|
| Torsdagsmad d.14/8/03 Fra : Martin Andersen |
Dato : 14-08-03 17:18 |
|
Fransk Kartoffelgrating med purløg og basilikum med kogt broccoli og
skinkeschnitzler
| |
anders lehmann (14-08-2003)
| Kommentar Fra : anders lehmann |
Dato : 14-08-03 17:21 |
|
var det en invitation
"Martin Andersen" <15andersenREMOVETHIS@telia.com> skrev i en meddelelse
news:nDO_a.19907$mU6.27052@newsb.telia.net...
> Fransk Kartoffelgrating med purløg og basilikum med kogt broccoli og
> skinkeschnitzler
>
>
| |
Martin Andersen (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Martin Andersen |
Dato : 14-08-03 17:29 |
|
> var det en invitation
Tja hvis du gider tage op til mig i Sverige, er du velkommen.
Inspirationen kom da jeg så en frossen kartoffelgratin, nede i
supermarkedet, der kostede lidt for meget...og så havde de schnitzler på
tilbud.
| |
Martin Andersen (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Martin Andersen |
Dato : 14-08-03 17:30 |
|
> Inspirationen kom da jeg så en frossen kartoffelgratin, nede i
> supermarkedet, der kostede lidt for meget...og så havde de schnitzler på
> tilbud.
dermed sagt at jeg laver min egen franske kartoffelgratin, det var meget
billigere
| |
3140 Bagdad Bob (14-08-2003)
| Kommentar Fra : 3140 Bagdad Bob |
Dato : 14-08-03 18:05 |
|
"Martin Andersen" <15andersenREMOVETHIS@telia.com> skrev i en meddelelse
news:aOO_a.19911$mU6.27029@newsb.telia.net...
> > Inspirationen kom da jeg så en frossen kartoffelgratin, nede i
> > supermarkedet, der kostede lidt for meget...og så havde de schnitzler på
> > tilbud.
>
> dermed sagt at jeg laver min egen franske kartoffelgratin, det var meget
> billigere
>
Opskrift?
| |
Martin Andersen (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Martin Andersen |
Dato : 14-08-03 18:48 |
|
> Opskrift?
Cirka 1 kilo kartoffel
½ liter fløde
basilikum,
salt
peber
paprika
ost
purløg
1 stort løg
Skræl kartoflerne, snit dem i tynde skiver, find et fad. Snit løget fint
Læg kartoflerne og løgene lagvis.
Kom paprika, salt, peber, basilikum imellem lagene.
Smask alt fløden i indtil det dækker.
Riv noget ost og kom over.
Smæk i ovnen 30 minutter, 200 grader eller indtil osten er gyldenbrun
Når det er færdig, kom noget purløg over.
| |
Peter Westh (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 14-08-03 20:38 |
|
Laks (de frosne stykker fra Irma) marineret natten over i Chermoula og bagt
i et fad med folie over.
Dertil brød fra Emmerys og en salat af dampede grøntsager: Savoykål, gul
squash, gulerod og rød peber, vendt i en dresing af olivenolie, citron,
hvidløg, spidskommen, salt og peber.
Chermoula:
et bundt frisk koriander
er bundt persille
5 fed hvidløg
1 spsk spidskommen, stødt
1 spsk korianderfrø, stødte
1 spsk paprika
1 lille tsk chiliflager
Saft af 2 citroner
1 spsk sukker
1 tsk salt
Køres sammen i køkkenmaskinen til du har en grøn sauce.
Man kan putte den frosne fisk direkte i marinaden, og lade den trække natten
over. Mim kæreste følger DDV i øjeblikket, så jeg kom ingen olie før
stegningen, men dryppede olivenolie over bagefter.
MVH
Peter
| |
Stinne og Rune (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Stinne og Rune |
Dato : 14-08-03 22:26 |
|
Forloren hare med kartofler og brun sovs - dertil et lilla blomkål manden
havde fundet. Uuhmmm det er nu godt med noget "gammeldags" mad, som da jeg
boede hjemme....
Stinne
Martin Andersen <15andersenREMOVETHIS@telia.com> skrev i en
nyhedsmeddelelse:nDO_a.19907$mU6.27052@newsb.telia.net...
> Fransk Kartoffelgrating med purløg og basilikum med kogt broccoli og
> skinkeschnitzler
>
>
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.507 / Virus Database: 304 - Release Date: 04-08-03
| |
Bolette Nielsen (15-08-2003)
| Kommentar Fra : Bolette Nielsen |
Dato : 15-08-03 15:20 |
|
Gad ikke lave mad, så her stod den på mad fra den lokale grill. Ikke særligt
sundt, men det sagte sku' dejligt *GG*.
Mange hilsner fra Bolette
| |
3140 Bagdad Bob (15-08-2003)
| Kommentar Fra : 3140 Bagdad Bob |
Dato : 15-08-03 16:47 |
|
"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
news:bhiq62$2v7i$1@news.cybercity.dk...
> Gad ikke lave mad, så her stod den på mad fra den lokale grill. Ikke
særligt
> sundt, men det sagte sku' dejligt *GG*.
>
> Mange hilsner fra Bolette
>
Der er eller ret langt mellem snapsene. Dælme sjældent at den lokale
grillbar kan bikse noget ordentligt sammen.
Pizzaer er normalt overfyldte og med generelt dårligt fyld
Burgere bliver lavet af dårlige råvarer og med Thousand Island dressing
(GYS)
Pommes Frites har aldrig set en kartoffel
Det eneste som ikke er rigtigt ringe er den berømte halve måge med slam!
| |
Thïngmand (18-08-2003)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 18-08-03 08:17 |
|
> Pommes Frites har aldrig set en kartoffel
Øhh, hvad skulle de så være lavet af? Roer?
--
Thïngmand
www.thingmand.dk
| |
Peter Weis (18-08-2003)
| Kommentar Fra : Peter Weis |
Dato : 18-08-03 09:49 |
|
"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> wrote in message
news:3f407d77$0$32459$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Pommes Frites har aldrig set en kartoffel
>
> Øhh, hvad skulle de så være lavet af? Roer?
Formpresset kartoffelmelsgrød, eller sådan noget lignende.
Der er stor forskel på rigtige pommes frites lavet af skårne kartofler
og så de andre.
mvh
Peter
| |
3140 Bagdad Bob (18-08-2003)
| Kommentar Fra : 3140 Bagdad Bob |
Dato : 18-08-03 18:15 |
|
> > Pommes Frites har aldrig set en kartoffel
>
> Øhh, hvad skulle de så være lavet af? Roer?
>
> --
Ville ihvertfald ikke kalde det melklister de laves af for kartofler. Det
ville være det samme som at kalde svin for kvæg - henført til et eventuelt
fællesskab under evolutionen fra de tidligste pattedyr `
| |
|
|