|
| Ølbryg og hjemmebag ?? Fra : Stig Mogensen |
Dato : 09-06-03 13:06 |
|
Jeg går i næste uge igang med at brygge øl.
Den brugte malt(spirede, ristede, flækkede bygkerner), og rigelig mængde af
gær i gærtankene, er affald man (som regel) smider ud.
Men jeg har en idé, der går på at bruge netop dette til noget hjemmebagt
rugbrød.
Er der nogen hér der har nogen erfaringer med dette??
/Stig
--
* SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5, GeForce4 TI-4800SE *
* P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
* Registered Linux user #291266, with http://counter.li.org.*
| |
netper (09-06-2003)
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 09-06-03 13:09 |
| | |
Stig Mogensen (09-06-2003)
| Kommentar Fra : Stig Mogensen |
Dato : 09-06-03 18:18 |
|
netper wrote:
> Prøv at kig på siden her, den er godt nok norsk men mon ik at du kan
> hakke dig igennem teksten alligevel.
>
> http://home.online.no/~gretafs/maltol/104.htm
Tak for linket. Det er dog om knækbrød, og noget (jule)stads med
rosiner.....
Det kan være jeg blot må sjusse mig frem. Jeg spår en nem tilgang til en
masse forskellige slags mask og gær, fremover .
Blandet med hvedemel, øl, og rugmel, må det kune blive til noget der kan
spises med velbehag.
/Stig
--
* SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5, GeForce4 TI-4800SE *
* P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
* Registered Linux user #291266, with http://counter.li.org.*
| |
netper (09-06-2003)
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 09-06-03 20:46 |
|
du kan jo så prøve at skæve til denne opskrift, den er der da øl i
Surdej:
5 g. gær
3 dl. rød Tuborg
3 dl. sigtemel
Dej:
2 1/2 tsk. salt
5-6 dl. sigtemel
Gæren smuldres og udrøres med øllet, der lunes til 35
grader. De 3 dl. sigtemel tilsættes og blandingen slås med en ske, til
den er blank og sej. Surdejen dækkes og stilles til side i ca. 24 timer,
hvorefter den æltes sammen med saltet og så meget af det resterende mel,
som den kan tage.
Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den
dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lund sted i ca. 2
timer, hvorefter den slås ned og formes til to ovale brød, der sættes på
en smurt bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter.
Der snittes på langs på den ene side af brødet og pensles med øl og
drysses med et tyndt lag sigtemel. Bages i en hed ovn, 275 grader, i ca.
30 minutter.
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Peter Weis (10-06-2003)
| Kommentar Fra : Peter Weis |
Dato : 10-06-03 07:57 |
|
"netper" <netper.news@kandu.dk> wrote in message
news:3ee4e47d$0$48916$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> du kan jo så prøve at skæve til denne opskrift, den er der da øl i
>
>
> Surdej:
> 5 g. gær
> 3 dl. rød Tuborg
> 3 dl. sigtemel
Rød Tuborg findes ikke længere
mvh
Peter
| |
tom nielsen (10-06-2003)
| Kommentar Fra : tom nielsen |
Dato : 10-06-03 23:27 |
|
næ, men så brygger han da bare selv en rød turborg klon, så er det problem
løst.
Stig, kig forbi www.haandbryg.dk , jeg mener ikke at du er den første der
vil genbruge malt og gær til at lave brød med - men resultaterne er vist
ikke specielt gode...
- Tom
Danmarksmester i håndbryg 2003
"Peter Weis" <p.weis@email.dk> wrote in message
news:bc4133$1b5$1@sunsite.dk...
>
> "netper" <netper.news@kandu.dk> wrote in message
> news:3ee4e47d$0$48916$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> > du kan jo så prøve at skæve til denne opskrift, den er der da øl i
> >
> >
> > Surdej:
> > 5 g. gær
> > 3 dl. rød Tuborg
> > 3 dl. sigtemel
>
> Rød Tuborg findes ikke længere
>
> mvh
> Peter
>
>
| |
Stig Mogensen (11-06-2003)
| Kommentar Fra : Stig Mogensen |
Dato : 11-06-03 10:31 |
|
> næ, men så brygger han da bare selv en rød turborg klon, så er det problem
> løst.
Tjah....
> Stig, kig forbi www.haandbryg.dk , jeg mener ikke at du er den første der
> vil genbruge malt og gær til at lave brød med - men resultaterne er vist
> ikke specielt gode...
Jeg kender godt www.haandbryg.dk, men kan ikke finde nogle sider derpå,
angående bagning af brød? Deres søgefunktion returnerer intet brugbart, på
alle mine kombinationer af brød, bag, bagværk, og bagning.
Jeg har fået idéen fra "Ølentusiasten" nr. 18 - marts 2003, side 5, nederst
til højre. Under overskriften "Fra øl til bord", fortælles om en bager der
aftager Brøckhouse's mask, til brødfremstilling.
Opskrifter på rugbrød, hvori der direkte bruges øl som vædske(istedetfor
vand), har jeg set. Jeg tænker at masken kan bruges som "flækkede
hvedekerner", og den tiloversblevne gær i gærtankene, kan direkte bruges
som - gær.
Nå, jeg sjusser mig frem.
/Stig
--
* SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5, GeForce4 TI-4800SE *
* P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
* Registered Linux user #291266, with http://counter.li.org.*
| |
Stig Mogensen (11-06-2003)
| Kommentar Fra : Stig Mogensen |
Dato : 11-06-03 10:33 |
|
> - Tom
> Danmarksmester i håndbryg 2003
forresten -
Tillykke !
/Stig
--
* SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5, GeForce4 TI-4800SE *
* P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
* Registered Linux user #291266, with http://counter.li.org.*
| |
|
|