Langtidshævet franskbrød
Ingredienser:
20 gram gær
3 dl. vand
10 gram salt
500 gram hvedemel
1 tsk. sukker
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i vandet. Sukker og salt tilsættes. Hvedemel æltes nu i,
indtil dejen er glat og smidig og slipper bordet.
Dejen stilles nu lunt og tildækket med et fugtigt klæde til hævning i ca. 2
timer.
Efter hævning slåes brødet ned og formes til et brød eller til boller. Skal
nu stå i yderlig ca. 45 minutter og hæver førend brødet bages ved ca. 250
graders varme for almindelig brød og 270 graders varme for bollerne.
Den lange hævetid, bevirker at gæren får lov til at gære helt igennem, så
gærsmagen forsvinder. Samtidig bliver brødets krumme herlig elastisk, så
brødet kan skæres i meget tynde skiver.
opskrift fra bager-kim
"Gazi" <Gazi.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:3f50d8c3$0$48898$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> "Svend Emil" skrev d. 30-08-03 12:53 dette indlæg :
> > Hej
> >
> > Nogen der kender en god opskrift på subj. ??
> >
> > Som sagt må det meget gerne blive et luftigt lyst franskbrød... og
> ikke
> > tungt/kompakt, og smage af gær...
> >
> > Håber på svar
> > --
> > ---
Svend Emil (o: ---
> >
> >
>
> Prøv at bruge halvt så meget gær og lad så dejen hæve dobbelt så længe,
> som i din opskrift.
> Hilsen Gazi
>
> --
> Leveret af:
>
http://www.kandu.dk/
> "Vejen til en hurtig løsning"
>