/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
boller m/bagepulver
Fra : EGC


Dato : 08-04-01 12:18

Er der nogen der har en opskrift på alm.hvedeboller m/bagepulver. De må
gerne være med fedtstof altså lækre theboller ell. lign.

Mvh.E.C.



 
 
henrik (08-04-2001)
Kommentar
Fra : henrik


Dato : 08-04-01 15:46

Hejsa!
Jeg synes det er lidt selvmodsigende at skrive hvedeboller: "lækre" og "med
bagepulver".....men starter mere ydmyg med spørgsmålet:

Hvorfor bruge pulver?

Hvedebrød bagt med bagepulver er efter min opfattelse en nødløsning, der
alene må betinges af tidspres....ikke af gastronomisk interesse.....

Lækkert brød for mig er først og fremmes en god smag og konsistens af skorpe
og krumme, og den opnåes med brug af enten surdej (indeholder gær), og/eller
(ren) gær...plus...lav temperatur og lange liggetider...

Pulverløsningen er derimod hurtig, og giver et brød med ringe struktur og
holdbarhed....præcis som et forjaget gærbrød.

Taler vi kager, er vi et helt andet sted henne....og der er min interesse og
erfaring ikke så fremherskende.....men i kagedej kan bagepulver bruges til
udmærket resultat.

Måske er the-boller på vej over i kageverdenen....men jeg ville altså bruge
gær og ikke pulver til brød, hvis det skal være lækkert!

Mvh Henrik.


"EGC" <xxxkaninen@email.dk> skrev i en meddelelse
news:9aph72$21is$1@news.cybercity.dk...
> Er der nogen der har en opskrift på alm.hvedeboller m/bagepulver. De må
> gerne være med fedtstof altså lækre theboller ell. lign.
>
> Mvh.E.C.
>
>



EGC (08-04-2001)
Kommentar
Fra : EGC


Dato : 08-04-01 19:16


"henrik" <henriks22@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:9aptb9$927$1@news.inet.tele.dk...
> Hejsa!
> Jeg synes det er lidt selvmodsigende at skrive hvedeboller: "lækre" og
"med
> bagepulver".....men starter mere ydmyg med spørgsmålet:
>
> Hvorfor bruge pulver?
>
> Hvedebrød bagt med bagepulver er efter min opfattelse en nødløsning, der
> alene må betinges af tidspres....ikke af gastronomisk interesse.....
>
> Lækkert brød for mig er først og fremmes en god smag og konsistens af
skorpe
> og krumme, og den opnåes med brug af enten surdej (indeholder gær),
og/eller
> (ren) gær...plus...lav temperatur og lange liggetider...
>
> Pulverløsningen er derimod hurtig, og giver et brød med ringe struktur og
> holdbarhed....præcis som et forjaget gærbrød.
>
> Taler vi kager, er vi et helt andet sted henne....og der er min interesse
og
> erfaring ikke så fremherskende.....men i kagedej kan bagepulver bruges til
> udmærket resultat.
>
> Måske er the-boller på vej over i kageverdenen....men jeg ville altså
bruge
> gær og ikke pulver til brød, hvis det skal være lækkert!
>
> Mvh Henrik.
>
>
> "EGC" <xxxkaninen@email.dk> skrev i en meddelelse
> news:9aph72$21is$1@news.cybercity.dk...
> > Er der nogen der har en opskrift på alm.hvedeboller m/bagepulver. De må
> > gerne være med fedtstof altså lækre theboller ell. lign.

Ja du har sikkert ret. Men det var netop tidnød der fik mig til at efterlyse
den. Det forekommer mig at jeg engang har fået serveret sådanne, de var ikke
så ringe og når jeg skriver theboller så er det måske fordi jeg ønsker lette
boller som ikke fylder noget i maven.

Med venlig hilsen E.C.



Kata (09-04-2001)
Kommentar
Fra : Kata


Dato : 09-04-01 00:38

EGC <xxxkaninen@email.dk> skrev:
> Er der nogen der har en opskrift på alm.hvedeboller m/bagepulver. De må
>gerne være med fedtstof altså lækre theboller ell. lign.


Nogle der ved om boller bagt på bagepulver generelt kaldes for scones?
Kommer man også gær i "rigitge" scones? På Mortens opskrifter
(www.sol.dk/opskrifter/ under kategorierne bagværk --> Scones) anvender
nogle af opskrifterne både gær og bagepulver, mens andre kun anvender
bagepulver!

--
Kata
http://hjem.get2net.dk/kata





C'est moi (31-05-2001)
Kommentar
Fra : C'est moi


Dato : 31-05-01 20:19

On Mon, 9 Apr 2001 01:37:36 +0200, "Kata" <kata@get2net.dk> wrote:

>EGC <xxxkaninen@email.dk> skrev:
>> Er der nogen der har en opskrift på alm.hvedeboller m/bagepulver. De må
>>gerne være med fedtstof altså lækre theboller ell. lign.
>
>
>Nogle der ved om boller bagt på bagepulver generelt kaldes for scones?
>Kommer man også gær i "rigitge" scones? På Mortens opskrifter
>(www.sol.dk/opskrifter/ under kategorierne bagværk --> Scones) anvender
>nogle af opskrifterne både gær og bagepulver, mens andre kun anvender
>bagepulver!
>
>--
>Kata
>http://hjem.get2net.dk/kata
>
>
>
Vi er nærmest ovre i det muffin-agtige med bagepulveret synes jeg.




Millie (08-04-2001)
Kommentar
Fra : Millie


Dato : 08-04-01 19:12


"EGC" <xxxkaninen@email.dk> wrote in message
news:9aph72$21is$1@news.cybercity.dk...
> Er der nogen der har en opskrift på alm.hvedeboller m/bagepulver. De må
> gerne være med fedtstof altså lækre theboller ell. lign.
>
> Mvh.E.C.
www.sol.dk fandt jeg f.eks.disse

Hilsen Millie
______________
Hurtigt solsikkebrød (uden gær)

Dette er et bræk af brød.

Ingredienser (24 Stk)
475 g hvedemel
175 g rugmel eller andet mel
2 spsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk olie
1 dl solsikkekerner
ca. 1/2 l mælk eller vand
20 g. smeltet smør til pensling
2 spsk hakkede solsikkekerner

Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser i en skål Tilsæt olie, solsikkekerner og mælk ,
og rør dejen sammen kom lidt mel på hænderne, og tryk dejen ud i en lille
bradepande. Del dejen med en kniv i ca 24 stk. Pensl brødene med smeltet
smør og drys solsikkekerner på. Bages ved 225 gr. i 15-17 min,på nederste
rille.
Servering
Bræk brødene fra hinanden og server dem nybagte.




Tina (14-04-2001)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 14-04-01 11:16

Pariserboller


250 g mel
50 g smør el. margarine
40 g sukker
1 æg
1/2 dl mælk
3 tsk. bagepulver
Alle ingredienser blandes, formes til boller, pensles med æg og drysses med
sukker, bages 10 min ved 185 grader.




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste