On Fri, 25 Apr 2003 12:34:00 +0200, "Sabina Hertzum"
<sabina@SPAMmandezonen.dk> wrote:
> er der nogen der ligger inde med en god opskrift på speltbrød/boller?
Hej Sabina!
Jeg er begyndt at bage "brusebadsboller"
efter en opskrift fra
nettet på langtidshævede boller.
Jeg laver en dej af :
10 g gær
1 liter koldt vand
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
8 dl. spelt og
lige så meget eller mere alm. mel.
Det er skal være en ret blød dej, der står i en skål med plastik over
i køleskabet til næste morgen, hvor jeg med en ske tager dej til store
boller (de er for våde at forme med hænderne).
De trykkes lidt med en våd hånd og sættes i en kold ovn ved 225 gr. i
25-30 minutter.
Dejen kan stå i flere døgn i køleskabet til brug hver morgen, hvor vi
får friskbagte boller.
De er bedst nybagte, så jeg bager kun lige dem, vi skal bruge.
Når de er færdigbagt passer der lige med afkøling, mens kaffen bliver
klar.
Kærlig hilsen
Gerda