"Homer" <psv@isaid.nospam.e-box.dk> skrev i en meddelelse
news:3ed73858$0$97270$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg er glad for selv at lave mine pommes frites i ovn. Resultaterne er
> lidt blandede, bl.a. fordi min ovn er gammel og dårlig, uden
> varmluftsfunktion etc. Resultatet er, at de godt kan blive lidt bløde,
> selv om jeg tørrer kartoffelstængerne i et viskestykke forinden.
>
> Det nemme(?) spørgsmål hertil er: hvilke kartoffeltyper er de bedste til
> at opnå sprødhed? Jeg bruger normalt bagekartofler, da de jo giver de
> længste fritter, men er der andre de rkan anbefales? Jeg vil gerne undgå
> at skulle lave dem i (friture)gryde eller på pande.
>
> Det svære spørgsmål relaterer sig til udskæringen. Jeg er lidt træt af
> tidsmængden der går til at skære dem ud. Jeg mener at have set et
> køkkenredskab, der nærmest er en rist, blot med skarpe "tremmer" (giver
> jeg mening overhovedet??). Man kan også sammenligne det med en
> forstærket æggedeler, som simpelthen kan presses ned over kartoflen. Jeg
> tror det jeg har set var til julienne-udskæring, men mon ikke det kan
> fås til andre størrelser/faconer også (den må jo godt lave snit på ca.
> 6*6 mmm) - nogen der tilfældigt er faldet over et sådant redskab? Det
> lyder lidt TV-shop-agtigt, men *det* er mit liv trods alt for kort til
> ...
>
> --
Jeg skærer mine pommes frites ud på 3 måder
1. med en kniv - hvis det kun er til 2 personer
2. med et pommes-frites jern -købt hos isenkræmmeren ( det hedder Fritex og
fabrikanten Metaltex,kostede kr. 139) hvis jeg skal bruge mere end 2
portioner og min mand er hjemme.For jernet kræver utrolig mange kræfter,men
det fungerer godt. Og
3 Med min food-processor -Der findes til min ( Braun) en pommes-frites
kniv,som hvis den ikke følger med maskinen kan købes som ekstratilbehør.
Med hensyn til sprøde pommes-frites, så er det min erfaring, at man ikke kan
lave dem sprøde uden olie. Bagekartofler er fine.
Jeg laver ovn -pommes-frites på denne måde.
Varmer ovnen op med bradepanden med 2 spsk olie i op til 225 grader.
Jeg skærer mine kartofler ud,tørrer dem godt i et viskestykke (skyller dem
ikke).Tager bradepanden ud af ovnen og sætter den på en varm
kogeplade,hælder kartoflerne i og vender dem rundt ,så de alle får olie.
Krydrer dem evt. med hvidløg og rosmarin og sætter panden tilbage i ovnen i
ca. ½ time. Salter til sidst.
Det er en fremgangsmåde jeg så Delia Smith demonstrede på TV-Hun brugte bare
kartoffeltern på 1½x1½ cm. Men det virker fint.
Ved mindre portioner bruger jeg et støbejernsfad i stedet for bradepanden.
mvh Jette
> Med venlig hilsen
> Homer.
> - "Mr Gumble, this is a Girls' Scouts meeting!"
> - "Is it?! Or is it that you girls can't admit you have a problem?!"
>
>