|
| Koteletter i fad Fra : MariaF |
Dato : 20-10-03 13:38 |
|
det er hvad jeg havde tænkt mig at lave til aften, jeg plejer at brune
koteletterne i karry, tage dem af og komme løg, fl.tomat og coctailpølser og
champignin ved lade det simre lidt. Hælde det over koteletterne og så i
ovnen til de er møre, men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør når
i får "koteletter i fad"?
Håber i har lyst at svare da det altid er godt medlidt ny inspiration...
KH
Maria
| |
MAndersen (20-10-2003)
| Kommentar Fra : MAndersen |
Dato : 20-10-03 14:33 |
|
"MariaF" <maria@fredslund.biz> skrev i en meddelelse
news:3f93d711$0$9788$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> det er hvad jeg havde tænkt mig at lave til aften, jeg plejer at brune
> koteletterne i karry, tage dem af og komme løg, fl.tomat og coctailpølser
og
> champignin ved lade det simre lidt. Hælde det over koteletterne og så i
> ovnen til de er møre, men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør
når
> i får "koteletter i fad"?
>
> Håber i har lyst at svare da det altid er godt medlidt ny inspiration...
Hvis dellerne på siden kan tåle det (mine kan ikke) er 1/4 - 1/2 L. fløde en
rigtig god ide. Prikken over i'et er sliced bacon skåret i mindre stykker,
som evt. svitses med koteletterne. I guder hvor det smager...
--
MAndersen
Dørtrinet til visdommens tempel er
kendskabet til ens egen uvidenhed
(C.H. Spurgeon 1834-1892)
| |
Renate Jacobsen (20-10-2003)
| Kommentar Fra : Renate Jacobsen |
Dato : 20-10-03 15:07 |
|
"MariaF" <maria@fredslund.biz> skrev i en meddelelse
news:3f93d711$0$9788$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> det er hvad jeg havde tænkt mig at lave til aften, jeg plejer at brune
> koteletterne i karry, tage dem af og komme løg, fl.tomat og coctailpølser
og
> champignin ved lade det simre lidt. Hælde det over koteletterne og så i
> ovnen til de er møre, men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør
når
> i får "koteletter i fad"?
>
> Håber i har lyst at svare da det altid er godt medlidt ny inspiration...
>
> KH
>
> Maria
Hej Maria,
Ja nu skal du bare se:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=11453
Jeg er lidt doven. Gider ikke at taste én gang til. Men ovenstående
opskrift er simpelthen bare mums. Hele familiens "hverdagshofret".
Mvh. Renate
| |
Jan Bøgh (20-10-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 20-10-03 16:02 |
|
"Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> wrote in message
news:3f93ec28$0$27428$edfadb0f@dread16.news.tele.dk
> Jeg er lidt doven. Gider ikke at taste én gang til. Men
Det kan jeg godt forstå - men copy/paste er nu ikke så dumt i situationen!
vhJan
| |
BHR (23-10-2003)
| Kommentar Fra : BHR |
Dato : 23-10-03 09:36 |
|
Prøv det !
"Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> wrote in message
news:3f93f6c1$0$9744$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> wrote in message
> news:3f93ec28$0$27428$edfadb0f@dread16.news.tele.dk
>
> > Jeg er lidt doven. Gider ikke at taste én gang til. Men
>
> Det kan jeg godt forstå - men copy/paste er nu ikke så dumt i situationen!
>
> vhJan
>
>
| |
Jan Bøgh (23-10-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 23-10-03 17:09 |
|
"BHR" <bentebenny@stofanet.dk> wrote in message
news:3f9792e0$0$3772$ba624c82@nntp04.dk.telia.net
> Prøv det !
??????
| |
Rikke Mors (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Rikke Mors |
Dato : 21-10-03 15:54 |
|
Hej
Prøv en gang denne variation. Koteletter brunes. Champignon i skiver
svitses. Panden koges af med lidt fløde og vandet fra en dåse asparges.
Smages til med lidt tomatpure, en anelse paprika, salt og peber.
Champignon og asparges kommes i sovsen og hældes over koteletterne. Hele
herligheden sættes i ovnen en halv times tid. Serveres med
aspargeskartofler og salat og gerne lidt brød til at søbe sovsen op med.
Mums.
Rikke Mors
| |
B. Nice (20-10-2003)
| Kommentar Fra : B. Nice |
Dato : 20-10-03 16:42 |
|
men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør når
>i får "koteletter i fad"?
>
Sådan gør jeg - opskriften arvet efter min onkel - og til dato min
absolutte livret:
Koteletterne (og det skal være NAKKE-koteletter - allerhelst
friskskåret fra den lokale slagter) overraskes med salt og peber og
tvinges ned på en tør pande ved god varme i et par minutter for lige
at blive brunet af.
I fadet putter du et lag skiveskårede porrer og lidt skiveskårede
friske champignons (det SKAL ligge nederst, så det hele tiden er i
væske).
Så klasker du letterne ovenpå.
Så pøser du et par dåser flåede tomater ud over - og overhælder så
letterne med frisk dansk kalorierig piskefløde indtil de ser rigtig
glade ud. Tilsæt desuden lidt dansk postevand.
Så runder du af med baconskiver kunstnerisk anbragt hen over hele
herligheden.
Så smækker du fadet i ovnen ved. ca. 170 gr. i en times tid.
Mens det står og steger, koger du nogle løse ris og åbner en flaske
rødvin.......MUMS!!!!!!
PRØV DET - PRØV DET
| |
Karsten (20-10-2003)
| Kommentar Fra : Karsten |
Dato : 20-10-03 17:24 |
|
Min ynglingsversion skal med. Det er ca. mål:
8-10 koteletter (jeg foretrækker nakkekoteletter)
1 knoldselleri
500 gram champignon
½. liter fløde
Margarine(smør, olie)
1 stort løg
Salt
Peber
evt lidt kulør
evt. 1 pakke bacon.
Knoldsellerien rives på den grove side af et råkostsjern.
brunes hurtigt i margarine eller...
Champignonerne skæres i skiver og derefter halveres og brunes i...
Løg klares i ...
De tre ting blandes i en skål.
Koteletterne brunes på en pande.
Der hældes vand på panden eller flere pander hvis man har brugt det. og
fløden hældes i så det koger op. Man kan bruge mindre fløde, men man skal
sørge for at der er sovs nok(og jeg mener sovs nok), da der spises meget
sovs. Sovsen smages til med salt og peber. evt lidt kulør så den er
lysebrun. Det kan være at sovsen ikke smager af særligt meget, men det
kommer den til.
Koteletterne anbringes i et fad. Der kommer en stor skefuld af blandingen
ovenpå så koteletterne dækkes. Resten placeres rundt om kødet. Sovsen hældes
over. Sølvpapir lukker fadet.
Fadet skal i ovnen i ca 1 time ved 200 grader. De sidste 10 minutter skal
sølvpapiret tages af.
Variation: 1 pakke bacon steges i små stykker. Koteletter eller selleri
brunes i det oveskydende fedtstof. Baconen puttes ovenpå i de sidste10
minutter hvor sølvpapiret er taget af.
Serveres med ris.
"MariaF" <maria@fredslund.biz> skrev i en meddelelse
news:3f93d711$0$9788$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> det er hvad jeg havde tænkt mig at lave til aften, jeg plejer at brune
> koteletterne i karry, tage dem af og komme løg, fl.tomat og coctailpølser
og
> champignin ved lade det simre lidt. Hælde det over koteletterne og så i
> ovnen til de er møre, men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør
når
> i får "koteletter i fad"?
>
> Håber i har lyst at svare da det altid er godt medlidt ny inspiration...
>
> KH
>
> Maria
>
>
| |
Lisbeth Sejberg (20-10-2003)
| Kommentar Fra : Lisbeth Sejberg |
Dato : 20-10-03 18:03 |
|
MariaF <maria@fredslund.biz> skrev:
>jeg tænker på hvad i andre laver/gør når
>i får "koteletter i fad"?
>
>Håber i har lyst at svare da det
>altid er godt medlidt ny
>inspiration...
>
>KH
>
>Maria
--Jeg laver italienske koteletter, det kan gøres rimelig
kalorielet. Jeg starter med at lave en god tomatsovs af et par
hakkede skalotteløg og 2-3 fed hakkede hvidløg. Løgene svitses let
og et par dåser flåede tomater grofthakkes og hældes i.Jeg plejer
vist at hælde en sjat vand ved også. Smag til med
salt,peber,oregano,basilikum og måske hakket persille, hvis det
lige er ved hånden. Sovsen småkoger 10-15 min.Koteletterne drysses
med salt og peber, brunes og småsteger, så de er næsten møre.
Lægges i et fad, overhældes med tomatsovsen og til sidst drysses
med gavmild hånd parmesanost over. I en varm ovn 175-200 grader
til overfladen er gylden og "boblende" Serveres med pasta og
(italiensk) rødvin. Skal sovsen ikke være kalorielet, er det bare
frem med fløden, men det går fint uden.
Med venlig hilsen
Lisbeth
| |
Jan Bøgh (20-10-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 20-10-03 20:52 |
|
"Lisbeth Sejberg" <fennec@post5.tele.dk> wrote in message
news:10666695030.589224394547582@dtext.news.tele.dk
> --Jeg laver italienske koteletter, det kan gøres rimelig
> kalorielet. Jeg starter med at lave en god tomatsovs af et par
> hakkede skalotteløg og 2-3 fed hakkede hvidløg. Løgene svitses let
> og et par dåser flåede tomater grofthakkes og hældes i.Jeg plejer
> vist at hælde en sjat vand ved også. Smag til med
HAr du prøvet at bruge Marsala i stedet for vandet?
Det smager himmelsk.
Ellers laver jeg noget der til forveksling ligner dine - bortset fra at jeg
lige giver koteletterne en gang bank.
vh
Jan
| |
Lisbeth Sejberg (20-10-2003)
| Kommentar Fra : Lisbeth Sejberg |
Dato : 20-10-03 21:38 |
|
Jan Bøgh <jan@boegh-dot-net> skrev:
>HAr du prøvet at bruge Marsala i
>stedet for vandet?
>Det smager himmelsk.
>Ellers laver jeg noget der til
>forveksling ligner dine - bortset fra at jeg
>lige giver koteletterne en gang bank.
>
>vh
>Jan
--Ja OK et par kvikke håndkantslag, så de ved hvem der bestemmer,
det går jeg heller ikke af vejen for Men Marsala er det ikke
en dessertvin? Eller er jeg helt galt på den?
Lisbeth
| |
Jan Bøgh (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 21-10-03 16:19 |
|
"Lisbeth Sejberg" <fennec@post5.tele.dk> wrote in message
news:10666824110.00274658887299495@dtext.news.tele.dk
> --Ja OK et par kvikke håndkantslag, så de ved hvem der bestemmer,
> det går jeg heller ikke af vejen for Men Marsala er det ikke
> en dessertvin? Eller er jeg helt galt på den?
Jo - og min helt afgjorte foretrukne madvin. Jeg blev ledt på sporet af
Marsalaens kvaliteter som madvin første gang, da jeg lavede saltimbocca.
Siden har jeg fundet at den i langt de fleste tilfælde gør sig rigtigt godt
sammen med stegeretter med kalv, svin og andet lyst kød.
Den har lidt mere "power" end hvidvin og ikke helt den skarphed, der kan
være ved rødvin.
vh
Jan
| |
Nette (20-10-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 20-10-03 19:39 |
|
"MariaF" skrev i en meddelelse
news:3f93d711$0$9788$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>, men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør når
> i får "koteletter i fad"?
Det er min livret og der findes kun een måde, at lave den ret på.- Nemlig
min mors.*G*
Fadkoteletter brunes i smør på panden. Halve løg koges møre. Begge dele
lægges i et ildfastfad sammen med champignonskiver og tomaterne fra flåede
tomater.
En opbagt sovs laves af sovsen fra tomaterne, pandeskyen, løgvandet og,-
hvis der bruges glaschampignon - vandet derfra.
Det hele spædes til med fløde og overhældes fadet.
En tur i ovnen i en times tid, hvorefter det serveres med godt kogte ris.
MUMS - i sådanne situationer ville jeg ønske kæresten ikke var vegetar*G*
Nette
| |
Svend-Erik Madsen (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Svend-Erik Madsen |
Dato : 21-10-03 13:25 |
|
Mon, 20 Oct 2003 14:37:32 +0200, ytrede MariaF sig om :
> det er hvad jeg havde tænkt mig at lave til aften, jeg plejer at brune
> koteletterne i karry, tage dem af og komme løg, fl.tomat og coctailpølser og
> champignin ved lade det simre lidt. Hælde det over koteletterne og så i
> ovnen til de er møre, men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør når
> i får "koteletter i fad"?
>
> Håber i har lyst at svare da det altid er godt medlidt ny inspiration...
>
> KH
>
> Maria
Hej
Jeg laver altid noget alà:
4 korteletter
1 stort løg
1 fed hvidløg
en gul eller orange pebberfrugt
et par gulerødder
et æble
en soltørret tomat
salt og pebber
Bruner korteletterne af i en pande,
skruer ned så lavt så det kun lige steger, lægger resten i panen, lader
det simre en lille time, under låg, jævner en sovs af væden.
Tilbehør efter smag ris/kartoffler
--
Med venlig hilsen
Svend-Erik Madsen
<-! fjern spam i mailadressen ved svar -->
| |
Heidi Bojsen (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Heidi Bojsen |
Dato : 21-10-03 14:44 |
|
Ok min variant er som følgende:
Rist bacon på panden, steg en bunke campioner og brun koteletterne. Kog
panden af med fløde og kom det altsammen i et fad sammen med nogen flåede
tomatter og lader det stå i en times tid. Serveres med ris og flute!!
--
Hilsen
Heidi B.
Ved mail fjern dekatten
Tjek min hjemmeside ud om mine katte og min
familie: http://www.mitzy.lir.dk
"MariaF" <maria@fredslund.biz> skrev i en meddelelse
news:3f93d711$0$9788$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> det er hvad jeg havde tænkt mig at lave til aften, jeg plejer at brune
> koteletterne i karry, tage dem af og komme løg, fl.tomat og coctailpølser
og
> champignin ved lade det simre lidt. Hælde det over koteletterne og så i
> ovnen til de er møre, men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør
når
> i får "koteletter i fad"?
>
> Håber i har lyst at svare da det altid er godt medlidt ny inspiration...
>
> KH
>
> Maria
>
>
| |
Heidi (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 21-10-03 15:46 |
|
Heidi Bojsen wrote:
> Ok min variant er som følgende:
>
> Rist bacon på panden, steg en bunke campioner og brun koteletterne.
> Kog panden af med fløde og kom det altsammen i et fad sammen med
> nogen flåede tomatter og lader det stå i en times tid.
På køkkenbordet eller i ovnen?
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Heidi Bojsen (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Heidi Bojsen |
Dato : 21-10-03 17:02 |
|
og kom det altsammen i et fad sammen med
> > nogen flåede tomatter og lader det stå i en times tid.
>
> På køkkenbordet eller i ovnen?
Ok, hovedet fungere vist ikke så godt her til aften
Det skal selvfølgelig i ovnen ved 200 grader!!
Heidi B.
>
>
> --
> Mvh. Heidi
> Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
> "Time is fun when you're having flies" - Kermit
>
| |
Ole Larsen (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 21-10-03 17:46 |
| | |
Nette (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 21-10-03 20:10 |
|
"Ole Larsen"skrev i en meddelelse
news:3f9562a5$0$29378$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Jeg forstår ikke at i alle giver dem så lang tid. Efter 15-20 er de da
> færdige hos mig.
> Og efter 60 min vel nærmest komposterede ?
Sådan sagde jeg også engang til min mor, men jeg må i dag give hende ret i
at retten faktisk har godt af en times tid i ovnen.
Nette
| |
Ole Larsen (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 21-10-03 20:31 |
|
"Nette" <nettesnetpost(fjerndette)@@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f958482$0$29412$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
> Sådan sagde jeg også engang til min mor, men jeg må i dag give hende ret i
> at retten faktisk har godt af en times tid i ovnen.
Ja, der sker jo ikke noget ved at prøve
--
Mvh, Ole.
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/
| |
Lisbeth Sejberg (21-10-2003)
| Kommentar Fra : Lisbeth Sejberg |
Dato : 21-10-03 21:38 |
|
Ole Larsen <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev:
>Jeg forstår ikke at i alle giver
>dem så lang tid. Efter 15-20 er de da
>færdige hos mig.
>Og efter 60 min vel nærmest
>komposterede ?
>
>--
>Mvh, Ole.
> http://home.tiscali.dk/nordlandsba ad/
--Jeg er enig i din undren, men måske er der tale om opskrifter
der er gået i arv fra gamle tanter uden tænder :-0 ??
Lisbeth
| |
MariaF (21-10-2003)
| Kommentar Fra : MariaF |
Dato : 21-10-03 16:10 |
|
Sikke en masse lækre retter, der er nok at tage af og der går nok lidt inden
vi skal have den "sædvanlige" blanding.....
Vildt godt med inspiration......
Knuz
Maria
"MariaF" <maria@fredslund.biz> skrev i en meddelelse
news:3f93d711$0$9788$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> det er hvad jeg havde tænkt mig at lave til aften, jeg plejer at brune
> koteletterne i karry, tage dem af og komme løg, fl.tomat og coctailpølser
og
> champignin ved lade det simre lidt. Hælde det over koteletterne og så i
> ovnen til de er møre, men nu er det jeg tænker på hvad i andre laver/gør
når
> i får "koteletter i fad"?
>
> Håber i har lyst at svare da det altid er godt medlidt ny inspiration...
>
> KH
>
> Maria
>
>
| |
|
|