"Martin Rasmussen" skrev:
> Er der nogen, der har en opskrift i ærmet -
> eller under kokkehuen?
Frit fra hoften, grundsovs:
Skær et skalotteløg i små skiver.
Halvér to fed hvidløg.
Put løgene i en gryde med 6-7 dl. vand.
Tilsæt en god mængde karry, vel 1 - 1,5 spiseskefuld.
Tilsæt yderligere en spiseskefuld gurkemeje (alene for synets skyld, det gør
sovsen endnu mere gul).
Tilsæt en boulionterning. F.eks. svinekraft.
Tilsæt groft peber efter smag, måske 3 knivspids.
Lad det koge i en 10 min, til der er en 4-5 dl. tilbage.
Smag til med salt.
Nu har du en god karry grundsovs. Denne kan jævnes i sin grundform, eller
tilsætttes yderligere ingredienser som f.eks. champignon eller andre svampe
som kantareller, gul rørhat o.tilsv. Evt. lidt peberfrugt (rød, gul,
orange). Er du til grønne kryderier, så vil basilikum passe godt.
Jeg bruger altid Maizena majsmel til at jævne med. Put lidt, måske en 5-6
spiseskefulde, i en meljævner. Tilsæt lidt vand, ryst, og tilføj gryden
under omrøring. Lad det koge op, og sovsen er klar. Maizena syntes jeg er
rimelig smagsneutral, og det klumper ikke som mel kan gøre det.
Mvh, Lars
Guide til HDD & DVD Recordere:
www.recorder.dk
NYHED - Nu også med prisguide.