|
| Rest kolde, kogte ris? Fra : Bitten |
Dato : 14-08-03 14:26 |
|
Hej i denne skønne gruppe!
Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
Mange hilsner
Bitten...
| |
stormfeldt (14-08-2003)
| Kommentar Fra : stormfeldt |
Dato : 14-08-03 14:38 |
|
Hej Bitten
Rester af kogte kolde ris, og forresten også spaghetti smager dejligt
ristet på panden i lidt fedtstof. Risene er især dejlige ristet sammen
med rester af kogte grønsager.
Stormfeldt
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Mimi (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Mimi |
Dato : 14-08-03 15:33 |
|
"Bitten" <bitt1@sol.dk> wrote:
> Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
> var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
> anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
Kan også bruges som fyld i f.eks. peberfrugt el. squash sammen med løg,
hvidløg, krydderurter og kød efter behov.
Mvh Mimi
| |
finn (14-08-2003)
| Kommentar Fra : finn |
Dato : 14-08-03 15:41 |
|
og i fortsættelse heraf:
lidt løg og/eller hvidløg,afslutningsvis lidt rasp samt piskefløde
"Mimi" <mimi@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f3b9d79$0$32510$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> "Bitten" <bitt1@sol.dk> wrote:
> > Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
> > var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
> > anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
>
> Kan også bruges som fyld i f.eks. peberfrugt el. squash sammen med løg,
> hvidløg, krydderurter og kød efter behov.
> Mvh Mimi
>
>
| |
Mimi (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Mimi |
Dato : 14-08-03 16:15 |
|
> >"Mimi" <mimi@hotmail.com> skrev:
>> Kan også bruges som fyld i f.eks. peberfrugt el. squash sammen med løg,
> > hvidløg, krydderurter og kød efter behov.
> > Mvh Mimi
"finn" <finnbredahl@adslhome.dk> skrev:
> og i fortsættelse heraf:
> lidt løg og/eller hvidløg,afslutningsvis lidt rasp samt piskefløde
Så, så, Finn, hvor meget løg og hvidløg skal vi have i*GG*
Men rasp og fløde er godt, især hvis fyldet ikke hænger ordentligt sammen.
Mimi
| |
Miver og Mulle's mor~ (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Miver og Mulle's mor~ |
Dato : 14-08-03 15:39 |
|
"Bitten" <bitt1@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:c93njvghafdcji0km28g3pld67b3h4febf@4ax.com...
> Hej i denne skønne gruppe!
>
> Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
> var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
> anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
>
> Mange hilsner
> Bitten...
Smør på panden og risene på.....det tager kun 5 minutter, så har du et
dejligt måltid...og som andre har skrevet, lidt grøntsager krydrer det hele
lidt op, evt. Meica cocktailpølser (tror de hedder kæde-pølser nu, de er i
et glas, ikke i en dåse)....
--
Hilsen Miver og Mulle's mor
http://hei.homepage.dk/hons.html
| |
sune vuorela (14-08-2003)
| Kommentar Fra : sune vuorela |
Dato : 14-08-03 16:32 |
|
En der kalder sig Bitten <bitt1@sol.dk> skrev:
>Hej i denne skønne gruppe!
>
>Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
>var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
>anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
Bag nogle boller og put dem i dejen
--
Sune
| |
Ole Larsen (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 14-08-03 16:55 |
|
"Bitten" <bitt1@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:c93njvghafdcji0km28g3pld67b3h4febf@4ax.com...
> Hej i denne skønne gruppe!
>
> Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
> var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
> anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
>
> Mange hilsner
> Bitten...
På havnen på Anholt var engang en bod hvor man købte nystegte
fiskefrikadeller m. kogte ris og lidt karry i.
--
Mvh, Ole.
Gør det lettere for alle : Slet det du ikke kommenterer og skriv under det
du kommenterer.
http://www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html
| |
Tina (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 14-08-03 18:26 |
|
"Bitten" <bitt1@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:c93njvghafdcji0km28g3pld67b3h4febf@4ax.com...
> Hej i denne skønne gruppe!
>
> Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
> var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
> anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
De er gode i frikadellefars.
Du kan sagten fryse de overskydende ris ned, og bruge dem senere.
Tina
| |
Gazi (14-08-2003)
| Kommentar Fra : Gazi |
Dato : 14-08-03 20:45 |
|
"Bitten" skrev d. 14-08-03 14:26 dette indlæg :
> Hej i denne skønne gruppe!
>
> Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
> var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
> anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
>
> Mange hilsner
> Bitten...
Hej Bitten
Du kan komme dem i et fad og hvis du har en rest kødsovs eller lign.
kommer du
det over. Så pisker du nogle æg og hælder over hele molevitten.
Ind i ovnen til æggemassen er stivnet.
Det er især godt til rester med karry. Pasta og kartofler kan laves på
samme måde.
Eller
Steg et hakket løg i lidt olie og tilsæt hakket hvidløg,ingefær,karry og
chili(alt efter smag) Kom de kolde ris ved lidt efter lidt.Når de har
stegt lidt tilsætter du rejer,skinke
eller hvad du har og smager til med lidt fiskesovs og sukker.
Velbekomme
Hilsen Gazi
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Henrik Engel (15-08-2003)
| Kommentar Fra : Henrik Engel |
Dato : 15-08-03 09:10 |
|
Hvis alt andet slår fejl er fuglene helt vilde med kogte ris. Og
alt hvad der findes om amnestue historier omkring at fugle ikke
kan tåle ris både kogte og ukogte er noget forfærdeligt pjat.
Hvis man er heldig kan man med kogte ris tiltrække flagspætter som
tror de er myreæg og helt vilde med dem.
--
Henrik Engel
| |
Thïngmand (18-08-2003)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 18-08-03 08:22 |
|
> Når jeg koger ris til min aftensmad, får jeg tit kogt for mange! Og så
> var jeg det jeg tænkte om der er nogen her i gruppen, der har en ide
> anvendelse af dem? Det er oftest en blanding at alm. og vilde ris...
Så laver du en dejlig rissalat!
250 gr. ris, vilde
1 bdt. forårsløg
250 gr. ærter, frost
1 bdt. persille
1 stk. peberfrugt, rød
Dressing:
100 ml. olivenolie
50 ml. eddike, rødvin
Forårsløg og peberfrugt i tern, persille hakkes og blandes i risen sammen
med ærterne. Olie/eddike blandes og vendes i salaten - lige inden servering!
(da risene ellers suger det hele til sig)
--
Thïngmand
www.thingmand.dk
| |
|
|