|
| Røde madvarer Fra : Padmé Amidala |
Dato : 19-08-03 12:49 |
|
Hvad er det for et stof der er i tomat, rødbeder, røde æbler, moreller etc.
der gør at folk ikke kan tåle disse madvarer?
Og findes det også i skaldyr, såsom rejer, hummer etc?
VH
Padmé Amidala
| |
Søren (19-08-2003)
| Kommentar Fra : Søren |
Dato : 19-08-03 22:05 |
|
"Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> wrote in message
news:3f420eb5$0$48913$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvad er det for et stof der er i tomat, rødbeder, røde æbler, moreller
etc.
> der gør at folk ikke kan tåle disse madvarer?
> Og findes det også i skaldyr, såsom rejer, hummer etc?
>
> VH
> Padmé Amidala
Er det det samme farvestof ?
I gulerødder er det beta-caroten. E 160(a)(ii), Beta-Caroten
Måske E 120, Carminer (carminsyrer)
Hvad sker der hvis man skræller det røde æble ?
Se her http://www.e-nummer.dk/
Søren
| |
Padmé Amidala (19-08-2003)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 19-08-03 22:14 |
|
"Søren" <leave@mealone.dk> wrote in message news:bhu3h0$beq$1@sunsite.dk...
> "Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> wrote in message
> news:3f420eb5$0$48913$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> > Hvad er det for et stof der er i tomat, rødbeder, røde æbler, moreller
> etc.
> > der gør at folk ikke kan tåle disse madvarer?
> > Og findes det også i skaldyr, såsom rejer, hummer etc?
> >
> > VH
> > Padmé Amidala
>
> Er det det samme farvestof ?
Nej, det mener jeg ikke det er. Personer med intolerans overfor fx. tomat
og andre meget røde ting, er oftest ikke intolerans overfor gulerødder,
derfor tror jeg ikke der er tale om det samme stof. Men hvad det ellers kan
være, ved jeg heller ikke....
>snip>
VH
Padmé Amidala
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-08-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-08-03 22:15 |
|
Søren skrev:
> Er det det samme farvestof ?
Næppe.
> I gulerødder er det beta-caroten. E 160(a)(ii), Beta-Caroten
I tomater er det formentlig lycopen.
I nogle af de andre frugter/grøntsager er der tale om antocyaniner.
// Klaus
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Padmé Amidala (19-08-2003)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 19-08-03 22:19 |
|
>
> I tomater er det formentlig lycopen.
>
> I nogle af de andre frugter/grøntsager er der tale om antocyaniner.
>
> // Klaus
>
> --
> ><> unselfish actions pay back better
Kunne det så eventuelt tænkes, at folk med intolerans overfor fx tomater,
også er intolerante overfor fx. hummer og rejer?
VH
Padmé Amidala
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-08-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-08-03 22:30 |
| | |
|
|