Hi, Kasper,
Did it work out well with the laks?
I've seen the oven at Silvan in Albertslund, but didn't buy it yet since I
first wanted to try this out:
I made a røgeovn myself from a few woodsticks and a plastic bag. One has to
be carefull with the laks: first one buys some raw laks (Aldi, 500-600g 30
Kroner). The laks you first have to salt (1l water, 200g salt, 20g sugar, 8
hours in the refrigerator), then smoke. Be carefull: only one or two coals
are needed, the temperature may NOT exceed the 27 degrees Celsius (we want
to keep the fish raw). Just sprinkle the savsmuld on the coal so that it
keeps on smoking. After 1-2 hours you have a PERFECT røget laks !!!
I smoked for 2 hours and man, such a DELICIOUS laks
"Kasper Katzmann" <kasper@katzmann-skal-vaek.dk> skrev i en meddelelse
news:3f20f000$0$76070$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har købt en Gourmani røgeovn i Silvan og glæder mig utroligt meget til
> at komme igeng med den. Jeg har dog aldrig prøvet at ryge fisk (eller
noget
> som helst andet) før, så jeg kunne godt bruge noget vejlednin i hvordan
jeg
> kommer igang.
>
> Er der nogen her der har links til en eller flere sider der beskriver
> hvordan man gør fra bunden? Eller blot kan fortælle her hvad jeg skal
gøre.
>
> Skal jeg smide røgesmulden direkte på kullene?
>
> Ovnen kan ses her:
>
http://www.gourmani.com/cgi-bin/products/products.asp?id=83&lng=dk
>
> --
>
> Mvh
> Kasper Katzmann
> Katzmann Consulting
>
http://www.katzmann.dk
>
>