On Sat, 9 Aug 2003 19:38:21 +0200, g@s.dk wrote:
>jeg ved godt det er sommer og temp. nær 30 grader, men jeg skal til at sætte
>årets glögg over. Er der en der gider og poste den. Der er den med brøndum,
>kardemomme, kanel mv.
He he; hvis du går ind på
www.google.com og søger grupper -> dk
-> kultur -> mad+drikke , ja så vil du se dit eget indlæg som en
fortsættelse af af en oldgammel tråd med samme emne (start i
1999). Her vil du finde opskriften.
Your shorter link is: <
http://makeashorterlink.com/?M22A16B85>
Nu gider du jo sikkert ikke sidde ved computeren i dette skønne
vejr, så Gitte skrev dengang:
--------- Citat
Ja, det er på høje tid, at få den sat over nu - den skal helst
stå mindst 2 måneder, inden den bruges !!
Jeg har brugt nedenstående opskrift gennem mange år - de sidste
par år her jeg dog selv brugt vodka (den billige fra Aldi) til
ekstrakten, og det er blevet rigtig godt.
1 hel flaske Brøndums Snaps
1 stang flækket vanille
2 stænger hel kanel
10 hele kardemomme
10 hele nelliker
Det hele proppes ned i flasken - tag dig evt. en enkelt dram
først, så du er sikker på, der er plads til krydderierne i
flasken
Skal stå og trække i mindst én måned og helst i to.
Til den færdige gløgg, bruger jeg cirka 1 dl af ekstrakten til 1
flaske rødvin. Hertil kommer også et par dl sød portvin samt lidt
sukker til den er så sød, som du kan lide den. Brug evt. brun
farin i stedet for hvidt sukker. Det giver en bedre "juleagtig"
smag.
Så mangler der kun lidt mandler og rosiner - og gløgg'en er
klar til servering med lune æbleskiver og pebernødder til !!
---------- Citat slut.
Men du skal da have tak fordi du gjorde os opmærksomme på, at jo
længere tid den lagres, desto bedre bliver den.
BTW, så bruger jeg dobbelt portion krydderier, og tilsvarende
mindre af essensen i glöggen.
Herudover tilsætter jeg også den meget tynde orange del af
skallen fra én økologisk appelsin. Det bliver så ikke blot
velsmagende, men forbavsende meget velsmagende.
Og Brøndum snaps er virkelig rædselsFULD fyldt med fuselolier;
Brug, som Gitte anbefalede, en billig vodka i stedet; så får du
den rene smag fra krydderierne.
Med venlig hilsen