For at undgå misforståelser og dårlige maver: Det er kun så længe sildene
opholder sig i saltlagen, at de er langtidsholdbare. Når de er udvandede og
har fået en spiselig marinade på sig, er holdbarheden begrænset, og de skal
være i køleskab.
M.h.t. rensning og udbening: Det foregår efter lagringen. Jeg fjerner kun
gællerne inden saltning, da jeg har ladet mig fortælle, at de er meget let
fordærvelige. Indvoldene er med til at give smag (Silden skal være fanget
samme dag, ellers fordærver indvoldene). Silden ligger på ryggen for at
safterne kan trænge ind i kødet. Synes du det lyder for brutalt, fungerer
det også med rensede sild, men resultatet er knap så godt som med de hele.
mht lagring: Jeg har brugt sild til jul, som var fanget i efterårsferien med
godt resultat Men dem der blev til overs, blev først spist til påske og
pinse, og det blev de bedre af.
Marinader kan f.eks. findes på:
http://www.sildesiden.dk/
Poul Krogh <poulkrogh@hotmail.com> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3fc5f903$0$17625$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...
> Ja man bliver jo helt overrasket over at ting kan holde sig i op til et år
> (og formentlig også længere under rigtige forhold). Og så noget så let
> fordærveligt som fisk. Når man nu er vand til at skulle se på
datomærkninger
> hver gang man køber noget. Sådan er det jo nok når man kun kan nå de 25 år
>
>
> Men hold da helt op hvor smager sådan nogle langtidslagrede, hjemmelavede
> marinerede sild godt, og så med en lille gibbernab til.
>
> Det må da klart prøves. Det lyder jo relativ simpelt, så skal man bare ha
> fundet ud af hvordan man marinerer dem bagefter. Skal de ikke udbenes på
> nogen måder inden de modnes ? Og hvor lang tid skal de modne i lagen for
at
> få nok smag af den, sådan ca. ?
>
>
>
> Original post
> ***
> Thomas & Sanne <thomasb@johansen.tdcadsl.dk:)> skrev i en
> nyhedsmeddelelse:3fc4cf5d$0$69989$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > jeg har aldrig prøvet og salte sild eller marinere dem? hvordan gør
man??
> >
>
> Bland groft salt med 5-10% sukker. Friske hele store sild lægges på ryggen
i
> en spand. Der dækkes med saltblanding for hvert lag sild. Spanden dækkes
med
> et viskestykke og skal stå kælderkoldt i mindst 3 måneder, gerne op til 1
> år. Sildene renses og udvandes derefter 1 dags tid i flere hold vand. Så
er
> de klar til forskellige marinader.
> ***
>
>