/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ægte ungarsk gullash?
Fra : Ultimatos


Dato : 04-06-03 22:22

På stort sagt hvert eneste spisested i Ungarn, begynder de tilberedningen af
gullash midt eftermiddag, i en stor sort jerngryde, som hænger over et åbent
bål. Efter 3-4 timers kogetid, serveres gullashén rygende varm med brød til
og den smager forrygende.

Desværre kan jeg ikke finde nogen opskrift på denne ægte gullash, men finder
som ofte den noget fordanskede udgave (kødstykker i brun sovs med
kartoffelmos).

Kender nogen i denne gruppe den ægte opskrift?

m.v.h.



 
 
nusnus (04-06-2003)
Kommentar
Fra : nusnus


Dato : 04-06-03 22:46

"Ultimatos" skrev d. 04-06-03 22:22 dette indlæg :
> På stort sagt hvert eneste spisested i Ungarn, begynder de
tilberedningen af
> gullash midt eftermiddag, i en stor sort jerngryde, som hænger over et
åbent
> bål. Efter 3-4 timers kogetid, serveres gullashén rygende varm med
brød til
> og den smager forrygende.
>
> Desværre kan jeg ikke finde nogen opskrift på denne ægte gullash, men
finder
> som ofte den noget fordanskede udgave (kødstykker i brun sovs med
> kartoffelmos).
>
> Kender nogen i denne gruppe den ægte opskrift?
>
> m.v.h.


Hej
Jeg håber at det her lige er noget for dig.

http://www.kandu.dk/dk/news/257023/groupid/20202

Hilsen Nusnus
>
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Ultimatos (04-06-2003)
Kommentar
Fra : Ultimatos


Dato : 04-06-03 23:01


"nusnus" <nusnus.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:3ede6933$0$48895$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> "Ultimatos" skrev d. 04-06-03 22:22 dette indlæg :
> > På stort sagt hvert eneste spisested i Ungarn, begynder de
> tilberedningen af
> > gullash midt eftermiddag, i en stor sort jerngryde, som hænger over et
> åbent
> > bål. Efter 3-4 timers kogetid, serveres gullashén rygende varm med
> brød til
> > og den smager forrygende.
> >
> > Desværre kan jeg ikke finde nogen opskrift på denne ægte gullash, men
> finder
> > som ofte den noget fordanskede udgave (kødstykker i brun sovs med
> > kartoffelmos).
> >
> > Kender nogen i denne gruppe den ægte opskrift?
> >
> > m.v.h.
>
>
> Hej
> Jeg håber at det her lige er noget for dig.
>
> http://www.kandu.dk/dk/news/257023/groupid/20202
>
> Hilsen Nusnus
> >
> >
>
> --
> Leveret af:
> http://www.kandu.dk/
> "Vejen til en hurtig løsning"

Præcis.........og tak!

m.v.h.



kim rasmussen (05-06-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 05-06-03 07:21

Hej ultimatos
her er en god opskrift :


1 kg oksekød (spidsbryst eller andet ikke magert kød)
okseben
ca. 1/2-1 kg kartofler
3 l vand
3 løg
1 ½ spsk paprika (stærk!)
1 stor dåse tomatpuré
1 ds. hakkede flåede tomater ( Juice sies fra )
1 spsk salt
ca. 4 gulerødder
2-3 spsk fedtstof (svinefedt)
1 tsk spidskommen
1-2 peberfrugter


Smelt i en stor gryde fedtstoffet , de finthakkede løg brunes heri.
Paprika og kødet i tern på ca 1x1 cm tilsættes og brunes godt.
Salt, spidskommen , tomatpuré og tomater tilsættes sammen med vand og ben.
Retten skal nu småkoge under låg, til kødet er næsten mørt — det tager 2 à
3 timer;
men det kan ikke få for længe — så tilsættes kartofler og gulerødder
ligeledes i 1 cm tern, og suppen koger til disse er møre.
Lige inden servering tilsættes fintskåret peberfrugt som pynt.
Server suppen, gerne med franskbrød til.



Udover vand passer en kraftig rødvin hertil.

Det kan være svært at få rigtig stærk paprika herhjemme (måske i
indvandrerbutikkerne )
men man må ikke bruge chili eller lignende for at gøre retten stærkere!,
så hellere lidt ekstra af den almindlige paprika.
I øvrigt så virker spidskommen ved at fremhæve det stærke; men det kan
ikke anbefales at øge mængden af dette krydderi.



--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet



Michael Olsen (05-06-2003)
Kommentar
Fra : Michael Olsen


Dato : 05-06-03 19:22


"Ultimatos" <"(perrikke@privat.dk)"> skrev i en meddelelse
news:3ede62c1$0$83042$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Desværre kan jeg ikke finde nogen opskrift på denne ægte gullash, men
finder
> som ofte den noget fordanskede udgave (kødstykker i brun sovs med
> kartoffelmos).
>
Hvis du søger på pörkölt, som er rettens ungarske navn, er du måske mere
heldig. Gullash i Ungarn er mere en slags suppe.

Og husk at pörkölt serveres med nudler af den type, som på tysk hedder
knockerln. Du laver en nudeldej, som presses gennem de store huller på et
rivejern ned i kogende vand.

mvh Michael Olsen



Sebastian Adorján Dy~ (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 07-06-03 22:46

Hej Michael

Michael Olsen <Michael.Olsen@bt.dk> wrote:

> Hvis du søger på pörkölt, som er rettens ungarske navn, er du måske mere
> heldig. Gullash i Ungarn er mere en slags suppe.

Jamen, det lignede da også, at det var suppen - Gulyás Leves - han ville
ha', eller er det bare mig, der er halv ungarer, der tænkte sådan?
>
> Og husk at pörkölt serveres med nudler af den type, som på tysk hedder
> knockerln. Du laver en nudeldej, som presses gennem de store huller på et
> rivejern ned i kogende vand.
>
Og det smager dejligt

/Sebastian

> mvh Michael Olsen


--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste