Her er min metode:
Spræt fisken op fra gat til hovedet, fjern indvolde. Skær halen af 5-6 cm,
skær hovedet af. Læg hornfisken fladt på "maven" med ryggen op og siderne
ud, skær det tyndeste af hver af siderne ca. 1 cm. Læg kniven fra dig. Hold
fisken med venstre hånd, eller rettere sagt pres den ned mod bordet. Tag
højre hånds tommel og pegefinger og pres dem ind under kødet ned mod benene
og mas dine fingre hele vejen ned langs rygsøjlen. På denne måde "skræller"
du kødet fra benene i én lang pæn filét. De første gange bliver det noget
værre mos, men efter et par stykker så køre det bare og de er totalt benfri.
Eneste problem er ens fingre, efter 30 hornfisk så er de totalt smadret,
mine er ihvert fald, men ok jeg er også kontormand =
Tilberedning: salt og peber, rul filén med persille(skindsiden ud), rul et
stykke bacon om, bind madsnor om, eller brug en kødnål/tandstik. Steg dem på
panden, de skal have ret lang tid, mindst 20 min. tror jeg jeg giver mine,
server med nye danske kartofler, det smager bare så godt.
Den med Bacon er ny for mig, et tip jeg fik, faktisk første gang jeg har
prøvet det, men det er helt vildt så godt det smager, det skal simpelthen
bare prøves. Jeg tror ikke jeg kommer til at lave hornfisk uden bacon mere.
Hilsen
Henning
"Anders Boutrup" <boutrup@oncable.dk> skrev i en meddelelse
news:3eccf1b4$0$32438$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Nu har jeg så været så heldig at fange et par hornfisk, som gerne skulle
på
> middagsbordet, der er bare et lille problem.
>
> Hvordan udbener en hornfisk? De gange vi har spist dem "hele" har der
været
> så mange ben i, at det har ødelagt fornøjelsen.
>
> Mvh.
>
>