|
| Italiensk is. Hvordan? Fra : Ole Lindholdt Larsen |
Dato : 08-04-01 17:51 |
|
Hejsa.
Jeg har ved flere lejligheder stødt på italiensk is. Det har en specielt
konsistens - lidt "iset". Hvad er den hemmelige opskrift?
venligst svar på jel@munk-edb.dk , da jeg sidder hos en ven og skriver
denne besked....
Jesper
| |
Gerner (08-04-2001)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 08-04-01 22:00 |
|
On Sun, 8 Apr 2001 18:50:49 +0200, "Ole Lindholdt Larsen"
<olel55@mail.tele.dk> wrote:
>Hejsa.
>
>Jeg har ved flere lejligheder stødt på italiensk is. Det har en specielt
>konsistens - lidt "iset". Hvad er den hemmelige opskrift?
>
>venligst svar på jel@munk-edb.dk , da jeg sidder hos en ven og skriver
>denne besked....
Så må du hellere flytte ind, da svaret kan vente på sig.
Det her er jo ikke IRC.
Og hvis du får svar, hvordan man så vide det ?
>
>Jesper
>
--
Do not send me any email if you see this in a newsgroup
I do not reply to email sent to me from a newsgroup.
Carsten Riis is a big GOOF on usenet.
Gerner.
| |
Morten Wartou (09-04-2001)
| Kommentar Fra : Morten Wartou |
Dato : 09-04-01 01:51 |
|
> >Jeg har ved flere lejligheder stødt på italiensk is. Det har en specielt
> >konsistens - lidt "iset". Hvad er den hemmelige opskrift?
> >venligst svar på jel@munk-edb.dk , da jeg sidder hos en ven og skriver
> >denne besked....
> Så må du hellere flytte ind, da svaret kan vente på sig.
> Det her er jo ikke IRC.
> Og hvis du får svar, hvordan man så vide det ?
Gerner, du er bare en gnaven gammel mand der får for få muligheder for at
afreagere i den virkelige verden.
Med venlig hilsen,
Morten Wartou
| |
Gerner (09-04-2001)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 09-04-01 12:11 |
|
On Mon, 9 Apr 2001 02:50:58 +0200, "Morten Wartou"
<morten_remove_when_replying@wartou.dk> wrote:
>> >Jeg har ved flere lejligheder stødt på italiensk is. Det har en specielt
>> >konsistens - lidt "iset". Hvad er den hemmelige opskrift?
>> >venligst svar på jel@munk-edb.dk , da jeg sidder hos en ven og skriver
>> >denne besked....
>> Så må du hellere flytte ind, da svaret kan vente på sig.
>> Det her er jo ikke IRC.
>> Og hvis du får svar, hvordan man så vide det ?
>
>Gerner, du er bare en gnaven gammel mand der får for få muligheder for at
>afreagere i den virkelige verden.
Hvad med at smide mudder i en anden gruppe ? Humørforladte barnlige
stud.
>
>
>Med venlig hilsen,
>
> Morten Wartou
>
--
Do not send me any email if you see this in a newsgroup
I do not reply to email sent to me from a newsgroup.
Carsten Riis is a big GOOF on usenet.
Gerner.
| |
LKK (10-04-2001)
| Kommentar Fra : LKK |
Dato : 10-04-01 23:52 |
|
Jeg kunne også godt tænke mig at høre et seriøst svar!
Ole Lindholdt Larsen <olel55@mail.tele.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9aq4vr$69f$1@news.inet.tele.dk...
> Hejsa.
>
> Jeg har ved flere lejligheder stødt på italiensk is. Det har en specielt
> konsistens - lidt "iset". Hvad er den hemmelige opskrift?
>
> venligst svar på jel@munk-edb.dk , da jeg sidder hos en ven og skriver
> denne besked....
>
> Jesper
>
>
| |
Morten Wartou (11-04-2001)
| Kommentar Fra : Morten Wartou |
Dato : 11-04-01 09:32 |
|
"Ole Lindholdt Larsen" <olel55@mail.tele.dk> wrote in message
news:9aq4vr$69f$1@news.inet.tele.dk...
> Jeg har ved flere lejligheder stødt på italiensk is. Det har en specielt
> konsistens - lidt "iset". Hvad er den hemmelige opskrift?
Hej Jesper!
Det vigtigste skulle efter sigende være at udskifte noget af mælken med
mælkePULVER. Prøv at lede efter "gelato recipe" på forskellige
søgemaskiner - der burde komme noget frem. Gelato kræver mere af ismaskinen
end almindelig flødeis, så det kan være du skal ud og investere. De kloge
siger, at man skal benytte en af de dyre med indbygget kølemaskine.
Med venlig hilsen,
Morten Wartou
| |
Ms. Krabappel (17-04-2001)
| Kommentar Fra : Ms. Krabappel |
Dato : 17-04-01 13:36 |
|
Morten Wartou <morten_remove_when_replying@wartou.dk> wrote in message
news:sEUA6.64$4%>
> Det vigtigste skulle efter sigende være at udskifte noget af mælken med
> mælkePULVER.
oh no... Den såkaldte "gelato artigianale" er (og skal) lavet med friske
råvarer.
Hvem er de sigende, Nestle'?
Prøv at lede efter "gelato recipe" på forskellige
> søgemaskiner - der burde komme noget frem. Gelato kræver mere af
ismaskinen
> end almindelig flødeis, så det kan være du skal ud og investere. De kloge
> siger, at man skal benytte en af de dyre med indbygget kølemaskine.
>
Ja! Og jeg har spottet en god en, "Simac", i en super butik med alt til
køkkenet i Pistolstrædet (der hvor der var Kokkenes Torvehal engang). Aner
ikke hvad det koster, men der følger opskrifter med maskinen...
Sandra
lykkelig ejer af en Gaggia ismaskine...
| |
René Hjorth (25-05-2001)
| Kommentar Fra : René Hjorth |
Dato : 25-05-01 21:34 |
|
Tue, 17 Apr 2001 14:35:35 +0200 skrev "Ms. Krabappel" <sandra@nospam.dk>
Hej Sandra,
>Ja! Og jeg har spottet en god en, "Simac", i en super butik med alt til
>køkkenet i Pistolstrædet (der hvor der var Kokkenes Torvehal engang). Aner
>ikke hvad det koster, men der følger opskrifter med maskinen...
Uhhh, kr 4.995,- Det er selvfølgelig en god maskine, men ellers noget
pebret i prisen
René
www.rene.hjorth.com
| |
Neta & Peter (14-04-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 14-04-01 15:29 |
|
Efter min erfaring er det "isede" en simpelthen det naturlige resultat, når
man laver is efter naturmetoden.
Jeg har haft gode resultater med følgende opskrift på en ren vanillieis. Den
er fra Lademanss dessertbog.
Korn af 1 vanilliestang
1 helt æg
5 æggeblommer
1 knivspids salt
4 spsk orangeblomstvand (kan udelades)
75 gram sukker
piskes sammen og len stor skål over vandbad
1/2 liter mælk
1/4 piske
75 gram sukker
bringes i kog og hældes over blandingen over vandbadet. Varmes igennem til
det tykner. Har man is i maven, og gode håndled, kan det snildt gøres
direkte over lavt blus, det tager en evighed med vandbadet. Må ikke koge.
Når cremen er færdig, sættes skålen i vasken, som man har fyldt med kodt
vand og isklumper, og piskes til det er rimeligt afkølet. Derefter køres det
i ismaskine til passende konsistens.
Man kan lave foreskellige former for frugtis og chokolade/nougatis efter
samme princip. Man skal bare have regnemaskinen frem og sigte efter omtrent
samme fedt- og sukkerindhold som ovenstående.
MVH
Peter
"Ole Lindholdt Larsen" <olel55@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:9aq4vr$69f$1@news.inet.tele.dk...
> Hejsa.
>
> Jeg har ved flere lejligheder stødt på italiensk is. Det har en specielt
> konsistens - lidt "iset". Hvad er den hemmelige opskrift?
>
> venligst svar på jel@munk-edb.dk , da jeg sidder hos en ven og skriver
> denne besked....
>
> Jesper
>
>
| |
|
|