|
| Julefrokost Fra : Ukendt |
Dato : 04-11-03 14:16 |
|
Hej.
Jeg er igang med at arrangere en julefrokost, men har ikke helt styr på hvad
man rent faktisk plejer at spise. Indtil nu har jeg følgende på min liste:
Rugbrød m. diverse pålæg (rullepølse, frikadeller, sild, spegepølse mm.)
Kartofler med flæskesteg, rødkål, brun sovs og franske kartofler.
Ris a la mande m. kirsebærsovs og karamel/chokolade
Har jeg overset noget helt essentielt? :) - jeg har også snaps på listen.
--
Mvh.
Jeppe Vestergaard, Aalborg
Der er en "fejl" i min email-adresse.
| |
Christian B. Andrese~ (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 04-11-03 14:21 |
|
"Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> wrote in message
news:3fa7a5f7$0$3756$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej.
>
> Jeg er igang med at arrangere en julefrokost, men har ikke helt styr på
hvad
> man rent faktisk plejer at spise. Indtil nu har jeg følgende på min liste:
>
> Rugbrød m. diverse pålæg (rullepølse, frikadeller, sild, spegepølse mm.)
Sylte
> Kartofler med flæskesteg, rødkål, brun sovs og franske kartofler.
Andebryst
Skinke
Okseculotte med flødekartofler mindes jeg også at have fået.
Blodpølse (ikke at jeg vil have det, men nogle vil gerne)
> Ris a la mande m. kirsebærsovs og karamel/chokolade
Ost
--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30
| |
Else Holm (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Else Holm |
Dato : 04-11-03 14:57 |
|
"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:3fa7a7bc$0$30085$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
> "Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> wrote in message
> news:3fa7a5f7$0$3756$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>> Hej.
>>
>> Jeg er igang med at arrangere en julefrokost, men har ikke helt
styr
>> på hvad man rent faktisk plejer at spise. Indtil nu har jeg
følgende
>> på min liste:
>>
>> Rugbrød m. diverse pålæg (rullepølse, frikadeller, sild, spegepølse
>> mm.)
>
> Sylte
>
>> Kartofler med flæskesteg, rødkål, brun sovs og franske kartofler.
>
> Andebryst
> Skinke
> Okseculotte med flødekartofler mindes jeg også at have fået.
> Blodpølse (ikke at jeg vil have det, men nogle vil gerne)
>
>> Ris a la mande m. kirsebærsovs og karamel/chokolade
>
> Ost
Jeg har også fået æg og tomat + karrysalat til sild, grønkål, stuvet
spinat eller sønderjydsk hvidkål til skinken samt rødbeder og sennep
til sylten.
--
Else
| |
Christian B. Andrese~ (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 04-11-03 15:00 |
|
"Else Holm" <holm_49@hotmail.com> wrote in message
news:3fa7affe$0$7162$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...
> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
> news:3fa7a7bc$0$30085$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
> > "Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> wrote in message
> > news:3fa7a5f7$0$3756$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> >> Hej.
> >>
> >> Jeg er igang med at arrangere en julefrokost, men har ikke helt
> styr
> >> på hvad man rent faktisk plejer at spise. Indtil nu har jeg
> følgende
> >> på min liste:
> >>
> >> Rugbrød m. diverse pålæg (rullepølse, frikadeller, sild, spegepølse
> >> mm.)
> >
> > Sylte
> >
> >> Kartofler med flæskesteg, rødkål, brun sovs og franske kartofler.
> >
> > Andebryst
> > Skinke
> > Okseculotte med flødekartofler mindes jeg også at have fået.
> > Blodpølse (ikke at jeg vil have det, men nogle vil gerne)
> >
> >> Ris a la mande m. kirsebærsovs og karamel/chokolade
> >
> > Ost
>
> Jeg har også fået æg og tomat + karrysalat til sild, grønkål, stuvet
> spinat eller sønderjydsk hvidkål til skinken samt rødbeder og sennep
> til sylten.
Jeg troede at rødbeder og sennep var underforstået til sylte
Medisterpølse med stuvet hvidkål er også godt.
--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30
| |
Remmen (06-11-2003)
| Kommentar Fra : Remmen |
Dato : 06-11-03 17:41 |
|
"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:3fa7b0e6$0$30078$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg troede at rødbeder og sennep var underforstået til sylte
> Medisterpølse med stuvet hvidkål er også godt.
Og husk endelig sukker & kanel på hvidkålen. Mums!
Lars
| |
Jørgen Hess (07-11-2003)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 07-11-03 00:20 |
|
"Remmen @hotmail.com>" <larsremmen<remove> skrev i en meddelelse
news:IQuqb.5175$qp5.1284@news.get2net.dk...
>
> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en
meddelelse
> news:3fa7b0e6$0$30078$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> > Jeg troede at rødbeder og sennep var underforstået til sylte
> > Medisterpølse med stuvet hvidkål er også godt.
>
> Og husk endelig sukker & kanel på hvidkålen. Mums!
>
> Lars
>
>
Jeg troede det var på grønlangkålen.
Jørgen
| |
Frank Løkkegaard (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 04-11-03 14:56 |
|
"Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> writes:
>Hej.
>
>Jeg er igang med at arrangere en julefrokost, men har ikke helt styr på
>hvad
>man rent faktisk plejer at spise. Indtil nu har jeg følgende på min liste:
>
>Rugbrød m. diverse pålæg (rullepølse, frikadeller, sild, spegepølse mm.)
>Kartofler med flæskesteg, rødkål, brun sovs og franske kartofler.
>Ris a la mande m. kirsebærsovs og karamel/chokolade
Min julefrokost består af følgende
Syltede sild
Marinerede sild
Stegte sild i eddike
(alle sildevarianter er hjemmelavet)
Lidt røget laks til dem, der ikke spiser sild
Hjemmelavede lune frikadeller
Hjemmelavede lune fiskefrikadeller
Hjemmelavet sylte
Hjemmelavet sylteflæsk (en ikke så sur variant af den sønderjydske surrib)
Hjemmelavet rullepølse
Hjemmelavet lun medister
Blodpølse
Lun ribbensteg
Hjemmelavet leverpostej
Lun and
Hjemmelavet tunsalat
Æggefad m. tomater
Rødbeder
Rødkål
Syltede græskar
Rå løg
Stuvet hvidkål
Kartoffelsalat med karry
Ris a la mande
Hertil masser af godt brød, men ingen kartofler og sovs.
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
Christian B. Andrese~ (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 04-11-03 15:07 |
|
"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b05a34bc63b9aca004aae64f8.5a34e1f@net.dialog.dk...
>
> Syltede sild
> Marinerede sild
> Stegte sild i eddike
> (alle sildevarianter er hjemmelavet)
Du har da vist travlt
> Lidt røget laks til dem, der ikke spiser sild
> Hjemmelavede lune frikadeller
> Hjemmelavede lune fiskefrikadeller
> Hjemmelavet sylte
> Hjemmelavet sylteflæsk (en ikke så sur variant af den sønderjydske surrib)
Er det det samme som æbleflæsk ?
--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30
| |
Padmé Amidala (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 04-11-03 15:26 |
|
Du glemte da vist fiskefilet'erne med citronbåde, remoulade, rejer, kaviar
og persille...
VH
Padmé
| |
Mimi (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Mimi |
Dato : 04-11-03 15:52 |
|
Hej Jeppe,
"Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> wrote
> Rugbrød m. diverse pålæg (rullepølse, frikadeller, sild, spegepølse mm.)
> Kartofler med flæskesteg, rødkål, brun sovs og franske kartofler.
> Ris a la mande m. kirsebærsovs og karamel/chokolade
>
> Har jeg overset noget helt essentielt? :) - jeg har også snaps på listen.
Minimum til julefrokost må være sild, flæskesteg, ris a la mande og snaps,
så jeg synes ikke du har overset noget essentielt - det lyder da rigtig
godt! Men de der franske kartofler til flæskestegen, det undrer jeg mig lidt
over. . .for det er vel ikke Kim's eller Estrella vi er ude i???
Mvh Mimi
| |
Splinten (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Splinten |
Dato : 04-11-03 17:08 |
|
"Mimi" <mimi@NoMail.com> skrev i en meddelelse
news:3fa7bc2f$0$27393$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Minimum til julefrokost må være sild, flæskesteg, ris a la mande og snaps,
> så jeg synes ikke du har overset noget essentielt - det lyder da rigtig
> godt! Men de der franske kartofler til flæskestegen, det undrer jeg mig
lidt
> over. . .for det er vel ikke Kim's eller Estrella vi er ude i???
> Mvh Mimi
Og syltede grisetær i gele´
splinten
| |
Dyveke (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Dyveke |
Dato : 04-11-03 17:45 |
|
"Mimi" <mimi@NoMail.com> wrote in message
news:3fa7bc2f$0$27393$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Minimum til julefrokost må være sild, flæskesteg, ris a la mande og snaps,
> så jeg synes ikke du har overset noget essentielt - det lyder da rigtig
> godt! Men de der franske kartofler til flæskestegen, det undrer jeg mig
lidt
> over. . .for det er vel ikke Kim's eller Estrella vi er ude i???
> Mvh Mimi
Tjah - i vores familie er det landsforrædderi at servere flæskesteg uden
følgeskab af Meny chips..Det´ hænger ved på trejde generation nu..:)
MVH
Dyveke
| |
My (04-11-2003)
| Kommentar Fra : My |
Dato : 04-11-03 20:44 |
|
"Mimi" <mimi@NoMail.com> skrev i en meddelelse
news:3fa7bc2f$0$27393$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej Jeppe,
>
> "Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk> wrote
> > Rugbrød m. diverse pålæg (rullepølse, frikadeller, sild, spegepølse mm.)
> > Kartofler med flæskesteg, rødkål, brun sovs og franske kartofler.
> > Ris a la mande m. kirsebærsovs og karamel/chokolade
> >
> > Har jeg overset noget helt essentielt? :) - jeg har også snaps på
listen.
>
> Minimum til julefrokost må være sild, flæskesteg, ris a la mande og snaps,
> så jeg synes ikke du har overset noget essentielt - det lyder da rigtig
> godt! Men de der franske kartofler til flæskestegen, det undrer jeg mig
lidt
> over. . .for det er vel ikke Kim's eller Estrella vi er ude i???
> Mvh Mimi
>
>
Jo da...det tror jeg bestemt det er. Det hører da til flæskesteg...Franske
kartofler/chips - uhmmm
| |
Mimi (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Mimi |
Dato : 04-11-03 22:18 |
|
"My" <min@duer.ikke> wrote in message
> Jo da...det tror jeg bestemt det er. Det hører da til flæskesteg...Franske
> kartofler/chips - uhmmm
Det har jeg simpelthen aldrig hørt om før! Er det en specielt jysk tradition
jeg er gået glip af eller. . . (spørger københavneren dumt)? Men julen har
selvfølgelig det helt særlige kendetegn, at vi her serverer fedt med fedt
(svinefedt med stegte løg, flæsk med stegte æbler etc.) Chipsetraditionen
tror jeg nu alligevel jeg springer over og holder mig til brunede kartofler
og rødkål
Mvh Mimi
| |
Inger Pedersen (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 04-11-03 22:32 |
|
"Mimi" <mimi@NoMail.com> skrev i en meddelelse
> Det har jeg simpelthen aldrig hørt om før! Er det en specielt jysk
tradition
> jeg er gået glip af eller. . .
Måske.
Min afdøde tante og do. svigermor (Midtjylland) serverede "altid" chips til
flæskestegen.
Men det er de to eneste steder, jeg har oplevet det som fast tilbehør.
Jeg troede nu, det var fordi det engang havde været "moderne", og at damerne
så var blevet hængende.
Chipsetraditionen
> tror jeg nu alligevel jeg springer over og holder mig til brunede
kartofler
> og rødkål
Det kan jeg godt forstå!
Jeg har aldrig brudt mig om chips, der er blevet våde af brun sovs og
rødkålssaft
Hilsen Inger
| |
Heidi (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 05-11-03 17:37 |
|
Inger Pedersen wrote:
> "Mimi" <mimi@NoMail.com> skrev i en meddelelse
>
>> Det har jeg simpelthen aldrig hørt om før! Er det en specielt jysk
>> tradition jeg er gået glip af eller. . .
>
> Måske.
> Min afdøde tante og do. svigermor (Midtjylland) serverede "altid"
> chips til flæskestegen.
> Men det er de to eneste steder, jeg har oplevet det som fast tilbehør.
> Jeg troede nu, det var fordi det engang havde været "moderne", og at
> damerne så var blevet hængende.
>
> Chipsetraditionen
>> tror jeg nu alligevel jeg springer over og holder mig til brunede
>> kartofler og rødkål
>
> Det kan jeg godt forstå!
> Jeg har aldrig brudt mig om chips, der er blevet våde af brun sovs og
> rødkålssaft
Hvordan kan du sige det!! Det er først jul når jeg kan dyppe en fransk
kartoffel i min mors andesovs... Og ja, vi får altid franske kartofler
til
anden juleaften - i midtjylland.
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Dyveke (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Dyveke |
Dato : 05-11-03 20:48 |
|
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> wrote in message
news:bob90g$1brobg$2@ID-64059.news.uni-berlin.de...
> Hvordan kan du sige det!! Det er først jul når jeg kan dyppe en fransk
> kartoffel i min mors andesovs... Og ja, vi får altid franske kartofler
> til
> anden juleaften - i midtjylland.
>
> --
> Mvh. Heidi
> Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
> "Time is fun when you're having flies" - Kermit
*MEGET STORT SMIL*
Du er ikke den´eneste......(opvokset i Nordsjælland)
| |
Padmé Amidala (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 04-11-03 23:50 |
|
Man serverer også chips til flæskestegen på Fyn,....
VH
Padmé
| |
Annika Pedersen (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Annika Pedersen |
Dato : 05-11-03 08:05 |
|
>> Jo da...det tror jeg bestemt det er. Det hører da til
>> flæskesteg...Franske kartofler/chips - uhmmm
>
> Det har jeg simpelthen aldrig hørt om før! Er det en specielt jysk
> tradition jeg er gået glip af eller. . . (spørger københavneren
dumt)?
Jeg har fået det over hele landet - bornholm, sjælland, kbh, midt og
nordjylland, så mon ikke det er fra "dengang det var moderne" og det
hænger ved? og så er det let at smide ved.
--
Annika P
| |
Christian B. Andrese~ (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 05-11-03 09:15 |
|
"Mimi" <mimi@NoMail.com> wrote in message
news:3fa8168d$0$27426$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> "My" <min@duer.ikke> wrote in message
> > Jo da...det tror jeg bestemt det er. Det hører da til
flæskesteg...Franske
> > kartofler/chips - uhmmm
>
> Det har jeg simpelthen aldrig hørt om før! Er det en specielt jysk
tradition
> jeg er gået glip af eller. . . (spørger københavneren dumt)? Men julen har
> selvfølgelig det helt særlige kendetegn, at vi her serverer fedt med fedt
> (svinefedt med stegte løg, flæsk med stegte æbler etc.) Chipsetraditionen
> tror jeg nu alligevel jeg springer over og holder mig til brunede
kartofler
> og rødkål
Det har vi også altid fået i vores famillie, Jylland er også området
--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30
| |
Karina og Christian (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Karina og Christian |
Dato : 05-11-03 10:34 |
|
"Mimi" <mimi@NoMail.com> wrote in message
news:3fa8168d$0$27426$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
[klip]
> Det har jeg simpelthen aldrig hørt om før! Er det en specielt jysk
tradition
> jeg er gået glip af eller. . . (spørger københavneren dumt)?
Tja, jeg der kommer fra det rigtige *Nord*jylland (Skagen) har også altid
fået chips til flæskestegen. Det samme har jeg fået hos andre
familiemedlemmer bosiddende i Jylland.
Gemalen der stammer fra Djævleøen (hehe) har også fået chips til stegen
hjemme, såeh.
Med venlig hilsen
Karina
| |
Frank Løkkegaard (04-11-2003)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 04-11-03 19:18 |
|
"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> writes:
>Du har da vist travlt
Ja, lidt travlt bliver der jo, men jeg elsker at lave det. En stor
tilfredsstillelse at servere en frokost for gæsterne, hvor alt er lavet
fra bunden, og hvor der ikke er noget på bordet, man ikke har haft
fingrene i
>
>
>> Lidt røget laks til dem, der ikke spiser sild
>> Hjemmelavede lune frikadeller
>> Hjemmelavede lune fiskefrikadeller
>> Hjemmelavet sylte
>> Hjemmelavet sylteflæsk (en ikke så sur variant af den sønderjydske
>surrib)
>
>Er det det samme som æbleflæsk ?
Nej.
Sylteflæsk laver jeg således:
Man tager godt med grønsager; gulerødder, persillerod, selleri, porrer,
løg og pastinak samt et kg kogeflæsk af passende fedme (eller mangel på
samme)(et enkelt okseben er heller ikk at foragte) og lader det koge
indtil kødet er mørt. Husk at krydre med salt peber, et par enebær, lidt
salvie og lidt timian.
Suppen sies, kødet skæres i passende tykke skiver og lægges pænt ud i et
fad (tærtefade er geniale til det formål) Suppenkoges op, der tilsættes
eddike efter smag - den kan godt tåle en del, på grund af flæskets fedme)
køles ned til en passende temperatur og lidt udblødt husblas tilsættes.
Det pænt arrangerede flæsk pyntes med forkogte gulerodsskiver og et par
laurbærblade, suppen hældes over, sådan at den lige dækker. Det vil sige
at ligger der en gulerod på flæsket, skal suppen kun være lige til kanten
af stykket. Det hele køles hurtigt ned. De af os der er så heldige at have
et særligt øl-køleskab i skuret, bruger det. Når det er blevet koldt er
suppen blevet til en ret stiv gele, og man kan tage nogle vildt flotte
skiver op med en bordkniv og en ske. På rugbrød med det og lige en god øl
og en Stolichinaya eller Altai vodka til (ja ja, den goe gamle røde
Aalborg er nu også glimrende)
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
Christian B. Andrese~ (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 05-11-03 09:14 |
|
"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b05a3627b3b9aca004aae64f8.5a377cd@net.dialog.dk...
> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> writes:
> >Du har da vist travlt
>
> Ja, lidt travlt bliver der jo, men jeg elsker at lave det. En stor
> tilfredsstillelse at servere en frokost for gæsterne, hvor alt er lavet
> fra bunden, og hvor der ikke er noget på bordet, man ikke har haft
> fingrene i
Kan du så poste nogle opskrifter
--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30
| |
Frank Løkkegaard (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 05-11-03 09:30 |
|
"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> writes:
>Kan du så poste nogle opskrifter
Ja da - hvad ønsker du opskrifter på?
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
Christian B. Andrese~ (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 05-11-03 09:55 |
|
"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b05a3c0a83b9aca004aae64f8.5a3c0b4@net.dialog.dk...
> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> writes:
> >Kan du så poste nogle opskrifter
>
> Ja da - hvad ønsker du opskrifter på?
Syltede sild
Marinerede sild
Stegte sild i eddike
--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30
| |
Frank Løkkegaard (05-11-2003)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 05-11-03 11:14 |
|
"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> writes:
>
>"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> wrote in message
>news:fc.0073fb6b05a3c0a83b9aca004aae64f8.5a3c0b4@net.dialog.dk...
>> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> writes:
>> >Kan du så poste nogle opskrifter
>>
>> Ja da - hvad ønsker du opskrifter på?
>
>Syltede sild
En passende mængde friske sildefiletter dels i halve, rygfinnen skal
selvfølgelig skæres helt væk, og det samme skal det slappe bugkød. Skær
dem så det bliver pæne, næsten firekantede halve filetter. læg et lag på
en tallerken, drys med lidt salt - pas på med mængderne, for meget gør
silden hård i kødet. nyt lag, salt osv. Stil dem i køleskab i 10-12 timer.
Kog en lage med eddike og sukker - jeg bruger to kopper sukker til en halv
liter eddike - 4-5 peberkorn og et lille fintskivet løg.
Lagen skal være helt kold, når den hældes over de letsaltede sildefiletter.
Lad filetter trække i lagen yderligere 10-12 timer og du har en sild, der
smager pragtfuldt.
>
>Marinerede sild
Gå til fiskemanden og få nogle gode store, saltede islandske sild. Vand
dem ud i et døgn, skift vandet tre-fire gange undervejs. Flå skindet af de
udvandede sild - bare brug fingrene, der er let nok, del dem i halve - på
langs.
Kog en lage som ovenfor, evt. med lidt laurbær, en lille chillifrugt eller
hvad du nu godt kan lide at krydre med. Den skal selvfølgelig være helt
afkølet når du hælder den over silden.
>
>Stegte sild i eddike
Du vender nogle sildefiletter i rugmel som du har rystet sammen med lidt
salt og peber, steger dem i en blanding af smør og rapsolie, lægger dem på
nogte fedtsugende papir og lader dem køle af.
Kog en lage med eddieke og sukker i samme forhold som ved de to andre
sildevarianter, tilsæt et finstskivet løg og desuden en lille smule revet
ingefær - pas på den er som regel ganske skrap. Lad lagen køle af, hæld
den over de kolde sildefiletter og lad det trække 10-12 timer.
Til disse tre sildevarianter passer en hjemmelavet æggesalt fantastisk.
Min er sådan her:
To hårdkogte æg hakkes noglenunde fint - de skal satdig kunne give noget
struktur i salaten.
En lille syltet agurk hakkes i små stykker
En god klat mayonnenaise røres op med gode mængder madras-karry, det hele
blandes sammen, smages til med salt og peber. Synes du at den er lidt tam,
så før en lille smule dijon-sennep i.
Go' appetit.
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
kiras12000@yahoo.dk (05-11-2003)
| Kommentar Fra : kiras12000@yahoo.dk |
Dato : 05-11-03 14:11 |
|
Jeppe Vestergaard <Jeppedailyrush.dk> (a) skrev:
>Hej.
>
>
>Har jeg overset noget helt
>essentielt? :) - jeg har også snaps på listen.
>
>--
hej
hvad med æbleflæsk og grovhakkede finker med rødbeder og eddike
mvh mcloud
| |
Frank Løkkegaard (06-11-2003)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 06-11-03 09:44 |
|
"Karina og Christian" <vaksFJERNDETTE@krudt.dk> writes:
>Tja, jeg der kommer fra det rigtige *Nord*jylland (Skagen) har også altid
>fået chips til flæskestegen. Det samme har jeg fået hos andre
>familiemedlemmer bosiddende i Jylland.
Jeg har oplevet utallige familiefester mv. hvor der er blvet serveret
chips til flæskestegen - eller rettere franske kartofler
Jeg tror det er noget der stammer fra 60'erne hvor de eneste chips man
kunne få, var franske kartofler, som i nogle kredse blev opfattet som
fransk og chikt!
At der er en ubehagelighed er en anden sag
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
Pia J (06-11-2003)
| Kommentar Fra : Pia J |
Dato : 06-11-03 09:48 |
|
> Jeg har oplevet utallige familiefester mv. hvor der er blvet serveret
> chips til flæskestegen - eller rettere franske kartofler
> Jeg tror det er noget der stammer fra 60'erne hvor de eneste chips man
> kunne få, var franske kartofler, som i nogle kredse blev opfattet som
> fransk og chikt!
Godt min familie hverken er fransk eller chik, for jeg har heldigvis aldrig
oplevet det.
:Pia
| |
Frank Løkkegaard (06-11-2003)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 06-11-03 11:42 |
|
"Pia J" <ngspam@ofir.dk> writes:
>Godt min familie hverken er fransk eller chik, for jeg har heldigvis
>aldrig
>oplevet det.
Det er godt nok heller ikke nogen rar oplevelse
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
|
|