"René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev i en meddelelse...
>
> Nu kunne jeg godt selv tænke mig og prøve kræfter med et sådanne brød.
> Ligger en venlig sjæl inde med en opskrift på et sådanne brød ?
Græskarbrød:
(1 aflangt eller rundt brød)
250-300 g renset græskarkød
3½ tsk groft salt
30 g gær
4 dl lunt vand (37°)
2 tsk rørsukker eller honning
75 g grønne græskarkerner
½ kg grahamsmel
1. Riv græskarkødet groft, bland det i en skål med 2 tsk salt, og lad det
trække i 15 minutter. Derefter presses kødet fri for væde, fx i et tyndt,
skoldet viskestykke, som vrides.
2. Rør gæren glat med 2 dl af vandet. Tilsæt rørsukker samt et par spsk
af det afvejede grahamsmel, og stil blandingen lunt i 15 minutter, så der
kommer godt gang i gæren. Tilsæt græskarkød, fint hakkede kerner, de
resterende 2 dl vand, resten af melet og 1½ tsk salt.
3. Dejen skal ikke æltes, kun røres sammen. Hæld den i en smurt form
(1,25 - 1,50 liter) og pres den sammen med bagsiden af en ske. Lad
brødet hæve lunt i 1 - 1½ time, til dejen når formens kant. Bag det ved
200° i 65-75 minutter.
"Alt om Mad" nr. 3, 1995
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Last Updated: May 16, 2003.
Skulle du få lyst til at se hvad dødsdømte amerikanere
bestiller som sidste måltid, så fører staten Texas
nøje protokol over dette.
Se..
www.tdcj.state.tx.us/stat/finalmeals.htm