/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
meljævning
Fra : Michael


Dato : 22-03-01 17:38

Et lille spørgsmål fra en ungkarl

Hvordan laver jeg en meljævning? det er noget med mel og vand og det er vist
det eneste jeg ved, sørgeligt men sand.

/md




 
 
Claus Lerbech Jensen (22-03-2001)
Kommentar
Fra : Claus Lerbech Jensen


Dato : 22-03-01 17:50


"Michael" <michael@danfamily.org> wrote in message
news:ZUpu6.110$Ov.25947@news010.worldonline.dk...
> Et lille spørgsmål fra en ungkarl
>
> Hvordan laver jeg en meljævning? det er noget med mel og vand og det er
vist
> det eneste jeg ved, sørgeligt men sand.
>
> /md
>
>
> Haisa....

Meljævning laves af mel og vand der rystes sammen.... og så hælder du det
gennem en sigte ned i det du vil jævne



Klaus Alexander Seis~ (22-03-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 22-03-01 19:46

Claus Lerbech Jensen skrev:

> Meljævning laves af mel og vand der rystes sammen.... og så
> hælder du det gennem en sigte ned i det du vil jævne

Hvis man bruger en meljævner synes jeg ikke det er nødvendigt at hælde
jævningen gennem en sigte - det gør jeg i hvert fald aldrig.

I øvrigt foretrækker jeg at jævne med majsstivelse (fx Maizena) i
stedet for med meljævning, men fremgangsmåden er den samme.

Til kinesisk-inspirerede retter vill ejg bruge kartoffelmel.


// Klaus

--
><>°

Bettina Madsen (22-03-2001)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 22-03-01 21:53


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> wrote in message
news:slrn9bki41.18v.klaus@zigzag.adsl.dk...
> Til kinesisk-inspirerede retter vill ejg bruge kartoffelmel.

Du kan ikke bruge kartoffelmel til retter du skal koge op, da kartoffelmel
ikke kan tåle kogning. Kartoffelmel skal bruge til frugtgrød der skal
jævnes, men ikke kommer helt op og koge.
Min erfaring er også at maizena er bedst til at jævne med, da det er lettere
at opløse og ikke får saucen til klumpe (som hvedemel)

Med venlig hilsen
Bettina



Klaus Alexander Seis~ (22-03-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 22-03-01 22:10

Bettina Madsen skrev:

>> Til kinesisk-inspirerede retter ville jeg bruge kartoffelmel.
>
> Du kan ikke bruge kartoffelmel til retter du skal koge op, da
> kartoffelmel ikke kan tåle kogning.

Det har du sikkert ret i, men det var en kineser der lærte mig tricket
med kartoffelmel, og man får de klareste, skinnende blanke sur-søde
sovse når man bruger kartoffelmel.


// Klaus

--
><>°

Neta & Peter (23-03-2001)
Kommentar
Fra : Neta & Peter


Dato : 23-03-01 09:02

"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:slrn9bkqhd.18v.klaus@zigzag.adsl.dk...
> Bettina Madsen skrev:
>
> >> Til kinesisk-inspirerede retter ville jeg bruge kartoffelmel.
> >
> > Du kan ikke bruge kartoffelmel til retter du skal koge op, da
> > kartoffelmel ikke kan tåle kogning.

Den bedste, kinesiske kogebog på dansk, Klassisk Kinesisk Kogebog af Yan-Kit
So, NNF 1984, foreskriver faktisk kartoffelmel til alle opskrifter.

MVH

Peter



René Hjorth (22-03-2001)
Kommentar
Fra : René Hjorth


Dato : 22-03-01 23:04

Thu, 22 Mar 2001 21:52:30 +0100 skrev "Bettina Madsen"
<bettina@cyberdude.dk>

Hej Bettina,

>Du kan ikke bruge kartoffelmel til retter du skal koge op, da kartoffelmel
>ikke kan tåle kogning.

Det kommer faktisk helt an på formålet - hvis noget jævnet med
kartoffelmel koges bliver stivelsen "lang", altså en mere klistert
konsistens, hvilken man ikke ønsker for frugtgrød.

men til den begrænset mængde der f.eks. skal bruges til en suppe,
foretrækker jeg Arrowroot eller alternativt kartoffelmel, nettop for
at få noget der er helt klart, og at den er blevet "lang", mræker man
ikke på suppen.

>Min erfaring er også at maizena er bedst til at jævne med, da det er lettere
>at opløse

Maizena er bestemt godt at jævne med og også noget jeg bruger meget,
problemet med maizena er blot at "holdbarheden" af jævnen ikke er alt
for lang, så noget der er jævnet med maizena vil miste noget af sin
stivhed med tiden.

>og ikke får saucen til klumpe (som hvedemel)

Jeg har alsrig problemer med at bruge hvedemel, når blot det er rystet
ud i kold væske først, eller opbagt, er det et perfekt jævningsmiddel
da det giver en ret perfekt blødhed, men ulempen er naturligvis
uklarhed og at 5-10 minutters kogning er bedst.

Mvh,
René
www.rene.hjorth.com

netman77 (23-03-2001)
Kommentar
Fra : netman77


Dato : 23-03-01 08:01

Brug en melryster, og husk at putte vædske i den først og derefter melet, så klumper det aldrig. Hvis du derimod gør det i omvendt rækkefølge, så er du nødt til at si jævningen

"Michael" skrev d. 22-03-01 17:38 dette indlæg :
> Et lille spørgsmål fra en ungkarl
>
> Hvordan laver jeg en meljævning? det er noget med mel og vand og det er vist
> det eneste jeg ved, sørgeligt men sand.
>
> /md
>
>
>


Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Tom Nielsen (24-03-2001)
Kommentar
Fra : Tom Nielsen


Dato : 24-03-01 10:52

eller en skål med lidt vand tilsæt lidt mel og pisk det rundt.



Jens (24-03-2001)
Kommentar
Fra : Jens


Dato : 24-03-01 15:11


"Michael" <michael@danfamily.org> skrev i en meddelelse
news:ZUpu6.110$Ov.25947@news010.worldonline.dk...
> Et lille spørgsmål fra en ungkarl
>
> Hvordan laver jeg en meljævning? det er noget med mel og vand og det er
vist
> det eneste jeg ved, sørgeligt men sand.
>
> /md
Det du nævner er alt der skal i en meljævning. Et tips fra en ungkarl til en
anden, hvis du bruger Maizena er det næsten umuligt at lave klumper i
sovsen.




Jens



Gainsbourg (07-05-2001)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 07-05-01 22:51

Maiezena har lavet et produkt der hedder "maiezena saucejævner lys eller
mørk", som bare kan drysses direkte i en sauce eller i en sammenkogt ret,
hvis den er for tynd. Dem får jeg brugt nogle stykker af....
/G



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408882
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste