|
| Hvordan laver jeg sauce Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 06-04-01 08:24 |
|
På et tidspunkt har jeg fået grillstegt kyllingefilet, serveret med en lidt
sød sauce. Saucen smagte lidt som var den lavet på soya, men ikke så salt
som soya, og meget sødere. Den havde en lidt "blank" overflade og konsistens
som en lidt tynd sur/sød sauce. Jeg er ikke sikker på det var noget vildt
specielt - det var på et Scandic hotel - men den smagte godt og passede til
kyllingen.
Er der nogen der kan hjælpe med en opskrift der bare ligner, eller evt. en
anden god sauce som jeg kan servere sammen med kyllingefilet og
ovnstegtekartofler.
Tak Tusind på forhånd
Kåre
| |
Rene Strøm (06-04-2001)
| Kommentar Fra : Rene Strøm |
Dato : 06-04-01 09:01 |
|
Kan det være reduceret balsamico monteret med smør ??
mvh. René
Kåre Weng Madsen <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9ajr02$opt$1@sunsite.dk...
> På et tidspunkt har jeg fået grillstegt kyllingefilet, serveret med en
lidt
> sød sauce. Saucen smagte lidt som var den lavet på soya, men ikke så salt
> som soya, og meget sødere. Den havde en lidt "blank" overflade og
konsistens
> som en lidt tynd sur/sød sauce. Jeg er ikke sikker på det var noget vildt
> specielt - det var på et Scandic hotel - men den smagte godt og passede
til
> kyllingen.
>
> Er der nogen der kan hjælpe med en opskrift der bare ligner, eller evt. en
> anden god sauce som jeg kan servere sammen med kyllingefilet og
> ovnstegtekartofler.
>
> Tak Tusind på forhånd
>
> Kåre
>
>
| |
Neta & Peter (14-04-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 14-04-01 15:51 |
|
"Rene Strøm" <rene@s-p.dk> skrev i en meddelelse
news:9ajtbq$qme$1@news.inet.tele.dk...
> Kan det være reduceret balsamico monteret med smør ??
Det er også mit gæt. alternativt en kraftig reduktion af rødvin og
appelsinsaft, monteret på samme måde.
MVH
Peter
| |
Kåre Weng Madsen (16-04-2001)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 16-04-01 23:32 |
|
"Neta & Peter" skrev i en meddelelse
> > Kan det være reduceret balsamico monteret med smør ??
> Det er også mit gæt. alternativt en kraftig reduktion af rødvin og
> appelsinsaft, monteret på samme måde.
Det sidste bud synes jeg lyder meget sandsynligt, og om ikke andet
lækkert.....
Kan du komme med en mere konkret opskrift/fremgangs måde?
Er at reducere det samme som at koge ind?
Kåre
| |
Neta & Peter (17-04-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 17-04-01 08:29 |
|
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:9bfru5$o3s$1@sunsite.dk...
> Kan du komme med en mere konkret opskrift/fremgangs måde?
>
> Er at reducere det samme som at koge ind?
Jeg har ikke nogen præcise anvisninger, men jeg har nogle gange gjort det
med berberianebryst stegt i eget fedt på panden sammen med nogle hele
hvidløgsfed. Til to personer: Hældt et par glas rødvin på panden, efter at
kødet er taget af, og kogt den ind - ja, reduceret den - til næsten
ingenting, 1/2 deciliter eller så. Det bliver næsten til sirup. Og så givet
det et skvæt appelsinsaft og lidt revet skal, og smagt til med salt og peper
osv. Skal det være fint kan man snitte appelsinskal i fine strimler og
blancere dem separat i vand, før de kommes i saucen. Det hele kan så evt
monteres med smør - hvilket blot vil sige at man pisker en kold klat smør i
og derefter sørger for at saucen ikke koger mere - hvis man vil runde den
mere af, men det er ikke strengt nødvendigt efter min smag. Man kan også
tilsætte anelse honning eller ribsgele hvis man savner sødme.
Det bliver en kraftigt smagende sauce, og der er selvsagt ikke meget af den,
men nok til at dække kødet og pynte tallerkenen.
MVH
Peter
Jeg kan ikke finde referencn, menn jeg mener jeg har hugget fremgangsmåden
fra en af Elisabeth Davids bøger.
| |
Kåre Weng Madsen (25-04-2001)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 25-04-01 21:12 |
|
"Neta & Peter" skrev i en meddelelse
> > Kan det være reduceret balsamico monteret med smør ??
>
> Det er også mit gæt. alternativt en kraftig reduktion af rødvin og
> appelsinsaft, monteret på samme måde.
Her til aften prøvede jeg den med rødvinen - måske reducerede jeg ikke vinen
nok, i hvert fald blev den meget rødvinsagtig og lidt bitter pga.
appelsinerne.
Jeg tilsatte ca. en spk. sukker, hvilket hjalp lidt. Da jeg havde monteret
saucen var den stadig ikke helt god.
Jeg havde stegt kyllingefilletterne i en marinade af soya, sukker og
knustchili og en smule olie.
Derfor blandede jeg simpelthen afkoget fra panden med saucen og den blev
pludselig fremragende....
Men - skulle jeg måske have reduceret rødvinen mere? Der skal jo også være
noget tilbage når man skal lave sauce til 5 mennesker....?
Og slutteligt - er der andre forslag til hvordan jeg kan lave en lignede
sauce - sådan lidt blank i det, sød og måske noget soya agtig også....?
Kåre
| |
|
|