/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
"Galop Kringle"
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 13-04-03 14:53

Heysa

Da jeg var lille lavede min mor nogle gange en kage, som min far kaldte for
Galop Kringle.. Jeg VED ikke om den hedder det, eller om det var noget han
kaldte den fordi vi som regel fik den når vi kom hjem fra galop banen..

Det var en kage, med sukker på og jeg mener også der var nødder eller
lignende drys ovenpå..

Den smagte uhmm....

Der er ikke nogen her, der ved om der findes en kage der hedder galop
kringle, vel?

HC



 
 
Tina (13-04-2003)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 13-04-03 15:29


"Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> skrev i en meddelelse
news:3e996bf5$0$42637$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Heysa
>
> Da jeg var lille lavede min mor nogle gange en kage, som min far kaldte
for
> Galop Kringle.. Jeg VED ikke om den hedder det, eller om det var noget han
> kaldte den fordi vi som regel fik den når vi kom hjem fra galop banen..
>
> Det var en kage, med sukker på og jeg mener også der var nødder eller
> lignende drys ovenpå..
>
> Den smagte uhmm....
>
> Der er ikke nogen her, der ved om der findes en kage der hedder galop
> kringle, vel?

Det kan jeg bekræfte.

Min mormor bagte også altid galopkringle. Ved ikke, hvad der blev af
opskriften (henved 20 år siden hun blev puttet i graven), men jeg mener, at
den var fra nogle samlekort med opskrifter på. Muligvis dem fra Hjemmet
(engang i halvfjerdserne.)

Den smagte mums, var let at lave, og var drysset med sukker og nøddeflager.

Tina



Jette Mogensen (13-04-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 13-04-03 15:53


"Tina" <misstinadk@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e99744b$0$42643$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e996bf5$0$42637$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Heysa
> >
> > Da jeg var lille lavede min mor nogle gange en kage, som min far kaldte
> for
> > Galop Kringle.. Jeg VED ikke om den hedder det, eller om det var noget
han
> > kaldte den fordi vi som regel fik den når vi kom hjem fra galop banen..
> >
> > Det var en kage, med sukker på og jeg mener også der var nødder eller
> > lignende drys ovenpå..
> >
> > Den smagte uhmm....
> >
> > Der er ikke nogen her, der ved om der findes en kage der hedder galop
> > kringle, vel?
>
> Det kan jeg bekræfte.
>
> Min mormor bagte også altid galopkringle. Ved ikke, hvad der blev af
> opskriften (henved 20 år siden hun blev puttet i graven), men jeg mener,
at
> den var fra nogle samlekort med opskrifter på. Muligvis dem fra Hjemmet
> (engang i halvfjerdserne.)
>
> Den smagte mums, var let at lave, og var drysset med sukker og
nøddeflager.
>
> Tina
>
>
Galopkringle:

400 g mel
2 tsk bagepulver
125 g smør
125 g sukker
50 g rosiner ( kan udelades hvis man ikke kan lide dem)
2 æg
1½ dl mælk

til pensling:
sammenpisket æg

til pynt:
tesukker
10 mandler

Bland mel og bagepulver og smuldr fedtstoffet heri.

Tilsæt sukker og rosiner og saml dejen med æggene og mælken.Brug en
ske,dejen er ret lind.

Læg dejen på en smurt bageplade med en ske,så den danner en kringle.Stiv
dejen af med papirskraver,alufolie eller runde forme,så den holder faconen
som kringle, når den bages.

Skold og smut mandlerne.Hak dem groft.

Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med tesukker og de hakkede
mandler.

Bag kringlen ved 200 grader i 30 min. Lad den køle af på en bagerist.

Fryseegnet.

Navnet hentyder til at den er meget hurtig at lave i forhold til en kringle
med gær. Til gengæld holder den sig ikke lækker så længe. Den skal spises
samme dag den er bagt.

mvh Jette.

P.S. dejen kan også bages som Galopboller ( 24 stk) bagetid 12 min. Dejen
kan også tilsættes reven citronskal.



Hans Chr. Vang (13-04-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 13-04-03 20:30

Jaaaaaah!!! Nu skal der nastolgiseres her hos mig og min far!!!

Tusind tak!

Kan man evt. tilføje gær, for at få den til at holde sig??

HC


"Jette Mogensen" <jette.mogensen@os.dk> wrote in message
news:3e997974$0$32014$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "Tina" <misstinadk@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3e99744b$0$42643$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> >
> > "Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3e996bf5$0$42637$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > > Heysa
> > >
> > > Da jeg var lille lavede min mor nogle gange en kage, som min far
kaldte
> > for
> > > Galop Kringle.. Jeg VED ikke om den hedder det, eller om det var noget
> han
> > > kaldte den fordi vi som regel fik den når vi kom hjem fra galop
banen..
> > >
> > > Det var en kage, med sukker på og jeg mener også der var nødder eller
> > > lignende drys ovenpå..
> > >
> > > Den smagte uhmm....
> > >
> > > Der er ikke nogen her, der ved om der findes en kage der hedder galop
> > > kringle, vel?
> >
> > Det kan jeg bekræfte.
> >
> > Min mormor bagte også altid galopkringle. Ved ikke, hvad der blev af
> > opskriften (henved 20 år siden hun blev puttet i graven), men jeg mener,
> at
> > den var fra nogle samlekort med opskrifter på. Muligvis dem fra Hjemmet
> > (engang i halvfjerdserne.)
> >
> > Den smagte mums, var let at lave, og var drysset med sukker og
> nøddeflager.
> >
> > Tina
> >
> >
> Galopkringle:
>
> 400 g mel
> 2 tsk bagepulver
> 125 g smør
> 125 g sukker
> 50 g rosiner ( kan udelades hvis man ikke kan lide dem)
> 2 æg
> 1½ dl mælk
>
> til pensling:
> sammenpisket æg
>
> til pynt:
> tesukker
> 10 mandler
>
> Bland mel og bagepulver og smuldr fedtstoffet heri.
>
> Tilsæt sukker og rosiner og saml dejen med æggene og mælken.Brug en
> ske,dejen er ret lind.
>
> Læg dejen på en smurt bageplade med en ske,så den danner en kringle.Stiv
> dejen af med papirskraver,alufolie eller runde forme,så den holder faconen
> som kringle, når den bages.
>
> Skold og smut mandlerne.Hak dem groft.
>
> Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med tesukker og de hakkede
> mandler.
>
> Bag kringlen ved 200 grader i 30 min. Lad den køle af på en bagerist.
>
> Fryseegnet.
>
> Navnet hentyder til at den er meget hurtig at lave i forhold til en
kringle
> med gær. Til gengæld holder den sig ikke lækker så længe. Den skal spises
> samme dag den er bagt.
>
> mvh Jette.
>
> P.S. dejen kan også bages som Galopboller ( 24 stk) bagetid 12 min. Dejen
> kan også tilsættes reven citronskal.
>
>



Lisbeth Jacobsen (13-04-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 13-04-03 21:14

"Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> skrev i en meddelelse
news:3e99baa2$0$42565

> Tusind tak!

Det samme ville mange tænke, hvis du skar det overflødige væk fra dine mails
*S*

http://www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html kan du lære et par
nyttigt tricks om at svare på indlæg på usenet. Blandt andet læse, hvordan
man med fordel kan klippe og citere og hvorfor det er godt at svare UNDER
(ikke over) det, man reagerer på.

Mvh. Lisbeth





Jette Mogensen (14-04-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 14-04-03 06:06


"Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> skrev i en meddelelse
news:3e99baa2$0$42565$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jaaaaaah!!! Nu skal der nastolgiseres her hos mig og min far!!!
>
> Tusind tak!
>
> Kan man evt. tilføje gær, for at få den til at holde sig??
>
> HC
>
>
Nej, du kan ikke bare tilføje gær. For det første vil en gærkringle kræve en
helt anden tilberedningsmåde. Både æltning ,forhævning og efterhævning.Du
vil også få en anden smag.
Det du kan gøre er at bage hele kringlen eller alle bollerne og fryse det
ned,du ikke spiser.
Du kan så senere tø det op i mikroovn eller tø op på køkkenbordet og lun det
i en ovn eller på en brødrister.

mvh Jette



Martin Andersen (14-04-2003)
Kommentar
Fra : Martin Andersen


Dato : 14-04-03 19:03

> Det var en kage, med sukker på og jeg mener også der var nødder eller
> lignende drys ovenpå..
>
> Den smagte uhmm....

og allerbedst når den er lun



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste