"Tina" <wunjo(snabel-a)mail.dk> wrote in message
news:3f985045$0$9726$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Rigtig, hjemmelavet chokolade er en yderst kompliceret proces, der ikke
> lader sig gøre i et alm. køkken. Bogø Chokolade har lavet en fin side om,
> hvordan chokolade bliver til:
>
http://www.bogoe-chokolade.dk/article.asp?id=2521
>
> Tina
Jeg vil påstå det godt kan lade sig gøre - Her følger en opskrift fra
dengang ALT lod sig gøre i et almindeligt køkken - om det så lever op til
nutidens smagsløg er en anden sag. (opskriften fra fra Syltning og Kræs,
1944)
250 gr kakao
250 gr flormelis
2 tsk vaniliesukker
140 gr kakaosmør
Kakao, flormelis og vaniliesukker blandes og sigtes. Kakaosmørret smeltes så
det ARKURRAT bliver flydende.
Det blandede og sigtede kakao, flormelis og vaniliesukker anbringes over
vandbad og det smeltede kakaosmør arbejdes ind i det lidt efter lidt -
chokoladeblandingen må under ingen omstændigheder kommer over 50 gr C og
heller ikke under 37 gr C. Der piskes og grundigt.
Hilsner fra kogebogssamleren
Dyveke