|
| $ Korianderopskrifter + [OPSKR] korianderp~ Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 13-06-03 13:29 |
|
Korianderen i mit urtebed er ved at forvandle sig til en koorianderhæk, så
jeg gik på jagt efter opskrifter, der kræver rå mængder af den asiatiske
persille.
Plum anbefaler korianderpesto:
1 stort bundt frisk koriander med rødder, 1/2 bundt basilikum, 1 kvist
mynte, 2 fed hvidløg, lidt grøn chili, 1 bundt forårsløg, 1 dl
vindruekerneolie, citronsaft, salt og peber.
Steg forårsløg, hvidløg, chili og korianderrødderne over svag varme uden at
brune. Kom det i foodprocessoren og kør med resten af ingredienserne til en
grov sauce. Smag til med citronsaft. Kan holde sig et par dage i køleskabet.
God til både kartoffelsalat og stegte kartofler.
Og så frehæver damen, at korianderrødderne har en intensiv smag, som
supplerer smagen i bladene.
Hæ, jeg har altid kun anvendt bladene, undtagen i chiliretter, hvor jeg
bruger den tørrede, som jeg formoder er korianderfrø(?).
Bruger I andre også primært bladene/hvornår bruger man hvad??
Ønskes: Flere korianderopskrifter.
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'
| |
Jakob Bock (13-06-2003)
| Kommentar Fra : Jakob Bock |
Dato : 13-06-03 13:59 |
|
Abildgaard 3140 skrev:
> Hæ, jeg har altid kun anvendt bladene, undtagen i chiliretter, hvor jeg
> bruger den tørrede, som jeg formoder er korianderfrø(?).
Hvis du tænker på stødt koriander, så er det modne tørrede frø der er
pulveriseret. Jeg har netop brugt de sidste af mine frø for nogle dage
siden, og venter nu utålmodigt på, at dette års planter sætter frø. Så
lad endelig en række koriander stå og få lov til at gå i stok. Hver
plante producerer en hel del frø, så der skal ikke så meget til at
dække ens årsforbrug.
--
Venlig hilsen
Jakob Bock
| |
Anne Lindholt Ottose~ (15-06-2003)
| Kommentar Fra : Anne Lindholt Ottose~ |
Dato : 15-06-03 23:45 |
|
"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> wrote in message
news:3ee9c37b$0$24645$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Korianderen i mit urtebed er ved at forvandle sig til en koorianderhæk, så
> jeg gik på jagt efter opskrifter, der kræver rå mængder af den asiatiske
> persille.
Det lyder ellers lækkert!
Nå, men min klare favorit er:
Tomatrelish, stærk (taget fra "Den store asiatiske kogebog")
4 personer (her i huset spiser vi snildt den dobbelte mængde)
2 tomater
3 forårsløg
2 spsk hakkede friske korianderblade
1 grøn chili
1 spsk citronsaft
1 spsk farin
Hak de fire første ting. Bland de to sidste grundigt og hæld over. Det
bliver godt af lige at trække lidt. Man bør overveje chilimængden alt efter,
hvor hardcore man er.
/Anne
| |
|
|