"Henrik Sass Krag" <rickcool22@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:bolp3k$1e7j1b$1@ID-194346.news.uni-berlin.de...
> "pusmand" <pusmand@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> news:BEcrb.8091$i_5.5077@news.get2net.dk...
> >
> > "Henrik Sass Krag" <rickcool22@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> > news:boivtd$1ejvhi$1@ID-194346.news.uni-berlin.de...
> >
> > Jeg bruger samme opskrift. Osse til basmatiris.
>
> Jeg har nu prøvet følgende og det ser ud til at virke nogenlunde...
måske
> lige lidt finpudsning, da de hang en lille smule sammen...
> 3 dl ris
> 6 dl vand
> 1 tsk salt
>
> Først lagde jeg risene i blød i 15min. Siede vandet fra og kom de
6dl vand
> i.
> Gav dem følgende i mikrobølgeovnen:
> 7 min 900W
> 8 min 250W
> og lod dem trække i 8 min uden låg.
>
> Håber andre også kan bruge det til noget, hvis de er
interesserede...
> Der skal også lige siges, at under kogningen er der låg med
lufthuller i
> også i den fremgangsmåde, som jeg forklarede med paraboiled ris...
>
> - Henrik -
>
>
Har ingen erfaring i kogning af ris på gaskomfur, men energiforbruget
ved kogning i mikrobølge kan ikke være voldsomt anderledes end brug af
elektrisk komfur. Fuld kraft (ca 1200W/h) i ca. 5-6 min herefter
laveste indstilling (ca. 75W/h) i 12 min. Herefter stå på restvarmen i
12 min.
Når gryden tages fra pladen kan man næsten sætte hånden på pladen.
mvh
Jørgen