenteret med: erstattet vand med stærk kaffe, hvede/rugkerner sat i
blød i kaffe, hørfrø, kokosmel, tomatjuice, rødvin, kakao, blendede
figner+rosiner+dadler+abrikoser, cornflakes, honningmelon, revet rødbede
(her kan man også vælge at gøre det at man river en rødbede og lader den stå
i vand et døgns tid og så bruger vandet i brødet - det lyder spøjst, men det
giver en flot farveeffekt uden at man får den sødlige smag fra rødbeden), øl
m.m.
Til et madbrød er der jo også: soltørrede tomater, finthakket hvid- og
rødløg, fint strimlede vinblade
Mulighederne er nærmest uendelige - og så er der jo selvfølgelig også
muligheden med at lade dejen langtidshæve.
Glem heller ikke at huske at spraye brødet lidt med vand mens det bliver
bagt - eller stil en bradepande med vand i bunden af ovnen. Det giver en
sprød skorpe.
Mvh Mads
| |
Loke (12-11-2003)
| Kommentar Fra : Loke |
Dato : 12-11-03 16:00 |
|
On Tue, 11 Nov 2003 22:18:02 +0100, "Mimi" <mimi@NoMail.com> wrote:
>"Loke" <[baijxz at mailme dot dk]ignore@this.com> wrote
>
>> Jeg syntes generelt ikke havregryn er specielt interessante
>Ernæringsmæssigt er havregryn interessante pga jernindholdet, de giver en
>god mæthedsfornemmelse og prismæssigt er de da heller ikke at kimse af. Så
>jeg synes, det er uretfærdigt at dømme dem ude.
Hæ, det gør jeg egt. heller ikke, syntes bare de ikke rigtigt kan
afstedkomme et interessant brød alene...
På den økonomiske side skal det siges at havregryn er overdrevent
billige, også de økologiske.
| |
My (12-11-2003)
| Kommentar Fra : My |
Dato : 12-11-03 16:54 |
|
Ej...det er også mig der glemte at skrive at der også var gulerødder i,
ellers blev de nok lige lidt tunge.
Jeg har i dag bagt alm. boller og bare kommet revet gulerod i. Næste gang
tror jeg, jeg prøver det med nødder - det lyder lækkert.
My
"Loke" <[baijxz at mailme dot dk]ignore@this.com> skrev i en meddelelse
news:tce4rvsg63gch3ctrh56qtdh9qsffh1a7b@4ax.com...
> On Tue, 11 Nov 2003 22:18:02 +0100, "Mimi" <mimi@NoMail.com> wrote:
>
> >"Loke" <[baijxz at mailme dot dk]ignore@this.com> wrote
> >
> >> Jeg syntes generelt ikke havregryn er specielt interessante
> >Ernæringsmæssigt er havregryn interessante pga jernindholdet, de giver en
> >god mæthedsfornemmelse og prismæssigt er de da heller ikke at kimse af.
Så
> >jeg synes, det er uretfærdigt at dømme dem ude.
>
> Hæ, det gør jeg egt. heller ikke, syntes bare de ikke rigtigt kan
> afstedkomme et interessant brød alene...
>
> På den økonomiske side skal det siges at havregryn er overdrevent
> billige, også de økologiske.
| |
Loke (12-11-2003)
| Kommentar Fra : Loke |
Dato : 12-11-03 20:30 |
|
On Wed, 12 Nov 2003 16:54:14 +0100, "My" <min@duer.ikke> wrote:
>
>Ej...det er også mig der glemte at skrive at der også var gulerødder i,
>ellers blev de nok lige lidt tunge.
>Jeg har i dag bagt alm. boller og bare kommet revet gulerod i. Næste gang
>tror jeg, jeg prøver det med nødder - det lyder lækkert.
>
>My
>
Hov jeg glimte lige en vigtig ting med gulerods varianten,
solsikkekerner, rist dem først for maksimum smag...
| |
|
|