>
> >Jeg anbefaler du køber nogle slibesten, start på en grov, fortsæt på en
lidt
> >finere sten, måske en til som er helt fin, slut af på en sten som hedder
> >Belgisk Brogge,
>
> Vil du ikke skrive lidt mere om, hvilken slibeteknik du bruger? Sliber
> du i cirkler eller kun mod æggen? Hvor meget tryk lægger du på kniven.
> Hvornår og hvor tit vender du kniven? Hvor meget skal kniven slibes på
> de forskellige sten?
> Find selv på flere spørgsmål
>
> --
> Kåre - som gerne ville være god til at slibe knive...
Hej Kåre!
Hej er en nærmere beskrivelse.
Start med den grove, spænd evt. stenen fast, jeg bruger at komme olie på
stenen, stryg opad, hold i hæftet, sæt en finger på spidsen af kniven, den
føres så skrådt opad, tryk kun når du føre opad, skift efter 3-4 gange på
den ene side så på den anden side, det fortsætter du med endtil du kan se at
den er jævnt slebet, det er vigtigt at du holder en så skrå at du får alle
graterne af, så bruger du en finere sten, det gentages så på samme måde, ha'
evt. 3 sæt sten, fra en meget grov til fin, stenene kan fås med forskellige
finheder på hver side, det er vigtigt at sørge for at alle graterne er væk,
du kan mærke om de er væk, ved at føre æggen med ad din tommelfinger negl,
ganske let stryger du kniven ned af neglen, du kan mærke om alle graterne er
væk, der må intet kunne mærkes, så slutter du af med en Belgisk Brogge, det
er en speciel slibe sten, der kan du godt føre kniven frem og tilbage, æggen
skal være helt blank, alle slibespor må ikke kunne ses, det tager ca, 20-30
min, at slibe sådan en kniv, så vil jeg til slut sige, alle knive du kan
købe idag er ikke meget værd, for at en kniv skal være det bedste, så skal
en kniv kunne ruste, knive idag er i rustfrit stål, det er af hygiejniske
grunde. Du kan evt. lave en kniv selv hvis du kan få en metal klinge som
smedene bruger til en meltalsav, den er ca. 3 cm. bred, og lang, få den
slebet til i den rigtige form, monterer et hæfte på den, så har du verdens
bedst kniv, den kan holde skæret, det kan en rustfri kniv ikke.
Hilsen Kurt
Odense