|
| Råbukke Fra : MrCyrax |
Dato : 19-05-03 17:49 |
|
Hej mangler lidt info omkring råbukke, jagttider og tilberedninger....
Ha D BRUNT : MR CYRAX
| |
Nette (19-05-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 19-05-03 20:28 |
|
"MrCyrax" skrev i en meddelelse
news:14a57a5d.0305190849.400d31b4@posting.google.com...
> Hej mangler lidt info omkring råbukke, jagttider og tilberedninger....
Hmm, dig igen.....
Hvad med at du lavede dine opgaver selv? Tag ud og snak med en jæger eller
to og kontakt evt. en kok ang. tilberedningen. Din læreplads har fvel et
par kontakter?) På den måde, er du også sikker på at det du får at vide er
110% rigtigt, og ikke "bare" husgeråd.
Nette
| |
Buhl (22-05-2003)
| Kommentar Fra : Buhl |
Dato : 22-05-03 13:19 |
|
Hej MR
Du skriver at du gerne vil vide lidt om råkukke, hvad tænker du præcist på -
udbredelse, levevis, jagtudbytte ?
Mht. jagttider, så må råbukken skydes om sommeren fra 16/5 til 15/7, og igen
om efteråret fra d 1/10 til 31/12 - rå og lam må skydes fra 1/10 til 31/12.
Grunden til at råbukken må skydes om sommeren er for at begrænse antallet af
dyr, rådyret antal er steget kraftigt gennem sidste århundrede, da det har
tilpasset sig faunaændringen godt.
Et voksent rådyr vejer ca. 15-25 kg, og der skydes ca. 50000 rådyr om året i
DK.
Mht. retter og tilberedelse, så kig evt. på netnatur.dk, de har et afsnit om
tilberedning af vildt. Stegt dyrekølle er altid populær, og røget rådyrkølle
er en virkelig delikatesse !
mvh.
Hans Houmøller
"MrCyrax" <mrcyrax@esenet.dk> wrote in message
news:14a57a5d.0305190849.400d31b4@posting.google.com...
> Hej mangler lidt info omkring råbukke, jagttider og tilberedninger....
>
> Ha D BRUNT : MR CYRAX
| |
|
|