"My" <min@duer.ikke> skrev i en meddelelse
news:3fa7914e$0$29391$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Jeg skal jo lave andesteg på mandag. Vi er kun 2, så jeg tænkte på om en
and
> på 2800g er okay at lave. Der er jo noget med at de svinder meget og vi
> gidder ikke sidde og gnave skind og ben.
>
> Det er første gang jeg skal lave and, og har funder en opskrift hvor den
> skal stege i 6 timer ved 130grader - altså en and på 3000-3500gram. Hvis
nu
> jeg vælger den and på 2800g, hvor lang tid tror i så den skal ha i ovnen?
5
> timer?
>
> Håber nogen kan hjælpe
Et generelt godt råd om ænder og gæs, er at stege "så-længe-man-tror-minus ½
time"*) tage fjerkræet ud, vente lidt, partere og så kan man se om den har
fået nok, så evt. en halv time til i ovnen eller på grillen. Hellere for
lidt end for meget første gang, det er let at give den lidt ekstra, og det
er endnu lettere at stege den tør og træls (ja, jeg er jyde)
*) ved langtidsstegning måske minus 1 time, i weber minus 15 minutter.
Fik en gås på 6 kg stegt i weber her i week-enden, den var stegt lige
tilpas, men alligevel var den sej, og nej det var ikke en gammel gås, fik
den som 2-3 ugers og har selv fedet den op. ??