"Ivar Madsen" skrev i en meddelelse...
> Jeg har købt 5 Kg løg for kun ~20 kroner, men det vare alså nogen tid inden jeg
> når bunden, så hvordan opbevare jeg dem for længs mulig holbarhed?
Det optimale er et tørt, køligt og frostfrit sted. De kan evt. opbevares i netsække
ophængt, så der er god ventilation, -enten på loftet, bryggers, pultekammer eller
i carporten. De kan dog sagtens tåle lidt frost, ..fx en mild vinter i en carport.
Ved nedfrysning skal løgene pilles, skæres i tern/skiver el. hakkes og derefter
svitses eller brunes.
Kommes uoptøede i retter, eller varmes på pande.
PS: Små hele løg, faste og saftspændte kan pilles, blancheres i ca. 3 min.
og nedfryses. - Kommes uoptøede i varmt fedtstof eller glasseres.
Kan også anvendes i gryderetter.
Mvh.
Peter W. Bosse
Smil gennem tårer.
Jeg ved ikke, om der er nogen, som er i stand til at skære løg, uden at
gennemgå de heftige lidelser, - jeg er i hvert fald ikke. Lige så snart jeg
har fået hul på løget, begynder det at svide i øjnene og tårerne sprøjter,
så jeg ikke kan se noget som helst. Hvilket i sin yderste konsekvens kan
koste fingre mv. Og joh tak - jeg har prøvet de gængse husråd med at
lukke op for vandhanen, fløjte, have en tændstik i munden, tænke positivt
osv..
Men jeg har fundet frem til det eneste, der hjælper: et par 'Svømmebriller'.
Af den slags med en stor rude og blåt gummi omkring. De er måske ikke
klædelige, og de efterlader kedelige røde mærker i ansigtet, ..men de
bevarer mascaraen intakt!
Og når familien først vænner sig til at se en
frømand stå og fægte med en skarp kniv i køkkenet, virker det såmænd
helt naturligt.