|
| Hakkegrenge med skæg Fra : Stefan Garvig |
Dato : 10-08-03 16:22 |
|
Hej alle sammen
Jeg elsker hakkebøffer, især med stegte løg, brun sovs og hvide kogte
kartofler. Dét er for mig den mest danske ret. OK, stegt flæsk med
persillesovs, flæskesteg med sprød svær, samt frikadunser med stuvet hvidkål
er også meget danske retter.
Nuvel, jeg laver hakkedrenge på min egen, ret simple måde: Godt oksekød,
gerne fra skotsk højlandskvæg, formes i bøffer på 2,5 - 3 cm i tykkelsen. De
lukkes på en glohed pande med gyldent smør, hvorefter jeg skruer ned for
varmen, så de steger videre ved svag varme. De er færdige, når jeg med en
pallet kan mærke, at bøffens kerne ikke "svupper" mere, dvs. at kernen er
netop kun småstegt, dvs. at bøffen er fint rosa i kernen.
Sovsen bliver lavet ved at koge stegepanden af med vandet fra kartoflerne,
en buljong-terning eller lidt flydende oksekraft (som i dag faktisk er
blevet meget fine produkter) i passende størrelse, smages til med salt og
peber. Jævnes med hvedemel rystet ud i vand.
Løgene steges, til de er stegte (altså uden at tilsætte et skvæt vand under
stegningen). Bløde løg er også OK, men stegte løg smager af langt mere.
Lad høre fra jer, om I har andre, måske bedre måder at lave hakkedrenge på.
Venligst
Stefan Garvig
--
**********
For direct reply only:
Remove GED in the email address
sgdataGED@edb.dk
**********
| |
kim rasmussen (10-08-2003)
| Kommentar Fra : kim rasmussen |
Dato : 10-08-03 18:55 |
|
Hej Stefan
Jeg laver det lige som dig, bortset fra at jeg laver bløde løg med et godt
stænk Engelsk sauce og friskkværnet peber og ½ tsk. sukker.Løgene steger
videre i stegeskyen fra bøfferne og så jævner jeg dem på samme måde som du
gør og hælder hele herligheden over bøfferne og serverer kartofler og asier
eller syltede agurker til
--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet
| |
Jørgen Hess (10-08-2003)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 10-08-03 21:30 |
|
"Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> skrev i en meddelelse
news:bh5o3t$9mu$1@news.cybercity.dk...
> Hej alle sammen
>
>
> Lad høre fra jer, om I har andre, måske bedre måder at lave
hakkedrenge på.
>
>
> Venligst
>
> Stefan Garvig
Jeg steger løgene først til de er på grænsen til at branke, tager dem
af og steger bøfferne. Kommer ca 15 gram mel (til ca. 2,5 dl sovs) på
panden og bager sovsen op med kartoffelvand.
Men prøv så lige at koge 1 dl vand eller 2 med et halvt skivet løg, en
kvist timian, lidt persille og 3 - 4 peberkorn, kog under låg en 10
minutters tid. Og brug det som sovsekraft slut af med kartoffelvand og
måske lidt mælk/fløde. Så behøves ingen boullion, men måske lidt salt.
Hvis der alligevel er en slat rødvin så brug den i stedet for vandet i
sovsekraften.
mvh
Jørgen
| |
Stefan Garvig (10-08-2003)
| Kommentar Fra : Stefan Garvig |
Dato : 10-08-03 22:43 |
|
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
news:3f36ac3b$0$13194$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Men prøv så lige at koge 1 dl vand eller 2 med et halvt skivet løg, en
> kvist timian, lidt persille og 3 - 4 peberkorn, kog under låg en 10
> minutters tid. Og brug det som sovsekraft slut af med kartoffelvand og
> måske lidt mælk/fløde. Så behøves ingen boullion, men måske lidt salt.
> Hvis der alligevel er en slat rødvin så brug den i stedet for vandet i
> sovsekraften.
> mvh
> Jørgen
>
>
Jeg har faktisk prøvet at krydre bøfferne med lidt fintknust rosmarin.
Nænsomt doseret giver det en liflig smag. Men jeg vil så sandelig også prøve
din sovsekraftopskrift - måske undlader jeg rødvinen til sovsen.
Venligst
Stefan
| |
|
|