/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kransekagekonfekt.
Fra : MAndersen


Dato : 09-11-03 10:05

Jeg vil gerne selv bage ovenstående, men synes ikke den opskrift jeg har er
helt ok.

Den er som følger.
125 g. mandler, 75 g. flormelis, 1/2 stang vanille, 1 spsk.
abrikosmarmelade, 1 æggehvide, lidt mel og 1 blomme til pensling.

Når de er nybagt er de rigtig gode, men dagen efter er de hårde og knap så
gode.
Har andre forslag til en opskrift, skal der måske marcipan i?


--
MAndersen
Dørtrinet til visdommens tempel er
kendskabet til ens egen uvidenhed
(C.H. Spurgeon 1834-1892)



 
 
Emil (09-11-2003)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 09-11-03 18:21

MAndersen skrev:

>125 g. mandler, 75 g. flormelis, 1/2 stang vanille, 1 spsk.
>abrikosmarmelade, 1 æggehvide, lidt mel og 1 blomme til pensling.
>
>Har andre forslag til en opskrift, skal der måske marcipan i?


Hmm, laver du ikke først marcipan af mandlerne og flormelissen?
Så kan du tilsætte noget fin æblemos (max 80% af marcipanens
vægt). Herved bliver resultatet mere "småkageagtigt", så prøv dig
frem.

m.v.h. Emil

Ukendt (09-11-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 09-11-03 21:32

MAndersen wrote:
> Jeg vil gerne selv bage ovenstående, men synes ikke den opskrift jeg
> har er helt ok.
>
> Den er som følger.
> 125 g. mandler, 75 g. flormelis, 1/2 stang vanille, 1 spsk.
> abrikosmarmelade, 1 æggehvide, lidt mel og 1 blomme til pensling.
>
> Når de er nybagt er de rigtig gode, men dagen efter er de hårde og
> knap så gode.
> Har andre forslag til en opskrift, skal der måske marcipan i?

Hvor høj temperatur laver du dem ved? Kransekage (og kransekagekonfekt) skal
have høj temperatur i kort tid. Problemet er ofte, at folk bager det ved lav
temperatur, hvor kransekagemassen tørrer ud, og er stenhårdt dagen efter.

Tina



Peter W. Bosse (10-11-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 10-11-03 08:28

"MAndersen" skrev i en meddelelse...
> Jeg vil gerne selv bage ovenstående, men synes ikke den opskrift jeg har er
> helt ok.
>
> Den er som følger.
> 125 g. mandler, 75 g. flormelis, 1/2 stang vanille, 1 spsk.
> abrikosmarmelade, 1 æggehvide, lidt mel og 1 blomme til pensling.
>
> Når de er nybagt er de rigtig gode, men dagen efter er de hårde og knap så
> gode.
> Har andre forslag til en opskrift, skal der måske marcipan i?

Helt korrekt så hedder det makronkonfekt.

Jeg vil næsten foreslå, at du laver det af en færdig købt kransekagemasse.
Fx...

1 kg kransekagemasse
600 g melis
7-8 friske æggehvider

Ristes ganske lidt, og sprøjtes ud på papir med en stjerne tylle. Bagefter
pyntes med fx hasselnøddekerner, mandler, valnødder, kirsebær,
kandiserede frugter m.m. Bages i kort tid (som beskrevet af Tina) ved 230°
på dobbelte plader, så stykkerne ikke bliver bagt i bunden. Fugtes efter
bagningen med vand, så de slipper papiret, og bunden kan herefter
overtrækkes med chokolade.

Varianter..

Dobbelt makronkonfekt:
Samme fremgangsmåde som ovenfor. Sprøjtes ud som muslinger eller
aflange, ca. 6 cm. Bages, og efter de er blødt af på papiret, sættes de
sammen to og to med abrikosmarmelade. Når de er afkølet, kan spidserne
af dem dyppes i chokolade.
-oo-

Forslag: Ved lejlighed, så prøv og lav et flot overflødighedshorn, som indeni
og rundt om bare flyder med dejlige fyldte chokolader samt hjemmelavet
makronkonfekt.. Uhmm! ..det vil helt sikkert være den ultimative afslutning
på enhver fx rund fødselsdag, konfirmations- el. bryllupsfest m. m.

Go' fornøjelse!


Mvh.
Peter W. Bosse

Kransekagens oprindelse:
Hvem der har opfundet marcipanen, er der lidt uenighed om. To lande
vil gerne have æren: Italien og Tyskland. Herom går der flere historier;
men vi ved fra gamle skrifter, at der tales om marcipanen helt tilbage
til middelalderen. Ved hjælp af marcipanmassen har vi i Danmark skabt
en specialitet, som vi i dag er meget berømt for, .. nemlig kransekagen!



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste