|
| til JS: Opskrift på basmati ris Fra : Hans Chr. Vang |
Dato : 20-04-03 21:01 |
|
Hejsa, det her er til JS, men i andre kan også drage nytte af den.
500ml basmati ris
1 liter vand
3 stk stjerneanis
3 stk hele kardemomme-"poder" - knæk dem først, ved at trykke dem til de
siger knæk.
1 stk 5-cm kanelstang
2 teske spidskommen, hel
1 løg
skræl og skær løget halvt over, og så i skiver. steg dem i olien i en gryde,
til de er gyldne, de skal helst være lidt sprøde. fjern halvdelen.
tilsæt spidskommen, stjerneanis, kardemomme, kanelstang, og lad det stege et
minut eller to.
tilsæt skyllede basmati ris.. skyld dem blot en enkelt gang i koldt vand, og
tilsæt til blandingen i gryden.
lad dem stege med i et minut.
tilsæt vandet, og bring det i kog. når det er i kog skal det ned på lav
varme, på med et låg, og så er det færdigt 10 minutter efter, cirka. hold
øje med det, og lad være med at glemme det (som jeg tit gør - øv, gryder med
sorte bunde er ufede, hehe).
er risen ikke HELT kogt, lad da låget være på i en 5 minutter.. dampen tager
sig af det, og du undgår brændte ris.
servér med en indisk curry eller lignende.. de her ris smager topfedt.
INGEFÆR\ÆG RIS
dagen efter kan du evt. skære en klump ingefær, størrelse efter ønske, i
tynde skiver\tern, og stege på en pande med hakkede løg, og halverede
mandler. varm en pande op med en klat olie på, og smid et æg eller to på,
rør rundt i dem, og lad dem sætte sig.. dette er hemmeligheden ved ægge-ris.
når æggen er sat, tilføj da de øvrige ingrediernser, og til sidst risen.
HC
| |
JS (21-04-2003)
| Kommentar Fra : JS |
Dato : 21-04-03 00:06 |
|
"Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> skrev i en meddelelse
news:3ea2fd7c$0$42591$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa, det her er til JS, men i andre kan også drage nytte af den.
>
> 500ml basmati ris
> 1 liter vand
> 3 stk stjerneanis
> 3 stk hele kardemomme-"poder" - knæk dem først, ved at trykke dem til de
> siger knæk.
> 1 stk 5-cm kanelstang
> 2 teske spidskommen, hel
> 1 løg
>
>
> skræl og skær løget halvt over, og så i skiver. steg dem i olien i en
gryde,
> til de er gyldne, de skal helst være lidt sprøde. fjern halvdelen.
>
> tilsæt spidskommen, stjerneanis, kardemomme, kanelstang, og lad det stege
et
> minut eller to.
> tilsæt skyllede basmati ris.. skyld dem blot en enkelt gang i koldt vand,
og
> tilsæt til blandingen i gryden.
> lad dem stege med i et minut.
>
> tilsæt vandet, og bring det i kog. når det er i kog skal det ned på lav
> varme, på med et låg, og så er det færdigt 10 minutter efter, cirka. hold
> øje med det, og lad være med at glemme det (som jeg tit gør - øv, gryder
med
> sorte bunde er ufede, hehe).
>
> er risen ikke HELT kogt, lad da låget være på i en 5 minutter.. dampen
tager
> sig af det, og du undgår brændte ris.
>
> servér med en indisk curry eller lignende.. de her ris smager topfedt.
>
> INGEFÆR\ÆG RIS
> dagen efter kan du evt. skære en klump ingefær, størrelse efter ønske, i
> tynde skiver\tern, og stege på en pande med hakkede løg, og halverede
> mandler. varm en pande op med en klat olie på, og smid et æg eller to på,
> rør rundt i dem, og lad dem sætte sig.. dette er hemmeligheden ved
ægge-ris.
> når æggen er sat, tilføj da de øvrige ingrediernser, og til sidst risen.
>
Takker, det ser spændende ud.
Fik i øvrigt prøvet i dag at koge i følge opskriften på posen, dvs koges med
rigeligt vand i 8 min, vandet hældes fra, og de står så under låg i
yderligere 8 min.
Fint resultat, de var næsten så løse som almindelige ris.
Egentligt er den metode jo også lidt nemmere, man skal blot holde øje med
tiden, der er ingen fare for at det brænder fast da der jo er rigeligt med
vand.
mvh/JS
| |
Hans Chr. Vang (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Hans Chr. Vang |
Dato : 21-04-03 01:09 |
|
Prøv min opskrift, JS.. de smager meget, meget bedre end almindelige ris
bare kogt i vand..
HC
| |
HHIST (21-04-2003)
| Kommentar Fra : HHIST |
Dato : 21-04-03 09:53 |
|
Hej
Har engang lært at ris koges i 12 minutter og venter i 12 minuter, men vis 8
er nok vil jeg da spare på strømmen.
mvh Finn
"JS" <mr_nobody@nowhere.com> wrote in message
news:3ea327d4$0$145$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> skrev i en meddelelse
> news:3ea2fd7c$0$42591$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Hejsa, det her er til JS, men i andre kan også drage nytte af den.
> >
> > 500ml basmati ris
> > 1 liter vand
> > 3 stk stjerneanis
> > 3 stk hele kardemomme-"poder" - knæk dem først, ved at trykke dem til de
> > siger knæk.
> > 1 stk 5-cm kanelstang
> > 2 teske spidskommen, hel
> > 1 løg
> >
> >
> > skræl og skær løget halvt over, og så i skiver. steg dem i olien i en
> gryde,
> > til de er gyldne, de skal helst være lidt sprøde. fjern halvdelen.
> >
> > tilsæt spidskommen, stjerneanis, kardemomme, kanelstang, og lad det
stege
> et
> > minut eller to.
> > tilsæt skyllede basmati ris.. skyld dem blot en enkelt gang i koldt
vand,
> og
> > tilsæt til blandingen i gryden.
> > lad dem stege med i et minut.
> >
> > tilsæt vandet, og bring det i kog. når det er i kog skal det ned på lav
> > varme, på med et låg, og så er det færdigt 10 minutter efter, cirka.
hold
> > øje med det, og lad være med at glemme det (som jeg tit gør - øv, gryder
> med
> > sorte bunde er ufede, hehe).
> >
> > er risen ikke HELT kogt, lad da låget være på i en 5 minutter.. dampen
> tager
> > sig af det, og du undgår brændte ris.
> >
> > servér med en indisk curry eller lignende.. de her ris smager topfedt.
> >
> > INGEFÆR\ÆG RIS
> > dagen efter kan du evt. skære en klump ingefær, størrelse efter ønske, i
> > tynde skiver\tern, og stege på en pande med hakkede løg, og halverede
> > mandler. varm en pande op med en klat olie på, og smid et æg eller to
på,
> > rør rundt i dem, og lad dem sætte sig.. dette er hemmeligheden ved
> ægge-ris.
> > når æggen er sat, tilføj da de øvrige ingrediernser, og til sidst risen.
> >
>
> Takker, det ser spændende ud.
>
>
> Fik i øvrigt prøvet i dag at koge i følge opskriften på posen, dvs koges
med
> rigeligt vand i 8 min, vandet hældes fra, og de står så under låg i
> yderligere 8 min.
> Fint resultat, de var næsten så løse som almindelige ris.
> Egentligt er den metode jo også lidt nemmere, man skal blot holde øje med
> tiden, der er ingen fare for at det brænder fast da der jo er rigeligt med
> vand.
>
>
>
> mvh/JS
>
>
>
>
>
| |
Jørgen Hess (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 21-04-03 10:12 |
|
"HHIST" <husoghave@mail.men-ingen-spam.dk> skrev i en meddelelse
news:3ea3b16e$0$52111$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
> Har engang lært at ris koges i 12 minutter og venter i 12 minuter,
men vis 8
> er nok vil jeg da spare på strømmen.
> mvh Finn
Det er almindelige hvide ris eller betaris, basmati ris bliver færdige
noget hurtigere.
mvh
Jørgen
| |
Ukendt (29-04-2003)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 29-04-03 21:57 |
|
Hvad er egentlig forskellen på Jasmin- og Basmati-ris.
Jeg tilbereder de 2 slags på samme måde.
Der er måske forskel, hvis det skal være helt rigtigt ?
Mvh
Gerda
| |
Padmé Amidala (29-04-2003)
| Kommentar Fra : Padmé Amidala |
Dato : 29-04-03 22:58 |
|
<gerda (gerda)> wrote in message news:3eaee672.52167191@news.sonofon.dk...
> Hvad er egentlig forskellen på Jasmin- og Basmati-ris.
> Jeg tilbereder de 2 slags på samme måde.
> Der er måske forskel, hvis det skal være helt rigtigt ?
Tror kun det er smagen der er anderledes...
VH
Padmé Amidala
| |
|
|