"Anne Lise Kirk Jensen" <alkj_gmafood@mail.tele.dk> writes:
> jeg skal holde fødselsdag for min datter (8 år) på torsdag, og een fra
> klasse er allergisk overfor nødder og æg.
>
> Hvad skal jeg dog bage til ham? (eller dem alle)
Hvad med kanelsnegle? Hvis der bare skal et enkelt æg i din opskrift,
så erstat det med en deciliter vand og en spiseskefuld eddike.
Eller små boller dekoreret med glasur.
Eller gammeldags æblekage.
Eller, det bedste af det bedste til en fødselsdag: En brunsviger.
Opskrift på brunsviger:
Dej:
½ l mælk
½ pund margarine
50 g gær
700 g mel
salt
Snask:
½ pund margarine
1 pund mørk farin
kanel
Dejen laves som en almindelig gærdej, hæver til dobbelt størrelse.
Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde. Dejen fordeles i en stor
bradepande og der prikkes fordybninger i den med knoerne. Snasket
fordeles på dejen. Bages ca. 20 minutter ved 200°C.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.triane.dk, billig overnatning i Nordjylland
http://www.bierstedjuletraeshandel.dk, æresporte og gran
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder