|
| Kogt torsk Fra : Thomas Hjort |
Dato : 16-05-03 09:19 |
|
Hej.
Jeg har fanget mig en torsk på 3.2 kilo. Og jeg vil gerne lave kogt torsk
med sennepssovs. Jeg har; torsk, fiskesennepspulver, nye sydfranske
kartofler, og en masse koldt øl. Hvordan gør jeg?
Mvh Thomas
| |
hellesally (16-05-2003)
| Kommentar Fra : hellesally |
Dato : 16-05-03 11:42 |
|
Hej Thomas Hjort
Torsken bringes i kog (ikke buldrekoge - blot simre) i vand og bobler
til kødet løsnes af sig selv fra benene. 50 g margarine smeltes i en
gryde. 1-2 spsk. mel røres i og mælk tilsættes. Koges op og sennep
puttes i. Kartoflerne koges til de er møre. Det eneste der er lidt
vigtigt er at du husker at rense fisken inden den koges. Måske er det
også en god ide at skære hovedet af - altså af fisken.
God appetit
>>
>
>
>
>
>
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Thomas Hjort (16-05-2003)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 16-05-03 12:08 |
|
"hellesally" <hellesally.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:3ec4c106$0$48911$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Thomas Hjort
>
> Torsken bringes i kog (ikke buldrekoge - blot simre) i vand og bobler
> til kødet løsnes af sig selv fra benene. 50 g margarine smeltes i en
> gryde. 1-2 spsk. mel røres i og mælk tilsættes. Koges op og sennep
> puttes i. Kartoflerne koges til de er møre. Det eneste der er lidt
> vigtigt er at du husker at rense fisken inden den koges. Måske er det
> også en god ide at skære hovedet af - altså af fisken.
>
> God appetit
Ok. Tak for det. Men jeg har nu hørt at man får den bedste fond af
fiskehovedet?
Mvh Thomas
| |
hellesally (16-05-2003)
| Kommentar Fra : hellesally |
Dato : 16-05-03 13:09 |
|
Hej Thomas,
Det er korrekt, men det er nok fordi jeg er lidt hysterisk med at spise
hoveder !! Glemte at huske dig på, at du ikke må glemme at servere de
kolde øl.
God fornøjelse og god bededagsferie.>
>
> Mvh Hellesally
>
>
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Jan Bøgh (16-05-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 16-05-03 17:03 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:ba26t5$1j1r$1@news.cybercity.dk...
> Jeg har fanget mig en torsk på 3.2 kilo. Og jeg vil gerne lave kogt torsk
> med sennepssovs. Jeg har; torsk, fiskesennepspulver, nye sydfranske
> kartofler, og en masse koldt øl. Hvordan gør jeg?
Min mor ville sige at sommertorsk ikke er særligt gode at koge, men sådan er
der jo så meget.
Når jeg skal koge torsk, foregår det som følger.
Torsken koges i en lage bestående af 1/2 dl eddike og ca 25 g salt pr. liter
vand. Der skal være så meget vand, at du kan dække torsken. I den kolde lage
kommes et laurbærblad og en 10-20 sennepskorn. Torsken kommes i det kogende
vand og den bringes op på kogepunktet. Her skal den simre i ca. 25 min og
derefter trække 10-15 min i vandet.
Hertil kan du så servere en sennepssovs og evt klaret smeltet smør. Som
tilbehør ses ofte ristede bacontern, hakket hårdkogt æg og hakkede rødbeder.
Ja, og så selvfølgeligt kartofler.
velbekomme.
| |
Gitte Sørensen (16-05-2003)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 16-05-03 18:35 |
|
Fri, 16 May 2003 18:03:27 +0200, skrev "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net>
:
>Hertil kan du så servere en sennepssovs og evt klaret smeltet smør. Som
>tilbehør ses ofte ristede bacontern, hakket hårdkogt æg og hakkede rødbeder.
Vi får også altid høvlet peberrod til, når vi får kogt torsk "med hele
svineriet".
--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri: http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk
| |
|
|