/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kokosnødder
Fra : Lars Madsen


Dato : 09-04-03 17:57

Til wok-mad syntes jeg det smager godt med lidt kokosmælk i. Jeg plejer at
bruge de dåser man kan købe i Netto. Mit spørgsmål går på om det er det
samme som er i en rigtig kokosnød, og hvordan man evt. får sådan en sag op?

\Lars



 
 
Heidi (09-04-2003)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 09-04-03 18:19

Lars Madsen wrote:
> Til wok-mad syntes jeg det smager godt med lidt kokosmælk i. Jeg
> plejer at bruge de dåser man kan købe i Netto. Mit spørgsmål går på
> om det er det samme som er i en rigtig kokosnød, og hvordan man evt.
> får sådan en sag op?

I et eller andet kokkeprogram på BBC Prime har jeg set at
de slår hårdt rundt på siden af nødden med bagsiden af en
kokkekniv - altså den tykke side af æggen, eller hvad det
nu hedder. Det skulle vist lave revner i skallen, sådan at man
kan slå den fra hinanden til sidst feks med en hammer.

Mht. hvad der er i, så er der jo den tynde kokossaft i selve hulrummet.
Men såvidt jeg ved bliver kokosmælk lavet ved at man tilsætter
vand til det hvide kokoskød, og derefter presser det.
En søgning på google.com efter "Fremstilling af" og "Kokosmælk"
gav i hvert fald det svar.
Hvis du selv skal lave noget tilsvarende, så kunne jeg forestille mig
at man skal rive kokoskødet, og måske koge og blende det med
vand og så si det.
Man kan også bruge kokosmel, blande vand i, koge det og blende
det. Men jeg synes nu ikke det giver det samme gode resultat.

En anden mulighed er at købe et pulver i feks. en indisk butik.
Jeg har købt en pakke med mellem 200 og 300 gram i, som
afhængig af ønsket tykkelse blandes op med vand og puttes
i retten. Det giver et fint resultat, og så har det yderligere den
fordel, at man kan nøjes med at bruge den portion opskriften
angiver, i stedet for at åbne en dåse, hvor halvdelen bliver
for gammel, fordi der kun skulle lidt i.

Håber du kunne bruge det til noget.

--
Mvh. Heidi
BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning *eg*


Inger Pedersen (09-04-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 09-04-03 19:17


"Heidi" <xNOSPAMx@adslhome.dk> skrev i en meddelelse

> I et eller andet kokkeprogram på BBC Prime har jeg set at
> de slår hårdt rundt på siden af nødden med bagsiden af en
> kokkekniv - altså den tykke side af æggen, eller hvad det
> nu hedder. Det skulle vist lave revner i skallen, sådan at man
> kan slå den fra hinanden til sidst feks med en hammer.

Når jeg skal flække en kokosnød, kaster jeg den bare hårdt ned på et hårdt
underlag som f.eks. fliser, store sten eller lign.
Så revner den.
Jeg plejer at gøre det udendørs - men måske kunne brusekabinen bruges?

Hilsen Inger



Thïngmand (10-04-2003)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 10-04-03 10:16

> de slår hårdt rundt på siden af nødden med bagsiden af en
> kokkekniv - altså den tykke side af æggen, eller hvad det
> nu hedder. Det skulle vist lave revner i skallen, sådan at man
> kan slå den fra hinanden til sidst feks med en hammer.

Husk at prikke en af øjnene ud med et stort søm eller en syl og hælk mælken
ud først...



Jan Bøgh (12-04-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 12-04-03 08:41

"Heidi" <xNOSPAMx@adslhome.dk> wrote in message
news:b71kle$aa5a5$1@ID-64059.news.dfncis.de...

> I et eller andet kokkeprogram på BBC Prime har jeg set at
> de slår hårdt rundt på siden af nødden med bagsiden af en
> kokkekniv - altså den tykke side af æggen, eller hvad det
> nu hedder. Det skulle vist lave revner i skallen, sådan at man
> kan slå den fra hinanden til sidst feks med en hammer.

Nej, nej - glem hammeren. Hvis man slår med bagsiden af en køkkenkniv langs
'ækvator' et stykke tid - ikke specielt hårdt, men præcist, revner den helt
af sig selv. Det virker som om skallen bliver 'mør' (en pendant til
metaltræthed). Så glem alt om brutale slag med kniv eller hammer, her er
teknik bedre end rå kraft.

vh
Jan



sune vuorela (12-04-2003)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 12-04-03 09:03

En der kalder sig "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev:

>Nej, nej - glem hammeren. Hvis man slår med bagsiden af en køkkenkniv langs
>'ækvator' et stykke tid - ikke specielt hårdt, men præcist, revner den helt
>af sig selv. Det virker som om skallen bliver 'mør' (en pendant til
>metaltræthed). Så glem alt om brutale slag med kniv eller hammer, her er
>teknik bedre end rå kraft.

Da jeg var på fiji i 95 kunne de indfødte gøre det med en stor
muslingeskal (ca 20 cm lang og 10 cm bred)
Så det er et spørgsmål om teknik.

--
Sune

Heidi (14-04-2003)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 14-04-03 08:00

Jan Bøgh wrote:
> "Heidi" <xNOSPAMx@adslhome.dk> wrote in message
> news:b71kle$aa5a5$1@ID-64059.news.dfncis.de...
>
>> I et eller andet kokkeprogram på BBC Prime har jeg set at
>> de slår hårdt rundt på siden af nødden med bagsiden af en
>> kokkekniv - altså den tykke side af æggen, eller hvad det
>> nu hedder. Det skulle vist lave revner i skallen, sådan at man
>> kan slå den fra hinanden til sidst feks med en hammer.
>
> Nej, nej - glem hammeren. Hvis man slår med bagsiden af en køkkenkniv
> langs 'ækvator' et stykke tid - ikke specielt hårdt, men præcist,
> revner den helt af sig selv. Det virker som om skallen bliver 'mør'
> (en pendant til metaltræthed). Så glem alt om brutale slag med kniv
> eller hammer, her er teknik bedre end rå kraft.

Ja det viste sig så at være rigtigt, da jeg prøvede med den metode
for første gang i går. Jeg følte mig yderst professionel, da jeg
stod og svang den store kokkekniv.

--
Mvh. Heidi
BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning *eg*


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177555
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408859
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste