|
| Stegetid for lammekøller Fra : Tine |
Dato : 19-07-03 11:02 |
|
Hej Gruppe!
Når jeg steger én lammekølle i ovnen får den den tid, der passer til
størrelsen i kilo. Men når jeg så skal have to lige store lammekøller i
ovnen samtidigt, skal de så have den tid, der svarer til hver enkelt, eller
skal jeg beregne tiden efter den samlede kødmængde?
Jeg håber, nogen af Jer har erfaringer, I vil udøse af
Hilsen
Tine
| |
Lars (19-07-2003)
| Kommentar Fra : Lars |
Dato : 19-07-03 12:07 |
|
"Tine" <tinek@pc.dk> skrev i en meddelelse
news:3f191721$0$32523$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej Gruppe!
> Når jeg steger én lammekølle i ovnen får den den tid, der passer til
> størrelsen i kilo. Men når jeg så skal have to lige store lammekøller i
> ovnen samtidigt, skal de så have den tid, der svarer til hver enkelt,
eller
> skal jeg beregne tiden efter den samlede kødmængde?
> Jeg håber, nogen af Jer har erfaringer, I vil udøse af
> Hilsen
> Tine
>
>
Bedste løsning er at bruge et stegetermometer.
Hilsen
Lars
| |
Tine (19-07-2003)
| Kommentar Fra : Tine |
Dato : 19-07-03 12:41 |
|
"Lars" <velsheda@RemoveThisoncable.dk> skrev i en meddelelse
news:3f192669$0$83062$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Bedste løsning er at bruge et stegetermometer.
>
Hej Lars, det har du ret i - så er jeg sikker på resultatet. Men når nu de
skal spises kl. 13.30, så er mit problem, at jeg ikke ved, hvornår jeg skal
sætte dem i ovnen; om ovnen vil være samme tid om at stege to køller, som
den er om at stege én.
Hilsen
Tine
| |
Inger Pedersen (19-07-2003)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 19-07-03 14:20 |
|
"Tine" <tinek@pc.dk> skrev i en meddelelse
..
> >
> Hej Lars, det har du ret i - så er jeg sikker på resultatet. Men når nu de
> skal spises kl. 13.30, så er mit problem, at jeg ikke ved, hvornår jeg
skal
> sætte dem i ovnen; om ovnen vil være samme tid om at stege to køller, som
> den er om at stege én.
>
Ja, hvis det er i dag, er det for sent nu
Men jo, det tager ca. den samme tid at stege to køller. Den lille forskel,
der måske er, har ikke nogen praktisk betydning ved lammekøller.
Det, der betyder noget i denne sammenhæng, er kødets tykkelse.
Det spiller jo heller ikke nogen trille, om du sætter 8 eller 12 boller på
bagepladen - men det tager længere tid at bage et franskbrød.
Hilsen Inger
| |
Tine (19-07-2003)
| Kommentar Fra : Tine |
Dato : 19-07-03 15:09 |
|
"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:bfbgij$8hv$1@sunsite.dk...
> Ja, hvis det er i dag, er det for sent nu
Det er heldigvis først næste lørdag
> Men jo, det tager ca. den samme tid at stege to køller. Den lille forskel,
> der måske er, har ikke nogen praktisk betydning ved lammekøller.
> Det, der betyder noget i denne sammenhæng, er kødets tykkelse.
> Det spiller jo heller ikke nogen trille, om du sætter 8 eller 12 boller på
> bagepladen - men det tager længere tid at bage et franskbrød.
Tja, det er jo logisk nok. Tak for svaret.
Hilsen
Tine
| |
Stefan Garvig (19-07-2003)
| Kommentar Fra : Stefan Garvig |
Dato : 19-07-03 15:21 |
|
"Tine" <tinek@pc.dk> skrev i en meddelelse
news:3f1950ef$0$32503$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> news:bfbgij$8hv$1@sunsite.dk...
>
> > Ja, hvis det er i dag, er det for sent nu
>
> Det er heldigvis først næste lørdag
>
> > Men jo, det tager ca. den samme tid at stege to køller. Den lille
forskel,
> > der måske er, har ikke nogen praktisk betydning ved lammekøller.
> > Det, der betyder noget i denne sammenhæng, er kødets tykkelse.
> > Det spiller jo heller ikke nogen trille, om du sætter 8 eller 12 boller
på
> > bagepladen - men det tager længere tid at bage et franskbrød.
>
> Tja, det er jo logisk nok. Tak for svaret.
>
> Hilsen
> Tine
>
Overvej at langtidsstege dine lammekøller, ca. tre timer ved 130-140 grader
i en konvektionsovn. De bliver så lækre! Prik evt. i det tykkeste stykke
undervejs for at se, hvornår de er færdige. Løber der kun klar saft ud, er
de færdige. Lad dem stå ca. 20-30 minutter med sølvpapir samt et par tørre
viskestykker over (isolation) for at hvile.
Jeg har i øvrigt hørt, at den bedste andesteg får man, når man steger kræet
ved 60 grader i 24 timer. Ved du eller andre, om det virkelig kan lade sig
gøre at stege ved så lav temperatur?
Venligst - og god appetit
Stefan Garvig
**********
For direct reply only:
Remove GED in the email address
sgdataGED@edb.dk
**********
| |
Felix (19-07-2003)
| Kommentar Fra : Felix |
Dato : 19-07-03 15:45 |
|
On Sat, 19 Jul 2003 12:02:02 +0200, Tine wrote:
>Når jeg steger én lammekølle i ovnen får den den tid, der passer til
>størrelsen i kilo. Men når jeg så skal have to lige store lammekøller i
>ovnen samtidigt, skal de så have den tid, der svarer til hver enkelt, eller
>skal jeg beregne tiden efter den samlede kødmængde?
>Jeg håber, nogen af Jer har erfaringer, I vil udøse af
Stegetiden afhænger af kødstykkets størrelse (dermed vægt) og af
stykkets tykkelse, som har meget størrer betydning. Men køller
har normalt omtrent ens form.
Du har køller af ens størrelse, og så gælder stegetiden for
vægten af den ene.
Har køllerne forskellig vægt, må den mindste tages ud når den
beregnede tid for den er gået. Den største steger videre til den
beregnede tid for den er gået.
Variationer i stegetiden har stor betydning ved traditionel
stegning, noget mindre betydning ved langtidsstegning, lille
betydning ved lavtemperaturstegning og ringe betydning ved
koldstegning.
m. v. h.
| |
Marberg (21-07-2003)
| Kommentar Fra : Marberg |
Dato : 21-07-03 17:19 |
|
"Felix" <Felix@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:75lihvo1uhlqa48l04pefujbqcqunv7tav@4ax.com...
> On Sat, 19 Jul 2003 12:02:02 +0200, Tine wrote:
>
> >Når jeg steger én lammekølle i ovnen får den den tid, der passer til
> >størrelsen i kilo. Men når jeg så skal have to lige store lammekøller i
> >ovnen samtidigt, skal de så have den tid, der svarer til hver enkelt,
eller
> >skal jeg beregne tiden efter den samlede kødmængde?
> >Jeg håber, nogen af Jer har erfaringer, I vil udøse af
>
>
>
>>
> Har køllerne forskellig vægt, må den mindste tages ud når den
> beregnede tid for den er gået. Den største steger videre til den
> beregnede tid for den er gået.
>
Jeg ville nu nok gøre noget andet, nemlig at sætte den største i ovnen
først, og lade den stege lidt først. Derefter sætte den mindre ind ved siden
af, og vupti begge steg er færdige på samme tid ik'.
> m. v. h.
MA
| |
|
|