/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bagles? Dyveke?
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 13-04-03 20:31

Hejsa

Dyveke, er det det du hedder? Du sagde i en tidligere post at du bagte
bagels med vandhævning..

Har du en opskrift?

HC



 
 
D. R. Sijm (14-04-2003)
Kommentar
Fra : D. R. Sijm


Dato : 14-04-03 08:50


Jeps,
Opskriften kommer her:

3 dl mælk
25 gr gær
2 spsk olie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
9 dl hvedemel ca 550 gr

Gæren udrøres i den lune mælk
Olie,salt,sukker og æg tilsættes.
Mel røres i lidt efter lidt.
Ælt dejen grundigt til den er smidig
hæves ca 45 min
Deles i 12 sykker der trilles til 2 cm tykke pølser.
Enderne pensles med vand og de formes til en ring.

Efterhæver ca 15 min.

I en gryde med 2-3 l kogende vand koges ringene et par stykker af gangen ca
2 minutter, tages op med en hulske, sættes på bagepapir, pensles med æg og
bages 20-25 min ved 200 gr midt i ovnen.

"Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> wrote in message
news:3e99bae4$0$42562$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Dyveke, er det det du hedder? Du sagde i en tidligere post at du bagte
> bagels med vandhævning..
>
> Har du en opskrift?
>
> HC
>
>



Hans Chr. Vang (14-04-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 14-04-03 13:34

=) =) =)

HC


"D. R. Sijm" <dyveke@sandvej.dk> wrote in message
news:b7dp1s$req$1@sunsite.dk...
>
> Jeps,
> Opskriften kommer her:
>
> 3 dl mælk
> 25 gr gær
> 2 spsk olie
> 1 spsk sukker
> 1 tsk salt
> 1 æg
> 9 dl hvedemel ca 550 gr
>
> Gæren udrøres i den lune mælk
> Olie,salt,sukker og æg tilsættes.
> Mel røres i lidt efter lidt.
> Ælt dejen grundigt til den er smidig
> hæves ca 45 min
> Deles i 12 sykker der trilles til 2 cm tykke pølser.
> Enderne pensles med vand og de formes til en ring.
>
> Efterhæver ca 15 min.
>
> I en gryde med 2-3 l kogende vand koges ringene et par stykker af gangen
ca
> 2 minutter, tages op med en hulske, sættes på bagepapir, pensles med æg og
> bages 20-25 min ved 200 gr midt i ovnen.
>
> "Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> wrote in message
> news:3e99bae4$0$42562$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Hejsa
> >
> > Dyveke, er det det du hedder? Du sagde i en tidligere post at du bagte
> > bagels med vandhævning..
> >
> > Har du en opskrift?
> >
> > HC
> >
> >
>
>



Martin Hammer (14-04-2003)
Kommentar
Fra : Martin Hammer


Dato : 14-04-03 18:07

Opskriften ser fin ud, men jeg kan varmt anbefale at udskifte sukkeret
med maltekstrakt som kan købes i helsebutikker. Den sukkerholdige masse
hjælper på hævningen og giver ikke kun en god smag, men også en meget
flottere overflade på bagels end sukkeret gør.
Til den omtalte portion skal der ca. 2 spsk maltekstrakt i dejen og 3
spsk. i vandet man "vandhæver" sine bagels i.

Held og lykke
\Martin

--
Martin Hammer
Aalborg
mahj0232@but.auc.dk


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste